Строежът на стадион "Христо Ботев" в Пловдив беше подновен

Строежът беше подновен днес

© LAP.bg

Строежът беше подновен днесСтроежът на стадион "Христо Ботев" в Пловдив беше подновен днес. Ръководството на "канарчетата" планира до края на годината да бъде приключен ремонтът на сектор "А" до кота "0" и да бъде завършен грубият строеж на сектор "Б" и сектор "В".


През юли изграждането на съоръжението беше замразено, след като Корпоративна търговска банка на собственика на "Ботев" Цветан Василев беше затворена. Клубът получи стадион "Христо Ботев" на концесия за 35 години и обяви намерения за инвестиции в размер на 20 млн. лева.


"Под една или друга форма изпълняваме ангажимента, който бяхме поели. Проведохме разговори с общината и лично с кмета Иван Тотев. Обяснихме им тежкото състояние на клуба, получихме необходимото разбиране и изчакахме момента, така както бяхме поели ангажимент, когато намерим средства, те да бъдат реинвестирани в стадиона", заяви изпълнителният директор на "Ботев" Ангел Палийски в интервю за PlovdivDerby.com.
Около 25 работници подновиха днес ремонтните дейности. "Засега са достатъчно за строежа, който се извършва. Има готовност от фирмите-изпълнителки да вкарат още работници, ако е необходимо", допълни Палийски.


"Трибуна "Север" на този етап няма да се прави. Клубът е в малко по-деликатна ситуация. На всички е ясно, че първоначално обявените срокове няма как да бъдат изпълнение. Но правим всичко необходимо", каза още той.


Палийски допълни, че идеята е от следващата година "Ботев" да може да приема домакинските си мачове на стадион "Христо Ботев", тъй като стадионът в кв. "Коматево" е твърде малък и не може да покрие интереса на феновете. "Това е един от проблемите, които имаме и се опитваме да решим", каза още изпълнителният директор.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK