Кирил Николов-Дизела прекрати опита си за рекорд 11 км преди финала на нос Емине

Кирил Николов-Дизела

© Фенклуб Кирил Николов-Дизела

Кирил Николов-ДизелаМного е жалко, когато опитваш да достигнеш предела на възможностите си и бягаш по 120 км на ден при непосилни условия, лимитът ти да се окаже на 11 км от целта...


Екстремният бегач Кирил Николов-Дизела прекрати опита си за рекорд в изминаването на разстоянието от връх Ком до нос Емине само на 11 километра преди финала.


В заключителните часове от изпитанието атмосферните условия са били много тежки. Организаторите му са преценили, че има опасност от хипотермия за него и пейсърите му.
"Цял следобед Кирил тича за рекорд с множество проблеми, свързани с отпадналото му състояние, главно поради силните валежи в района, силен вятър и температура на въздуха 14-15 градуса. След силно и много трудно бягане от Дюлинския проход, около 20.30ч Дизела и пейсърите достигнаха последната отсечка преди нос Емине (12.5км). Тя се оказа непреодолима поради дълбока кал и силен студен вятър в открита местност. Преминаването щеше да отнеме повече от 2 часа", обявиха организаторите.Николов трябваше да пробяга най-дългия туристически маршрут в България, близо 600 км планинско трасе с 14 600 м денивелация. Целта беше да приключи за пет дни и да завърши с 14 часа по-бързо от сегашния рекорд, поставен през 1986 г.


Още във втория ден Николов получи контузия в глезена, но въпреки това продължи опита си за рекорд. Той не се отказа в търсене на границите на своите възможности. А може би ще следващия път ще се опита да прескочи тези граници.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK