Може ли Пулев да е пример за подражание и още реакции от социалните мрежи

Шампионът Владимир Кличко отново е в светлината на прожекторите

© Reuters

Шампионът Владимир Кличко отново е в светлината на прожекторитеДългоочакваният двубой Кличко - Пулев предизвика интерес и много коментари и в социалните мрежи - от очакването за сблъсъка (разположено и в контекста на представянето на Крисия, Хасан и Ибрахим) и признанията колко хора за първи път ще гледат боксов мач, пожеланията за успех, виртуално стискане на юмруци (вместо палци) до споделянето на емоционални статуси "на живо" по време на рундовете (въпросите как е възможно да гледаш и да пишеш едновременно, особено такава среща остават настрана).  


След срещата виртуалното й обсъждане продължи с оценки за тактиката (липсата на такава), разликите между двамата играчи, противоречивите преценки, че българинът е играл от "достойно" до "никак", както и с много (възмутени) коментари на реакцията му след мача. 


Самият Кубрат Пулев заяви във фен страницата си във Facebook в неделя: "Да, аз не победих, но не се крих като него с месеци, а просто се бих! Някои от вас казват:
"България се изложи, не успя." България винаги побеждава!!!"


Реакциите за представянето му в мрежата са смесени. Много от почитателите му горещо го подкрепят, дори защитават оправданията му с "мафия" и други причини след мача. Други преценяват по-хладно грешките и проблемите. 


Министър-председателят Бойко Борисов, който неведнъж е демонстрирал добрите си отношения с боксьора и дори го е подкрепял на живо, похвали българина във "Фейсбук". "Поздравявам Кубрат Пулев за това, че се изправи смело пред такава машина. Само за това, че беше там, че българското знаме се развя и цялата зала скандираше неговото име, той заслужава похвала и респект. България се нуждае от такива силни и достойни мъже, а сигурен съм, че неговите успехи тепърва предстоят. Чухме се и му пожелах бързо възстановяване, защото следващите победи и световни титли съвсем скоро ще бъдат факт."


"Дневник" събра още някои реакции без претенция за изчерпателност: 


Българска слабост е това да имаме лошо обмислена (или никаква) стратегия и погрешна (или тотално сбъркана) тактика


Ето какво написа Николай Слатински, експерт по сигурността, в своя профил в мрежата: 


"Може би за пръв и последен път коментирам спорт, макар че имам известни съмнения дали точно това е спорт...


Разбира се, че ми се искаше Кубрат Пулев да победи. Но:


1. За мен (без да съм никакъв специалист, а направо съм си дилетант) бе очевидна разликата в класите - това са две различни нива... Кубрат няма класата (все още), рано му беше за този бой. 
В големия спорт като в голямата политика никой не ти прощава, че си по-слаб и си надскачаш сянката - така можеш самият ти да станеш сянка или да те проснат жестоко, както каза коментаторът - "брутално".


2. Агитацията и пропагандата, патриотизмът и патриотарството попречиха на професионалните експерти да ни кажат истината и ние имахме твърде високи очаквания, които не се базираха нито на класа, нито на стил, нито на рутина, нито на интелект.
Чудеса в политиката, науката, спорта и в живота стават, но за да се случат, са нужни определени условия, каквито вчера не бяха налице.


3. За да постигнеш като българин нещо днес (впрочем знам го с горчивия си опит, така е и в науката), ти трябва да си не "почти" равностоен - ти трябва да си с две нива по-добър и да си признат в света и Европа. 
Когато си почти анонимен (поне за половината Запад и за цяла Америка), можеш да си пръв в българското, но не и в глобалното село.


4. Българска слабост (друг е въпросът защо е така) е това да имаме лошо обмислена (или никаква) стратегия и погрешна (или тотално сбъркана) тактика. 
Честна дума, вчера първата ми реакция бе да напиша във ФБ, че Кубрат имаше абсолютно неадекватна, опасна за него тактика, но, първо, кой съм аз, за да си пъхам носа в такива сложни боксови материи; и второ - някой от коментаторите в студиото го каза малко по-късно.


За жалост, липсата на тактика или тотално сгрешената тактика изяде преди време главата (в "клозетния" мач) на друг един българин, с който наистина се гордея, не само защото съм бил шахматен състезател като дете, но защото наистина по това време бе номер едно в света и бе шахматист, който няма равни на себе си (почти на нивото на Каспаров) като разбиране на една от най-великите игри - Веселин Топалов.


Стратегията и тактиката не са само военни дисциплини, на които се потят слушателите в съответните училища и академии - те са същността на всяка сложна игра, борба, битка. Именно затова при хората и обществата не печелят задължително по-силните - а по-умните стратегически и по-разумните тактически.


Макар че за целта се иска поне относително равенство на силите или не съвсем голяма асиметрия в мощта.


Снощи тези условия не бяха налице. Българският Давид нямаше никакъв шанс срещу украинския Голиат. Не и снощи, не и по начина, по който той проведе боя.


Това е скромното ми, дилетантско мнение, за което се извинявам и обещавам повече така да не правя..." 


"По-добре загуба с нокаут, отколкото да се криеш по ъглите. Браво на Кубрат. Поздравления за Кличко", споделя подкрепящо българин във Facebook.

Коментари предизвика и мнението на Пулев след двубоя. Българинът заяви, че се е представил незадоволително, но добави, че съперникът му е имал късмет.


"Едно от малкото спортни събития, които реших да изгледам... Достойният човек признава истината и поздравява победителя. Не приказва празни приказки за това кой как му пречел - световна конспирация специално срещу него... Цялата тази история се влачи месеци наред с големи раздувки - как шампионът "бягал", страхувал се и т.н. Винаги съм твърдял, че


България има нужда от образци на поведение и от вдъхновение. Тук случаят не е такъв - извинете


написа политологът Огнян Минчев.


Друго мнение гласи: "Доста ме дразнят всички псевдоинтелектуални коментари относно Кубрат Пулев... Не знам колко хора оценяват каква машина за пари и месомелачка е светът на спорта... И колко труд, упоритост, талант и жертви струва да си в елита. Да, голямо постижение е за един българин да се бие за световната титла... А за всички пишещи си тук направете поне толкова в своята област и вие... Аман от злоба и липса на уважение! Понеже България е световно известна дестинация за артисти и Нобелови лауреати..."


Не липсват и шегите: "Трябваше да пуснем Волен срещу Кличко. Изглежда добре подготвен, а и с него е силата на Мадър Раша."


Нямаше как в темата да не бъде замесен и... героят на "Лудогорец" Козмин Моци. Ето една идея, дошла преди началото на мача: "Ако Кличко нокаутира Кубрат, Моци може ли да сложи ръкавиците и да доиграе мача?"


Светлозар Желев, издател на книги, пък коментира със статус проблема с идентифицирането с българско и опитите за обединяване през такива ситуации:


"Малко ми е тъжно, че принадлежа на нация, чиито последни обединители са детската "Евровизия" и един боксов мач, па макар и за световна титла. Всъщност много ми е. Моите почитания към труда и таланта на Кубрат Пулев и Крисия, Хасан и Ибрахим, но ме боли, че ги титулуваме и натоварваме с отговорност за "обединители". Срам ме е, ей. С това ли ни остана да се гордеем? С пеенето на едно 9-годишно момиченце, бокс и "България на три морета"? Ами науката, литературата, изкуството, природата, "Произведено в България"? Георги Господинов, Недко Солаков, Аксиния Михайлова, Александрина Пенданчанска, Дико Михов, Петър Петров, Тед Василев, Панталееви, Ешкенази, Енчо Кирязов, Кабаиванска, Мирослав Пенков, стотици музиканти, първи цигулки или солисти на национални симфонични оркестри, оперни певци, спортисти, хора на науката, бизнеса, пръснати по целия свят и в България? Спрете с тези фалшиви идоли и лъжливи "обединители".


Единението е в душите, не по телевизионните екрани и кървави спортове


Подкрепата е едно, да се чувстваш българин друго. Хайде кажете какво вие направихте за България и българското? А? Или ви е по-лесно да казвате, че сте българи с имената на Крисия и Кубрат на уста? Ей, неразумний юроди, пак имаме нужда от Паисий май..." Медийни реакции 


"Кличко изглежда по-добре отвсякога", написа bleacherreport.com след победата на световния шампион срещу Кубрат Пулев. Украинският професионален боксьор в тежка категория нокаутира съперника си в петия рунд на мача в Хамбург.


Английският "Дейли мейл" пише, че Кличко е защитил титлата си с рутинна победа след съкрушителен нокаут.


"Кличко изхвърли българина по гръб с мощен ляв в челюстта, оставяйки го проснат на пода. Това не даде никакви други варианти пред съдията Тони Уийкс, освен да прекрати боя", написа foxsports.com.


В репортажа си на мача RTL обяви, че Пулев е показал сърце и след третото падане на пода отново се е изправил. "Мачът беше решен в петия рунд. След мощен ляв той се просна като мокър чувал на пода", добави сайтът на германската телевизия, излъчвала мача.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (246)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 5149mich
  5149mich
  Рейтинг: 1118 Неутрално

  България има нужда от образци на поведение и от вдъхновение.

  За огромно съжаление всичките образци на поведение в тази държава са олигофрени. Основно примитивни спортисти и набедени интелектуалци.

  За още по-голямо съжаление масата е доволна от “образците“ и ги боготвори. А то и няма как иначе. Те произлизат от нея.

 2. 2 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3252 Неутрално

  Какъв пример за подражание може да бъде Пулев ?!
  Цял свят го видя в ролята му на боксова круша за Кличко.
  Казвам го с тъга като българин.
  С още по-голяма тъга и изненада прочетохме изтрещяванията на Пулев след мача за съдиите за световната мафия която била срещу него ?!?!?!
  Все неадекватни изцепки,които можеха да му бъдат спестени,ако имаше добри съветници около него.
  Да му подскажат да си мери думите и да си спестява откровените глупости.
  Ама и аз какво говоря.
  Той добри треньори няма човечецът,аз говоря за добри съветници.....

 3. 3 Профил на julius
  julius
  Рейтинг: 373 Неутрално

  На този свят НЯМА българи, евреи, арменци и прочее... на този свят има САМО хора! За съжаление Кубрат НЕ Е от хората, които заслужават възхищение!

 4. 4 Профил на gotze
  gotze
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Не, не може!
  Приликите с Божинов са втрещяващи! Като се започне с това, че са му виновнии садии, мафия, КЪСМЕТ особено и като се завърши с липса на смирение, осъзнаване и уважение към противника! Ужасна картина, типично български манталитет на вечно губещия, неподготвен, но самоуверен бабаит!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 767 Весело

  Ами ако след време вземе, че го победи?

  Тя и нашата като оня депутат от албанския парламент по време на студената война:

  - Ами ако победим?

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 7. 7 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Разбира се, че не може. Като загубиш, признаваш и си правиш съответните сили. Не обвиняваш мафията, рептилите, междинародното положение. Търсиш причината в себе си. Предприемаш коригиращи действия. Учиш се от грешките си. И спираш чалгата.
  Това е.

  The best way to predict the future is to invent it.
 8. 8 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 534 Неутрално

  а защо никой не споменава, че Кубрат с Камата/Кюрда/Кучето Стоичков са като две капки вода - идолът и богът на поне пиисе процента от популацията на наше село

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 9. 9 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 437 Неутрално

  Хайде стига с този Пулев, добър спорист и дотам. Но това сме си ние българите, бити, мачкани, без самочуствие, та затова се хвърляме често в крайности. Как беше? Христо Стоичков, президент, президент!

 10. 10 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#7:"Росфалитнадзор"]и си правиш съответните сили[/quote]

  *изводи

  The best way to predict the future is to invent it.
 11. 11 Профил на 5149mich
  5149mich
  Рейтинг: 1118 Неутрално

  До коментар [#8] от "hhhuuunnnn":

  Идоли не само на наше село. Няма да се зачудя, ако до година две не го направят почетен доктор на науките или поне кмет или министър. За да може и наше село после да се поотърка така у идолите си.

 12. 12 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 767 Весело

  Кой такова на Ганьо в гащите и наложи тези очаквания, аз не знам?

  То така и загубата на Лудогорец с 2:1 срещу Ливърпул се превърна автоматически в наша победа, ама видяхме после какво стана...

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 13. 13 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  трябва да поздравим Пулев за смелостта му ,не обичам когато посредсвени личности коментират такива спортисти ,например Огнян Минчев ,не можах да разбера той защо се изказва ,първо да се погледне какво представлява той лично ,след това как се държи в обществото и тогава да става ментор на другите ,наскоро пътувах от Париж за България и тоя същия политолог ,които иначе е добър в политическите анализи направи много грозно впечатление как се втурна първи да мине пред цялата опашка на лоу кост полета ,като явно показа дипломатически паспорт , другите хора с деца чинно си чакаха реда ,а този хукна напред да не изпусне хубаво место в самолета ,много ми падна в очите с начина си на държане .

 14. 14 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  Българина няма самочувствие, Българина от раждането си е мачкан, дъвкан, прегазван и какво ли още не от собствената си държава. На Българина живота му минава, като на всяка крачка му се натяква, че той е никой, че нищо не зависи от него и няма никакви права и няма на кой да се оплаче. ТОВА Е ОГРОМЕН ПРОБЛЕМ създаден от върхушките "управлявали" тази територия.

 15. 15 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 2038 Неутрално

  Аз предпочитам ето тези момчета да са пример за подражание:
  http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/07/21/2347503_bulgarski_uchenici_specheliha_dva_zlatni_i_edin/

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 16. 16 Профил на away
  away
  Рейтинг: 417 Весело

  в една "бай бойкова държава" пулев щеше да национален герой и пример за подражание ,за щастие все още не сме една съвсем завършена "бай бойкова държава"

 17. 17 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 2038 Неутрално

  или този:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Veselin_Topalov

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 18. 18 Профил на gdimchev92
  gdimchev92
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#5] от "hhhuuunnnn":

  И защо Георги Господинов да не е повод за гордост?

 19. 19 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Нормален мач. Нормална Евровизия. Не знам кво толкова се пренавиваме сами и после изпадаме в драма. Комплексирани провинциални хора сме. Сядайте да учите, да се развивате, бачкате и да си оправим държавата, а международните (спортни, музикални, научни и т.н.) успехи са украшения!

 20. 20 Профил на putlernopassaran
  putlernopassaran
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Без коментар за спортно-техническата страна на мача, тя няма нужда от никакъв коментар - там поне всичко е ясно. Ужаси ме обаче липсата на елементарен феърплей от страна на "нашия" и неговото обкръжение. Не поздрави победителя, приказваше глупости в германски ефир - България била над всичко?! Това е в къщата на обесения да говориш за въже. Изобщо си имаме нов Стоичков, този път в бокса.....

 21. 21 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 920 Любопитно

  Абе, мисля си само едно: когато Григор Димитров загуби някой двубой, що не обвинява мафията и световната конспирация?

 22. 22 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Самият Кубрат Пулев заяви във фен страницата си във Facebook в неделя: "Да, аз не победих, но не се крих като него с месеци, а просто се бих!
  ............................
  Вчера отдадох реакцията му след мача на емоцията, адреналина, загубата, нокаут-а и т.н. ...
  Днес не го разбирам - от това, което видяхме, защо ли трябва Кличко да се е крил от Пулев ???
  И да - Кубрат "просто се би", но боксът на това ниво и "боя" нямат нищо общо - май само Кубрат още не го разбира !
  Колкото до образците за поведение - още от соца това си беше държавна политика - щангисти, борци и т.н. бяха изкуствено митологизирани, за да не мисли обикновения човек за ежедневието и битието си ... и това очевидно за някои още важи !
  Нямал Кубрат все още опит /на 33 г/, бъдещето било пред него и други тъпизми ... имам чувството, че от клишета хората вече не могат да мислят и на елементарно ниво ...
  Уважавам това, което е постигнал - за боксьор от БГ направо е подвиг в личен план - преекспонирането в национален въпрос е тежък проблем на нацията !

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 23. 23 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Огнян Минчев да коментира спорт??? Все едно Пулев да говори за международното положение.

 24. 24 Профил на Митко
  Митко
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Боксът е много подходящ спорт за да натрие запомнящо се мутрата на родната ни чалга. Защото чалгарите най-много мразят да изглеждат бепомощни и жалки.

  А в случая Пулев изглеждаше размазан от бой. Безпомощен и жалък. Точно както един "циганьор" по думите на самия Пулев.

  http://btvnews.bg/article/bulgaria/izvnrednite-merki-za-sigurnost-po-letishchata-iznerviha-nyakoi-ptnitsi.html 1:08

  Представям си колко го боли от това унижение. Но не си представям да си извлече поука. Единствено може да продължи да се озлобява и да се оправдава като тотален "въшкар".

  "горко ми! загинах! защото съм човек с нечисти уста, и живея сред народ с нечисти уста" Исая 6:5
 25. 25 Профил на away
  away
  Рейтинг: 417 Любопитно

  нищо лично срещу хора като пулев или жена му ,нека се развиват и са щастливи ,стига медиите да не ни ги завират постоянно в очите ,мъчейки се да ни убедят че са с нещо значими

 26. 26 Профил на tri
  tri
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Ако можеше да се гласува с SMS-и щяхме да сме първи

 27. 27 Профил на asbroad
  asbroad
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#9] от "wallenstein":

  Мче то Христо Стоичков ако не Президент, поне Министър Председател стана, двукратно при това - визирам Алтер Егото му Бат Бойко Винету, дето мечтаеше да бъде хомосексуален, щото като такъв щял да е барем по-умен.

 28. 28 Профил на putlernopassaran
  putlernopassaran
  Рейтинг: 534 Неутрално

  До коментар [#2] от "Hawaii":Стоичков също има абсолютно същият навик да обвинява фифа, съдиите, мафията срещу него. Вместо като голям футболист, какъвто е, аз съм го запомнил с ужасни простотии - псувни, побоища на репортери, лингвистични способности- По простия обаче Пулев ще го задмине - вервайте ми

 29. 29 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2046 Любопитно

  Към всички критици на Кобрата, че говорел глупости след мача...питам ви аз, ако вас бяха проснали на пода като мокър чувал навярно щяхте да рецитирате стихове ли, кво ли?

 30. 30 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1076 Весело

  Кобрата е поразяващата уста, а не ръка...

 31. 31 Профил на asbroad
  asbroad
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#13] от "tur671":

  Хората, без да е необходимо да имат дипломатически паспорт, си плащат за това да се казат първи или поне сред първите в самолета - една такава такса за ВИП бордиране дето се начислява, по избор на клиента, в момента на купуване на билета. Тъй че няма нищо лошо, или пък ненормално, да се 'втурнеш' да се качваш преди болшинството останали пътници след като си платил за това.

 32. 32 Профил на Реформатор Пръмов
  Реформатор Пръмов
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Леле! Щом и бокса вече го коментират експерти като Слатински и Огнян Минчев - тук става страшно!
  И двамата не са се събличали никога в час по физическо. Слатински е преодолявал летвата от метър и двайсет като е минавал изправен под нея, а Минчев е шампион в дисциплина ядене на кюфтета в категория над 100 килограма и в двете движения - "пържени" и "на скара".

 33. 33 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1341 Разстроено

  До коментар [#29] от "BGman1":


  [quote#29:"BGman1"] ако вас бяха проснали на пода като мокър чувал[/quote]
  Нямаше да могат да ме оправят в Пирогов за по-малко от месец...

 34. 34 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 594 Неутрално

  от какъв зор по дяволите трябва да плюем по Кубрат Пулев?
  човекът е боксьор, това може, това прави. Играе с най-добрия в света и губи, да, но от най-добрия в света.
  Приказки преди и след мача - за всеки малко от малко запознат с профибокса - това е част от играта, от шоуто, профибокса е нещо като кеча - много шоу и то по американски.
  Еми бокса не е тенис, нито шах, боксът е млатене и трябва да ти стиска , за да излизеш на ринга и след като си отнесъл десетки удари в главата не се очаква да говориш като пред Общотот събрание на ООН, нали???
  Отново се развихриха комплексите ни. Това е все едно да бяхме оплюли националите след загубата от Швеция.

 35. 35 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Ивинявайте, ама Минчев да коментира Пулев ми идва малко в повече.
  виждате ли до какви висини е доведен абсурда в тази страна?

 36. 36 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#23:"comtec"]Огнян Минчев да коментира спорт???[/quote]

  Той не коментира спорт. Коментира поведението на Пулев.

  The best way to predict the future is to invent it.
 37. 37 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#34:"kr"]човекът е боксьор, това може, това прави. Играе с най-добрия в света и губи[/quote]

  И не обвинява за това мафията, рептилите, световнаат конспирация.

  The best way to predict the future is to invent it.
 38. 38 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2295 Неутрално

  До коментар [#21] от "Orchid":

  Да, ама в боксовия свят действително се е наложило мнението, че "кличко-мафията" е узурпирала тежката категория, допускайки само изкл. слаби съпреници, претендиращи за титлата.
  Поради тази причина в западните форуми хората се заричат никога повече да не гледат Кличко и единствено изкуств. създадени интриги и клюки в жълтите медии поддържали интереса към тях.
  Може пък Кубрат да е прав с твърдението си сега и особено преди да го изберат за съперник, когато и той твърдеше как Кличко се боксирал само с/у слабаци?

 39. 39 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#32:"Нов морал - смениха ''Кой'' със ''Свой''"]Минчев е шампион в дисциплина ядене на кюфтета[/quote]

  Това е желязния аргумент - той е дебел!

  The best way to predict the future is to invent it.
 40. 40 Профил на zico2
  zico2
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Може би за пръв и последен път коментирам спорт, макар че имам известни съмнения дали точно това е спорт...

  тук се отказах да чета мнението, защото боксът не само е спорт, а е спорт - религия. И това трябва да го знаят и хората, които грам не се интересуват от спорт

 41. 41 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 434 Весело

  Малко ми е тъжно, че принадлежа на нация, чиито последни обединители са детската "Евровизия" и един боксов мач, па макар и за световна титла. Всъщност много ми е. Моите почитания към труда и таланта на Кубрат Пулев и Крисия, Хасан и Ибрахим, но ме боли, че ги титулуваме и натоварваме с отговорност за "обединители".
  ...................................

  Уауууу, че симпатична болчицаааааааа....

 42. 42 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#36:"Росфалитнадзор"]Той не коментира спорт. Коментира поведението на Пулев.[/quote]
  Кой е Минчев да коментира поведението на Пулев?
  Все едно утре Пулев да коментира физическата форма на Минчев.
  Мнооого интересно изявление може да се получи, вервай ми

 43. 43 Профил на Митко
  Митко
  Рейтинг: 823 Неутрално

  [quote#25:"away"]нищо лично срещу хора като пулев или жена му ,нека се развиват и са щастливи ,стига медиите да не ни ги завират постоянно в очите ,мъчейки се да ни убедят че са с нещо значими [/quote]
  Точно!

  "горко ми! загинах! защото съм човек с нечисти уста, и живея сред народ с нечисти уста" Исая 6:5
 44. 44 Профил на drake
  drake
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Честно казано, не виждам защо някой трябва да е пример за подражание. И да беше победил Пулев, пак щеше да загуби няколко милиона неврона от ударите на Кличко. И тук милион и там милион, накрая хората практикуващи този спорт стават инвалиди. Който иска пример за подражание ето му: немските промоутъри на Пулев и Кличко ,които без риск за собственото си здраве ще приберат значителна част от сумите докато двама източно европейски гладиатори си жертват здравето за техните печалби. Тъй че примерът е по-добре ум отколкото юмруци. С първото се изкарват пари в развития свят, с второто в не-особено развития такъв.

 45. 45 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 594 Неутрално

  300 милиона гледаха как се вее българския флаг. 8/10 от тях може би чуват България за пръв път. Заради Кубрат Пулев.

 46. 46 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Аз пък очаквам статия с заглавие:
  "Може ли Пулев да е Премиер ...... и още реакции от социалните мрежи"

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 47. 47 Профил на pivoley
  pivoley
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Ние българите сме уникални. От "Осанна" до "Разпни го" ни делят няколко сантиметра. Нормално ли е това? Нормално ли е през последните 16 часа да се изливат тонове с пумия против един достоен българин, осмелил се да заяви, че се гордее че е такъв. И същите тези хейтъри имат наглостта да твърдят, че този българин бил казал еди какво си за мафията, бил боклук и още куп глупости. Ами, уважаеми само това ли забелязахте от работата на Кубрат Пулев през последните 20 години? Защо като сте толкова обуктивни, толкова бързо забравихте за медалите му докато беше аматьор? Защо забравихте как всъщност стигна до мача с Кличко? И сега уважаеми хейтъри, вие от пиедестала на псевдо интелектуалщината си се опитвате да трупате дивиденти и то отново на гърба на един успял Българин. Може да ме боли от загубата на Кубрат Пулев, но десет пъти повече се отвращам от Вашия нихилизъм и лицемерие.

  Pivoley
 48. 48 Профил на forextrade
  forextrade
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Аре да не нападаме само нашия,а Кличко в Укеайна какви ги оравеше а на мейдана

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 49. 49 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#37:"Росфалитнадзор"]И не обвинява за това мафията, рептилите, световнаат конспирация.[/quote]
  а ти откъде знаеш, че няма конспирация в бокса? да не би да си му светил на Кличко при подготовката?

 50. 50 Профил на 5149mich
  5149mich
  Рейтинг: 1118 Неутрално

  До коментар [#42] от "kr":

  Изкючително примитивен аргумент. Ще покажеш ли твоя снимка, да видим с какво тяло разполагаш и дали то ти подхожда на коментарите?

 51. 51 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Ако се съди по изказванията му след като беше нокаутиран, определено не!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 52. 52 Профил на 5149mich
  5149mich
  Рейтинг: 1118 Неутрално

  До коментар [#49] от "kr":

  С помоща на боксовата конспирация ли Кличко го просна два пъти на замята за 90 секунди?

 53. 53 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 968 Неутрално

  Нуждаем се от професионализъм. Без професионализъм , макар и с много смелост и жертвоготовност сме в перманентен нокдаун.

  От идиоти отговор не чакам
 54. 54 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#39:"Росфалитнадзор"]Това е желязния аргумент - той е дебел![/quote]
  говорим за спорт ако не си забелязал
  На Минчев му е крив целия свят, Пулев не му е виновен с нищо.

 55. 55 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#45:"kr"]300 милиона гледаха как се вее българския флаг. 8/10 от тях може би чуват България за пръв път. Заради Кубрат Пулев. [/quote]

  Бих предпочел например българин да приземи Филе на кометата. Или българин да открие лек за Ебола.

  The best way to predict the future is to invent it.
 56. 56 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#50:"5149mich"]Изкючително примитивен аргумент. Ще покажеш ли твоя снимка, да видим с какво тяло разполагаш и дали то ти подхожда на коментарите?[/quote]
  говорим за спорт, с-п-о-р-т.

 57. 57 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#54:"kr"]На Минчев му е крив целия свят[/quote]

  На теб ти е крив Минчев. Всички мурзилки сте така

  The best way to predict the future is to invent it.
 58. 58 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#55:"Росфалитнадзор"]Бих предпочел например българин да приземи Филе на кометата. Или българин да открие лек за Ебола.[/quote]
  почвай. Кой те е спрял. Ама е по-трудно, отколкото да тракаш по клавиатурата.

 59. 59 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Това, което казва "премиерът" Борисов не е мащаб за абсолютно нищо. Нямаше да е лошо, че се е вял нашият байряк, ако след мача Пулев не се прояви като лош губещ.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 60. 60 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#49:"kr"]а ти откъде знаеш, че няма конспирация в бокса?[/quote]

  Има поне 10 конспирации.

  The best way to predict the future is to invent it.
 61. 61 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#58:"kr"]почвай. Кой те е спрял. Ама е по-трудно, отколкото да тракаш по клавиатурата[/quote]

  Аз съм постигнал много. Но важното е, че не спирам. За разлика от идола ти.

  The best way to predict the future is to invent it.
 62. 62 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 696 Любопитно

  Бабаит с нереална преценка за способностите си, неуважаващ противника, разчитащ на гол патриотизъм. Дано никой от синовете ми да не реши да му подражава.
  Има безброй други достойни за подражание личности на света.

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 63. 63 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#57:"Росфалитнадзор"]На теб ти е крив Минчев. Всички мурзилки сте така [/quote]
  никакъв не ми е. В случая, обаче, е смешен. Както и ти, щом и тук намесваш политиката. Това си е диагноза, трайно увреждане на главата, и без удар на Кличко

 64. 64 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 696 Любопитно

  До коментар [#29] от "BGman1":

  Понякога е по-добре човек да мълчи. Особено след като са го сгазили като дизел цинкова кофа и няма какво да каже.

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 65. 65 Профил на drake
  drake
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#47] от "pivoley":

  Само да кажа, че се пише "помия", а не пумия. Иначе по същество не ми се спори , нито имам интереси към бокса.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 67. 67 Профил на plamen58
  plamen58
  Рейтинг: 8 Гневно

  Тази мутра си плати гадостите, дето биеше децата по дискотеките!
  Сина ми е 50 кг r е ударен пред тоалетната, че не е видял Мутрата, за да да му се махне от пътя на големия мъжкар.Сина ми в безсъзнание е закаран до Пирогов.Вчера големия мъжкар се търкаляше като чувал с картофи на ринга.Пазете децата си ,че сега ще бие още по злобно дискотеките.

 68. 68 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#61:"Росфалитнадзор"]Аз съм постигнал много.[/quote]
  ами браво. Остави и другите да го правят в техните сфери и не се изказвай неподготвен.

 69. 69 Профил на sardanapal
  sardanapal
  Рейтинг: 381 Неутрално

  На зададения в заглавието въпрос отговарям: категорично не!

  Пример за подражание може да бъде малкото момиченце от малкия Разград.

  Хубаво е, че двете събития бяха в един и същи ден!

  Крисия се яви на състезание напълно подготвена, като професионалист и затова се представи блестящо. Нямаше да бъде несправедливо да се класира и на първото място - италианчето беше по-добро в сценичното присъствие, като глас и пеене бяха равностойни, но българската песен беше много по-добра.

  Кобрата се яви на състезание като аматьор, без солидна подготовка, без ясна самооценка на собствените възможности и, разбира се, стана за смях. Участието му се оказа едно голямо изхвърляне.

  За изговореното от него след мача направо пък не ми се говори.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#45] от "kr":

  И? С какво впечатление останаха?

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 72. 72 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 781 Неутрално

  Простотията ни е уникална - пада човека с нокаут на финала на каквото и да състезание и почват или да го оплюват или да му се възхищават. Първо професионалния бокс е малко спорт и повече шоу така че като му се въхищават/плюете поне уточнете коя страна точно не ви харесва. Второ Кобрата си беше абсолютно същия боксьор ипреди да падне и след като падна от Кличко така че който му се е възхищавал до този момент пак може да го прави, а който не го харесва - пак си има същите основания да не го харесва и като боксьор и шоумен.

 73. 73 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 851 Неутрално

  Четох мнения на боксьори и те казват,че Пулев малко е подценил Кличко,приел е неговата иггра от дистанция и му е позволил с един и същи удар-ляво кроше да го изпрати два пъти в нокдаун и накрая в нокаут.Треньорите и Кобрата е трябвало да обърнат повече внимание на защита от този удар.Склонна съм да им вярвам,въпреки чене разбирам хич от бокс.И на мене също много ми се искаше Кобрата да победи.

 74. 74 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 437 Неутрално

  До коментар [#27] от "asbroad":

  Всъщност сте прав. Огнборецът не е нищо друго освен Х. Стоичкое плюс придобити криминални умения.

 75. 75 Профил на Ослик, суслик, паукан
  Ослик, суслик, паукан
  Рейтинг: 467 Весело

  "Георги Господинов, Недко Солаков, Аксиния Михайлова..."  С тез ли да се гордеем? Те да не творят продукти за неговото издателство?

  I had a dream, Joe
 76. 76 Профил на kimche
  kimche
  Рейтинг: 441 Неутрално

  Беше грешка да се оправдава с мафия и др.
  Мачът беше съвсем показателен.
  Лично аз мислех,че след всичкия този шум Кубрат е много по-подготвен,но не уви не било така.Иначе похвално за напъването,но само това не стига като се закачаш със световния

  В България властва беззаконието!
 77. 77 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#71:"socialen"]И? С какво впечатление останаха?[/quote]
  с какво впечатление са милионите по света от Стоичков?

 78. 78 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1488 Неутрално

  Все едно дали Пулев или Кличко, но един боксьор никога не бих го дала за пример на моите деца.
  Има достатъчно други вдъхновяващи личности в България и по света.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 920 Неутрално

  До коментар [#38] от "Ф.Нинов":

  И що чинят тогаз тези 15 000 почитатели в залата? Да бият отбой и да бойкотират мач на Кличко като е толкова нагласено....

 81. 81 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Може ли Пулев да е пример за подражание
  ===========
  Специално за този мач - НЕ.
  Това можеше да завърши и още по - трагично това е опасен спорт и ако не си подготвен може и да няма следващ мач.
  Кубрат Пулев послуша антуража си които гледат комерсиалното и изкривяват истината за формата му.
  Не трябваше да се избързва с този мач.
  Христо Проданов и той е номер 1 във България в изкачването на Еверест но остана там и благодарение на Господ Кубрат се завърна макар и победен но дано сам си направи правилната равносметка и изкачи бавно но славно нови върхове.
  Премереният риск е за предпочитане от хвърлянето ва банк.
  Дано правилно ме разбере какво искам да кажа.
  Успехи Кубрате.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 83. 83 Профил на list46
  list46
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Дайте да си кажим истината-комунистите и ДС са виновни,значи пак аз съм виновен,извинявайте.

 84. 84 Профил на InmoInvestments
  InmoInvestments
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Не ! Категорично ! Селски бияч не може да е пример. Има къде къде по известни личности от областта на културата и науката.

  You can get much farther with a kind word and a gun than you can with a kind word alone. Al Capone
 85. 85 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#77] от "kr":

  Велик

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 86. 86 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 480 Неутрално

  . И на бързо стана следното ..за 20 мин се обърнахме срещу Кубрат и от смелчага и герой стана глупак и бай Ганьо..
  ..а вчера не беше... Не е проблема в него ами ние май сме Ганьовците ..

 87. 87 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#70] от "pili4ev":

  май си прав, за съжаление.

 88. 88 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2295 Неутрално

  До коментар [#80] от "Orchid":

  Еми от тях половината са българия и украинци на евтините места от €58, а другата половина са герм. сноби на скъпите места до €700 с цел да се покажат на видно място.
  По-важни са телезрителите и изглежда (жълтите) медии успявали винаги да ги прилъжат как видители най-после се е появил читав претендет за титлата

 89. 89 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#85] от "socialen":

  но не бих казал, че можем да се гордеем с всичко, което е правил и казал.
  И все пак е велик!

 90. 90 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1087 Любопитно

  След като му наместиха мозъка, Кубрат Пулев вече е готов за Премиер на България. Боко, махай се!

 91. 91 Профил на alighieri
  alighieri
  Рейтинг: 381 Неутрално
 92. 92 Профил на Туриста
  Туриста
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#14] от "442":

  Държавата, особено тая между 1944 и 1989. Ние сега караме по инерция. Дори и да имаме поводи за радост се задейства този механизъм възпроизвеждащ историята за това как "ние сме най нещастната нацаия на света". Несигурни в себе си, чакаме някой да ни спаси или се радваме на такива като Пулев. Невольооо!!!

 93. 93 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Самото поставяне на въпроса е малоумно:
  "Може ли Пулев да е пример за подражание?"
  Да, за всеки който е готов да го блъскат в главата по 8 часа на ден.

 94. 94 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#72] от "sqrt":

  От коментара ти проличава, че разбираш от бокс. За разлика от нас. Но все пак, когато шоуто свърши с нокаут, то трябваше да се покаже достоен губещ.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 95. 95 Профил на putlernopassaran
  putlernopassaran
  Рейтинг: 534 Неутрално

  До коментар [#89] от "kr":не знам защо никой не призна, че Пулев нанасяше много повече мръсни удари от именития си съперник, който, според мен, можеше да го измлати така, че да носят Пулев на носилка, но не го направи. Въобще Кличко е в пъти и над класата, и над морала на Пулев и ако последният не научи урока, който ме преподадоха по блестящ начин, определено ще деградира и като спортист, и като човек....

 96. 96 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 434 Любопитно

  [quote#53:"chudomor"]Нуждаем се от професионализъм. [/quote]
  Така е. Само дето не мога да разбера защо го споменаваш в тази тема - да не би да обвиняваш Кубрат Пулев в липса на професионализъм?

 97. 97 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#72] от "sqrt":
  Какъв ти е проблема???
  Тези които не са го харесвали преди(като човек и представител на България) са същите които не го харесват и сега, след като "патриота" ви наблъска яко Кличко по ръкавиците с лицето си.
  Виж коментарите преди срещата.
  Тия дето си му се радвате на ганьовския бабаит и "патриот" сте си същите, също
  Никой не се измятал в коментарите си.

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 98. 98 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Г-н Минчев не го ли е страх, че Шефът му Борисов ще му се скара, че критикува Пулев. Трябва да му се реваншира веднага с 2 "политически" анализа.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 99. 99 Профил на vaniusha
  vaniusha
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Разбира се,защо да не бъде за подражание за някой млад човек който иска да върви по неговите стъпки.Веднага беше оплют, "бил имал голямо самочувствие",ами защо да няма,човека е постигнал нещо в неговата област,и се е борил за да постигне това,с това си изкарва хляба.Така или иначе имаме малко поводи за радост.

 100. 100 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#95:"putlernopassaran"]Въобще Кличко е в пъти и над класата, и над морала на Пулев[/quote]
  Как точно мериш морала?
  мръсни удари имаше и от страна на Кличко.
  Иначе за класата съм съгласен.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK