Красен Кралев си постави за задача да реформира спорта

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (46)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Искаме НОВ Национален стадион,държавата ни има нужда от самочувствие,самочувствие от един световен конкурс за сграда,за един хубав проект който да посреща финали на шампионска лига,финали на купа УЕФА,както и да съдейства за самочувствието на футболистите ни,ТРЯБВА наистина ТРЯБВА.

 2. 2 Профил на chuK
  chuK
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Спорта ни има нужда от промяна, има нужда от по-добро финансиране на спортистите.

 3. 3 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#1:"gembirdkz"]Искаме НОВ Национален стадион,държавата ни има нужда от самочувствие,самочувствие от един световен конкурс за сграда,за един хубав проект който да посреща финали на шампионска лига,финали на купа УЕФА,както и да съдейства за самочувствието на футболистите ни,ТРЯБВА наистина ТРЯБВА[/quote]

  Първо да се погрижат за оцеляването на хората, прелагам, защото иначе със стадиона ще се гордеят чужденци!

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 4. 4 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  Масов спорт, финансиран от спестяването на грешни пари, които се дават на някои мафиотски спортни федерации.

 5. 5 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  [quote#1:"gembirdkz"]НОВ Национален стадион,[/quote]

  Да дадат строежа на някоя фирма, която да си върне парите чрез концесия? Никакво финансиране от държавните наши пари.....

 6. 6 Профил на dmarev
  dmarev
  Рейтинг: 418 Гневно

  От тоя само лошо очаквам!

 7. 7 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 822 Весело

  Някой виждал ли е този пъпеш по шорти...

 8. 8 Профил на encor3
  encor3
  Рейтинг: 503 Неутрално

  До коментар [#1] от "gembirdkz":
  Понятието "Национален стадион" трябва да бъде забранено със закон !

 9. 9 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  "... проблемът е, че децата няма къде да спортуват и не желаят да спортуват."
  Ха, да не повярваш ... най-после някой да е в час ))
  До коментар [#1] от "gembirdkz":
  Перманентно празен паметник ли .. ама нов, за самочувствие! Аз не искам паметник ... а първо да се напълнят сегашните стадиони

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 10. 10 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  [quote#8:"encor3"]Понятието "Национален стадион"[/quote]
  Не щат у Софето ... всеки обект от национално значение се финансира от държавния бюджет )) Ако го направят в Пловдив - съгласен ))

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 11. 11 Профил на encor3
  encor3
  Рейтинг: 503 Неутрално

  До коментар [#10] от "ь":
  Винаги съм бил привърженик нац. отбор да домакинства по модела на Италия и Испания.

 12. 12 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Само ще ви кажа,тъй като си мислите че се краде най-много от големите обекти,да ама не!Повече се краде от обектите като пътища втори и трети клас,а не от МАГИСТРАЛИТЕ.Масовия спорт трябва да стане чрез субсидии през банките като Джесика и частния бизнес и да се изградят футболни и баскетболни игрища,както и тенис игрища в градовете от БИЗНЕСА,това ще помогне както на бизнеса така и спорта да присъства в цялата държава,запомнете това,държавата трябва да прави спорт единствено в училищата и в големите проекти!Кой ще стопанисва този малък спорт както си го представяте вие да ви питам,кой?Остава общината да си вземе и по един пазач на всички спортни площадки,да плащаме и за това,А?

 13. 13 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Като пишете стратегии,поне мислете повече,преди да драснете по един минус и се замислете какво ви казвам,държавата не е добър стопанин,тя трябва да помогне на бизнеса да осъществи нейната стратегия,държавата трябва да предлага стратегия която идва от идейте на бранша и да следва тази политика!Защото ако му дадете на един предприемач 3% лихва от банките за да направи игрища и 50% безвъзмездна помощ и място където да осъществени тези проекти,стойте и гледайте какво ще се случи!Направо ми е писнало от идеологиите на българина,вместо това трябва повече прагматичност.

 14. 14 Профил на FAN
  FAN
  Рейтинг: 264 Неутрално

  От това министерство очаквам две основни неща:
  1. Да създаде и в последствие да управлява добре политики за развитието на масов спорт. Съгласен съм по голямата част от бюджета на това министерство да отива за това!
  2. Да създаде законова основа, която да бъде приета от парламента, така че бизнеса да е заинтересован и да има полза от това да спонсорира! Това е единствения съществуващ бизнес модел в спорта. Държавата подпомага и финансира единствено и само спортни събития с общонационално значение!

  What we do in life echoes in eternity
 15. 15 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#10] от "ь":
  У Пловдето няма как да стане,защото е градче което е 5 пъти по-малко от Софето!И нз защото националния стадион примерно на Франция е в Париж,а не в Ница примерно!

 16. 16 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  [quote#12:"gembirdkz"]Масовия спорт трябва да стане чрез субсидии през банките като Джесика и частния бизнес и да се изградят футболни и баскетболни игрища,както и тенис игрища в градовете от БИЗНЕСА[/quote]
  Масовия спорт трябва преди всичко да е достъпен!!! В Бургас направиха няколко спортни площадки... но удоволствието съвсвм не е евтино за болшинството. Общините спокойно могат да правят малки спортни паркове, с по 20-тина универсални уреди и 2-3 игрища. Виждал съм го навън. Пускаш монетата и светва осветлението за определено време. Сега да отидеш да пориташ за час ... плащаш 5 лева.

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 17. 17 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  До коментар [#15] от "gembirdkz":
  Имаме си национален стадион и не виждам необходимост да се строи нов! Не ми давай за пример националните стадиони на Запад, защото там има много клубни, които са по-големи и по-модерни, че и са построени без държавни пари! Та нямам нищо против нов, ама да е построен със средства от столичния бюджет

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 18. 18 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#17] от "ь":
  Ти много хубаво си говориш ама знаеш ли че 65% от БВП на България се прави в София,това знаеш ли го?В същото време не се правят 65% процента от улици,сгради и всякакъв вид държавно финансиране в София,така ако разсъждаваме до никъде няма да го добутаме!Така че първо провери и после говори глупости,когато 1/4 от населението ти работи в София е много глупаво да се направи нов стадион-национален в Бургас или Пловдив!Б-я има нужда от големи проекти и това е!Който каквото ще да си говори!

 19. 19 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#16] от "ь":
  И какво му е многото на 5лв?Айде стига с това социалистическо мислене всичко да ни е безплатно,ама под безплатно-много безплатно!Не виждам какъв е проблема човек да отделя 50лв на месец за спорт,но хубав спорт-с хубави настилки,да е поддържано и ново!Иначе за цигарки сигурно пушиш от гъзария Давидов пред момичетата,за по 100лв на месец.

 20. 20 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Много спортно звучи,спортно изглежда,спорно мисли...

 21. 21 Профил на Реформатор Пръмов
  Реформатор Пръмов
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Досега групировката ТИМ участваше на политическата сцена само чрез подставени лица.
  Влизането на Сивия кардинал директно във властта означава, че групировката с афинитет към спортните имоти и основен спонсор на ГЕРБ ще търси бързо овъзмездяване на извършените разходи, а Борисов от своя страна ще бърза с обезпечаването на новия рунд от изборната битка.

 22. 22 Профил на Пуканка
  Пуканка
  Рейтинг: 369 Неутрално

  До коментар [#21] от "Нов морал - смениха ''Кой'' със ''Свой''":
  Това са само догадки.
  Важното е да си върши работата. Има шанса да направи нещо наистина, но с времето ще си покаже.

 23. 23 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Да, ще трябва да се адаптират правилата на каратето и футбола, към липсата на умения на премиера!

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 24. 24 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4315 Неутрално

  Бистришките тигри да станат нац. футболен отбор а БоБо пак футболист # 1! Да се помисли и как да вземе Златната обувка!

  klimentm
 25. 25 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#3] от "carwindwrclir":
  Това някой като ми каже първо това,пък после онова ми е ясно за какво става въпрос,значи първо да си направим реформи в здравеопазването и социалната с-ма,през това време министрите на културата и спорта да си барат топките 4години,и после ще се сетим че нямаме спорт или култура?Тъй ли,да направим викаш!Реформи във всички министерства,всички!Не мога да разбера българите защо имат толкова ниско икономическо мислене,за да разберат че всичко в този живот е свързано,всичко!Когато се направи един финал на шампионска лига в БГ ще дойдат 20 000-30 000 чужденци,тези хора нямат къде да спят,това означава че ще напълнят хотелите,което означава че ще оставят поне по 400-500лв за спане,ще посетят нашите музей ще оставят там пари,всички се храниме нали,ще посетят нашите ресторанти,ще оставят бакшиши на нашите сервит.,ще си купят от нашата минерална вода,ще платят пари за таксита на нашите шофьори,толкова ли елементарно ме карате да обяснявам какво би докарало едно събитие примерно,толкова ли не зацепвате изобщо какво се въртят парите и какво се нуждае за да имаме като народ повече пари,и накрая ако са доволни ще се приберат в къщи тези хора и ще кажат част от тях на семействата си хайде на море в България че много ми хареса...и познайте какво става отново когато се върнат?Егати ниско образования народ дето сме икономически!

 26. 26 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2687 Неутрално

  Това министерство е напълно излишно. Като че ли търсеха работа на Кралев за да е в правителството. Не виждам с какво някакво лобиране и търсене на грешни пари ще стимулира спорта в България. Влизаме в режима на родния футбол където незнайно как забогатели благодетели дават едни пари. Държавата трябва да се грижи единствено за масовизиране на спорта, а работа на елитните спрортисти е да се изявят и да си намерят спонсорите. Да не би на Григор министерството да му даде начален тласък? Така с посредници помощите винаги ще са като пясък през пръсти. По-голямата половината все ще отива за хрантутене на щабове и деятели.

  ПРОКЛЕТА ДА Е РУСИЯ!
 27. 27 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#25:"gembirdkz"]Когато се направи един финал на шампионска лига в БГ ще дойдат 20 000-30 000 чужденци,тези хора нямат къде да спят,това означава че ще напълнят хотелите,което означава че ще оставят поне по 400-500лв за спане,ще посетят нашите музей ще оставят там пари,всички се [/quote]

  Парите се въртят около мръсотията, защото произлизат от там!

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 28. 28 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#25:"gembirdkz"]Това някой като ми каже първо това,пък после онова ми е ясно за какво става въпрос,значи първо да си направим реформи в здравеопазването и социалната с-ма,през това време министрите на културата и спорта да си барат топките 4години,и после ще се сетим че нямаме спорт или култура?Тъй ли,да направим викаш!Реформи във всички министерства,всички!Не мога да разбера [/quote]

  Добре, направете си акционерно дружество с хотелиери, бакшиши и др,, купете си терен и действайте!

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 29. 29 Профил на Гошко
  Гошко
  Рейтинг: 371 Любопитно

  Когато се харчат милиони за нови спортни бази не е спорт а строителство от което се точат комисионни,реформа в спорта означава да се инвестират милионите в децата,първокласниците, след около 12-13 години ще са на 20 и едва тогава може да се усети ефекта от парите вложени днес.

 30. 30 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#1] от "gembirdkz":

  вие които искате, си го постройте с ваши пари

  twitter.com/voxybg
 31. 31 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1058 Весело

  [quote#18:"gembirdkz"]Ти много хубаво си говориш ама знаеш ли че 65% от БВП на България се прави в София,това знаеш ли го?[/quote]
  По-голяма глупост не бях чел скоро )) Я пак го повтори ... че ми повреди тъпомера ))

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 32. 32 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1058 Весело

  [quote#19:"gembirdkz"]Иначе за цигарки сигурно пушиш от гъзария Давидов пред момичетата,за по 100лв на месец. [/quote]
  Сладурче, на моята възраст не ми отива да се правя на пезевенг пред момичета! Пуша, щото ми е кеф ... както и спортувам по същата причина(спорт който ти е много чужд и неразбираем) Не можеш да приобщаваш към спорт с такси! Такси можеш да взимаш чак тогава, когато спорта стане осъзната от хората необходимост

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 33. 33 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Е, па вие никой не харесвате, бре!
  От този Кралев само аз мога да ви бъда по-добър министър на спорта, понеже са ми по-ясни нещата в самия спорт от долу до елита...
  Но, понеже няма такава вероятност да ви стана Министър на спорта, то би трябвало дасе задоволите с тоя!
  Дайте му подкрепа, де!

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 34. 34 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 470 Неутрално

  http://m.novinite.bg/articles/20197/50-ot-BVP-na-Balgariya-idva-ot-Sofiya-i-regiona

  Ето ти за твоя тъпометър!Виждал съм и други данни но сега не ми се занимава с тъпометри,ясно!

 35. 35 Профил на nxo44693674
  nxo44693674
  Рейтинг: 367 Любопитно

  КОЙ е Красен Кралев. изплува ми като не особено благочестив ìляк. Може ли повеè информация. Все пак Варна е градът на ТИМ. Пък лицето е поìтано там. "Дневник", дайте, моля, повеè информация!

 36. 36 Профил на Иван Иванов
  Иван Иванов
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Тъкмо щях да заплюя тоя дебел тупан, дето една топка не е ритнал през живота, ама му прочетох програмата и ми звучи много добре/ като се абстрахирам от личността му, де /. Дано пък да свърши нещо смислено, като например изливането на парите на данъкоплатците в измислени спортни федерации.

 37. 37 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#32] от "ь":

  Сега настрои ли ти се тъпометъра на твои честоти?

 38. 38 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 642 Неутрално

  Ако Кралчев наистина смята да постигне това, което твърди има моята подкрепа и пожелания за успех.
  На нас (изключвам професионалните спортисти) ни трябват площадки за масов и за детски спорт, а не спонсориране на федерации чиито шефове да ходят на разходки и да карат джипове за по 100 000 (ама не лева). Не че имам проблем да си карат джипове и за по 200 000 ама ако знам, че са ги изкарали не от моите данъци!

 39. 39 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 834 Неутрално

  [quote#0:"статията"]Основният ни приоритет ще бъде да ползваме европейските фондове, естествени наши партньори ще бъдат големите корпорации и бизнес средите, които имат адекватно отношение към спортните федерации. Трябва да обясним на българския бизнес, че е престижно и ефективно да рекламират чрез българския спорт"[/quote]
  Много добре те разбрах, гус'ин МинистЪре!

 40. 40 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Министерствата на културата и спорта са остатък от комунизма, при който властта иска да контролира всичко. Културата и спортът трябва да са 100% частна инициатива, иначе се получава... комсомол!

  Ще ме обвините в радикалност, но дори и наличието на министерство на образованието си е вид комунизъм (свръхрегулация; тоталитаризъм). Училищата преди Освобождението са били изцяло частна инициатива - та тогава дори не сме имали (собствена) държава! Държавни образователни изисквания и прочее. Учебните програми са толкова затормозяващи, че повечето деца от ромския етнос няма как да се справят. Нито сирийчета и афганистанчета. Неслучайно 86% от бизнесмените в България нямат висше образование (тази статистика е отпреди години, но е много красноречива). Въобще, по-малко държава - по-добре. Да се грижи за реда, сигурността и справедливото правосъдие достъпно за всички.

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 41. 41 Профил на symmpro
  symmpro
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Дано този министър успее да поразчисти авгиевите обори на българския спорт!

 42. 42 Профил на pixela
  pixela
  Рейтинг: 521 Любопитно

  До коментар [#8] от "encor3":

  Много ясно! Да го дадем на Пеевски или на Гела - все пак утре те ще бъдат каймака на нацията и децата ни ще говорят с умиление за тях

  freedom is another word for nothing else to lose
 43. 43 Профил на pixela
  pixela
  Рейтинг: 521 Любопитно

  До коментар [#41] от "symmpro":

  Да! Най-вероятно и той така си го мисли - дано..

  freedom is another word for nothing else to lose
 44. 44 Профил на disastrous
  disastrous
  Рейтинг: 470 Неутрално

  ре-формира или де-формира. Въпросното лице (Красен Кралев) е човек на източните съседи на България (ТИМ) и не мога да повярвам, че изобщо е в парламента. Неговите медии (софияутре, българияутре и.т.н) са по-долни и от телеграф. Поне мога да се похваля, че съм осъдил за неплатена заплата министъра на спорта ...

 45. 45 Профил на felipeeee
  felipeeee
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#44] от "disastrous":

  Красенчо в доста спорна личност, повече спорна, отколкото спортна, но отдавна няма нищо общо с източните съседи, както ги наричаш. Вече се брои за софийско чадо и можем само да се надяваме, че удари рамо на варненския бряг по отношение на спорта. По-скоро ще си върти неговите си далавери.

  bezsmyrten
 46. 46 Профил на disastrous
  disastrous
  Рейтинг: 470 Неутрално

  "Сред другите му приоритети са използване на европейските фондове за допълнително осигуряване на средства" - това е ключовото изречение в статията.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK