Кирил Николов-Дизела е с контузия след втория ден на Ком-Емине

Николов между Козя стена и Беклемето

© XCoSports

Николов между Козя стена и БеклеметоКирил Николов-Дизела получи контузия в глезена във втория ден от опита му да постави нов рекорд за преодоляване на разстоянието между връх Ботев и нос Емине.


"Дизела има проблем с левия глезен и болката се прехвърля върху коляното му. Това е започнало около Козя стена", се казва в съобщение на организаторите на фен страницата във "Фейсбук".


"Графикът на Ком-Емине се променя - той и пейсмейкърите Ивайло Иванов и Стефан Михайлов ще преспят в хижа Добрила", допълват организаторите.
Късно снощи Николов и неговите пейсмейкъри успяха да стигнат до хижа "Добрила" и да пренощуват там. По график вторият ден трябваше да завърши на връх Ботев, а преди старта на предизвикателството Николов обяви като вероятно най-труден именно този втори ден.


Все пак тази сутрин в 7 часа тримата са тръгнали по следващия етап от маршрута и след 8 часа са минали през Купена. На въпроса как се чувства тази сутрин Николов отговори: "Да кажем добре."

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK