"Берое" и вратарят Кунчев вгорчиха четвъртия "дебют" на Георги Иванов в "Левски"

Мапуко вкара двата гола за "Берое" след груби грешки на Стефано Кунчев

© LAP.bg

Мапуко вкара двата гола за "Берое" след груби грешки на Стефано Кунчев

Георги Иванов-Гонзо започна със загуба четвъртия си период като треньор на "Левски". Сините продължиха слабото си представяне през сезона и отстъпиха с 1:2 при гостуването на "Берое" в Стара Загора. 


"Левски" записа втора загуба в четири кръга и заема десетото място с четири точки. Сините са само на една точка от зоната на изпадащите, в която са "Хасково" и "Черно море". 


Иванов пък записа четвърта поредна загуба начело на "Левски", след като вторият му период като треньор завърши с поражение от ЦСКА (0:1), а третият продължи само два мача - срещу "Литекс" (0:1) и срещу "Лудогорец" (0:1). 




С основна заслуга за загубата от "Берое" беше вратарят Стефано Кунчев, който направи много груби греши и при двата гола на "Берое". 


В края на първото полувреме "Левски" успя да се върне в мача чрез Валери Домовчийски, но изигра изключително слабо второ полувреме, като не създаде нито едно стопроцентово положение за изравнително попадение. 


"Берое" задържа трите точки и постигна първа победа от началото на сезона. Отборът на Петър Хубачев събра пет точки и се изкачи на седмо място. 


Двубоят в Стара Загора започна кошмарно за гостите, които получиха попадение още в петата минута. Самир Аяс центрира в наказателното поле, а Кунчев отби топката право в краката на Мапуко и той без проблем я насочи в опразнената врата. 


В 18-ата минута "Левски" можеше да изравни, но Мигел Бедоя не успя да преодолее Благой Макенджиев, след като остана сам срещу него след отлично подаване на Антонио Аниете. 


Четири минути по-късно "Берое" удвои аванса си след нов подарък на Кунчев. Вратарят излезе напред, за да изчисти едно безобидно дълго подаване, но не уцели добре топката и я подари на Мапуку, който си я нагласи на левия крак и я изпрати в опразнената врата. 


Две минути по-късно домакините можеха да убият интригата в мача с трети гол. Мапуку беше изведен сам срещу Кунчев, който не се реши да излезе да го блокира. Нападателят обаче направи сериозен пропуск и изпрати топката покрай гредата. 


Вместо да поведе с 3:0, "Берое" позволи на "Левски" да се върне в мача в 35-ата минута. Защитата на старозагорци не се намеси добре след ниско центриране на Гаджев от свободен удар и топката стигна до Домовчийски, който с хубав удар по диагонала направи 1:2. 


До края на първата част се стигна до две разбърквания в наказателното поле на "Берое", но те не доведоха до удари към вратата. В добавеното време Салим Керкар отправи отличен удар от далечно разстояние, но топката премина на сантиметри над гредата. 


На почивката Георги Иванов логично замени неубедителния Кунчев с македонеца Кристиян Наумовски. Веселин Минев пък беше заменен от Радослав Димитров. 


Втората част беше значително по-скучна. "Берое" се прибра в своята половина, за да пази аванс си, а "Левски" не намираше начин да създаде сериозни опасности пред Макенджиев.


В 62-ата минута Петър Хубчев реши допълнително да заздрави отбраната си, като извади Мапуко и пусна в игра опитния защитник Владимир Зафиров. 


Георги Иванов пък потърси подсилване на атаката с вкарването на доскоро възстановяващия се от контузия Валери Божинов на мястото на Гаджев. 


Едва в 81-ата минута "Левски" създаде напрежение в наказателното поле на "Берое". Последователно обаче Божинов, Бедоя и Аниета не успяха да уцелят топката и защитата на домакините изчисти. 


Четири минути по-късно Божинов получи на скорост и влезе в наказателното поле, но си поведе лошо топката с коляно и Макенджиев я улови.


Две минути по-късно Димитров отправи силен удар от воле, който беше подценен от вратаря на "Берое", но за негов късмет топката срещна гредата. Това беше и последната интересна ситуация пред вратата на старозагорци.