Състезател по крикет е разследван заради призив "Свободна Палестина"

Една от гривните, заради които Али е разследванАнглийският състезател по крикет Моен Али е разследван от Международния съвет по крикет заради гривни с призив "Спасете Газа" и "Свободна Палестина", носени от него в тест мач с Индия в Саутхемптън.


Али, който набира средства за благотворителност в полза на пострадалите от конфликта с Израел от последните три седмици, получи подкрепата от крикет бордовете на Англия и Уелс.


"Що се отнася до нас, Али не е извършил никакво нарушение. Зависи от Международния съвет дали ще предприеме някакви действия срещу него", заяви говорителят на Английския крикет борд.
Състезателят носи гривната, докато батира по време на първия ининг в срещата. Той рискува дисциплинарно наказание заради изразената подкрепа към Палестина.


Според правилата на Международния съвет "играчите нямат право да носят, показват или отправят послания чрез ленти или други елементи, прикрепени към облеклото и екипировката им, освен ако не са предварително одобрени от официалния борд на състезателя или неговия отбор".


"Одобрение не трябва да бъде давано за послания, които са свързани с политически, религиозни или расистки дейности или каузи", допълва правилникът.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK