Какво научихме от мача Пулев - Кличко

Кубрат Пулев загуби тежко мача с Кличко и поуките са очевидни

© Reuters

Кубрат Пулев загуби тежко мача с Кличко и поуките са очевидниКубрат Пулев загуби тежко от Владимир Кличко в опит да го детронира и това само по себе си е неприятна новина. Но покрай този мач разбрахме още много неща, които първоначално или останаха прикрити от рекламите, или от прекаленото патриотично самочувствие, или просто до този момент не бяха вълнували поне два милиона българи. Сега ги научиха всички, и тези, които не се интересуваха.


1. Кубрат Пулев не е толкова силен боксьор


Българинът не е толкова силен боксьор, за какъвто го определяха. Случайно или по-скоро не, в навечерието на мача експертите създаваха впечатлението, че Кубрат Пулев, ако не е по-силен от Кличко, то поне са с изравнени възможности. И че мачът е на кантар. Това напомпване на мускулите създаде измамно усещане у феновете и за тези, които за първи път щяха да гледат бокс, че ги очаква невероятно оспорван сблъсък. Всъщност този мач приключи там, където реалността подсказваше, че ще свърши - в петия рунд. Според някои дори още в първия с единия от двата нокдауна, в които изпадна Пулев.
Имаше само един-единствен начин Пулев да изкара до края - да се пази от тежки удари, да не предизвиква съперника си и да чака да минат 12-те рунда, от което най-голям интерес имат рекламодателите. Някои от предишните противници на Кличко направиха така - руснакът Александър Поветкин и полякът Мариуш Вах. В четири от останалите шест мача той е приключвал нещата между четвъртия и шестия рунд. Предишният двубой срещу австралиеца Алекс Лиапай завърши точно в... пет рунда. Само един бегъл поглед върху коефициентите на букмейкърите подсказваше, че този мач има предопределен победител и той не е българин. А както е известно, букмейкорите не се хващат на празни приказки по медиите преди мача.


Едно от изказванията на Пулев след мача всъщност каза много: "Аз нямам достатъчно опит в професионалния бокс". Точно това беше един от факторите, които имаха огромно значение. Въпреки ранния опит за агресия от българска страна Кличко беше подготвен и използва всеки момент, за да покаже надмощието си. Шампионът не само го победи. Той го наказа с онова ляво кроше в петия рунд. Както каза в интервю за "Советский спорт": "Не исках да се пазя, исках да вървя напред и имах огромно желание да набия Кубрат Пулев."


Освен опита и всички останали фактори за победа на шампиона бяха налице - той е по-висок, с по-дълги ръце и в този спорт е виждал какво ли не. Той знае как да нокаутира - нещо, което Пулев не е правил от мача с Александър Устинов през 2012 г. А още преди двубоя експертите бяха единодушни, че ако не го нокаутира, Пулев няма шанс. А това изглеждаше доста невероятна възможност.


2. Боксът не е спорт за интелектуалци...


Много хора се удивиха от начина, по който вървеше размяната на словесни удари преди мача. "Да започнем от най-безобидното: пошлостта. Репликите и жестовете, които двамата мускулести източноевропейци си размениха в навечерието на мача, са не само отчайващо безинтересни и тъпи. Те възпроизвеждат едно семпло и ужасно блудкаво светоусещане, с което голяма част от публиката им се идентифицира", написа Александър Андреев в коментар за "Дойче веле".


Да, боксът не е опера на Верди, много е далеч дори от шахмата, макар и там от време на време да се проявява липса на уважение. Вземете отношенията между Веселин Топалов и Владимир Крамник след т.нар. тоалетна война. Оттогава двамата не се поздравяват преди и след партия. Последния път, когато се срещнаха на турнир, Крамник от очевидно губеща позиция изчака Топалов да стане от масата и да бъде далеч от дъската, за да обяви поражението си.


Кубрат Пулев беше наказан за арогантността си преди мача

© Reuters

Кубрат Пулев беше наказан за арогантността си преди мача


В това отношение боксът може да е от по-примитивните спортове, но той си има своята природа. Там не битуват Нобелови лауреати. Мускулите, движението с краката, ударите - това са силните оръжия. В тази обстановка е нормално заяждането преди мач да взима връх. То е традиция както от мотивационна гледна точка, но също така създава и зрелище за публиката. Словесни схватки (тук трябва да признаем, че подобни често слушаме и на политическата сцена у нас).


Това е част от играта. Заяждането подгрява, продава абонаменти за платените телевизии и рекламодатели за останалите. А хората на ринга изкарват парите си именно от това. Да, на моменти изглежда като зле скроен сценарий за кеч, но зрелището все пак е от същата порода. 


3. ...но боксът не е и за простаци, или защо Пулев не може да губи


Кубрат Пулев може да е много харесван в България заради това, че като някакъв Давид от една малка държава е готов да се опълчи на Голиат, че не се отказва и че е готов "да продължи напред" дори и тотално посинен. Но спортът има своите правила - може да спечелиш, но може и да загубиш. И нерядко звездите са определяни не само по умението им да печелят, но и по начина, по който приемат загубата.


Досега беше известно, че Кубрат Пулев може да печели. Направи го 20 пъти, откакто се качи на професионалния ринг. Да кажем, че това беше по-лесната част от изграждането на имиджа. В събота срещу неделя му се наложи да загуби. И точно тогава стана ясно колко висока е стойността на Пулев като спортсмен. Докато шампионът го поздравяваше, макар да нямаше кой знае за какво, Пулев се съсредоточи да хвърля обвинения към всички на този свят. "Кличко не е никакъв шампион", заяви той. Ако определенията, че има характер на момиче, можеха да минат за предмачово заяждане, то след всичко случило се на ринга да не можеш да признаеш загубата е твърде недостойно. Някак справедливо звучат обясненията на украинеца, че подобна "простащина" не е виждал. Защото шоуто си е шоу, но уважението трябва да е налице.


"Господи, как е възможно от мач, в който не можеш да загубиш нищо, да успееш да загубиш всичко?", възкликва читател във форума на "Дневник", след като Пулев повтори обвиненията и оправданията си и часове след мача, кацайки в София.


Все пак за разлика от Пулев украинецът е бил олимпийски шампион, има вече 63 победи на професионалния ринг, от които 53 с нокаут. В рамките на пет рунда той изпрати българина на пода три пъти в нокдаун и веднъж в нокаут. Ако това не е шампионски стил, интересно кое е.


Кличко е доказан шампион, който движи бизнеса в тази категория

© Reuters

Кличко е доказан шампион, който движи бизнеса в тази категория


Авторът на авторитетния германски вестник Die Welt Гунар Майнхардт сравни случилото се в Хамбург с мача на Мохамед Али със Сони Листън през 1965 г., когато Али искаше да покаже на всички кой е шампионът. "В събота Пулев се оказа същата трагична фигура като Листън", написа той. Да, Кличко беше безапелационен в желанието си да даде урок на човека, който "показа толкова малко уважение и толкова голяма арогантност". Поне лявото кроше за нокаута можеше да подейства отрезвително за Пулев и да разбере кой кой е, но не би.


4. Мафията е виновна, или за българския комплекс да се оправдаваме с другите


Това вече изглежда толкова изтъркано, че започва да се превръща в национално оправдание номер 1. Когато печелим, е защото сме адски силни и добри. Когато губим, за това е виновна световната конспирация. Пулев може и да не знае, но би трябвало вече да си е дал сметка какво означава професионалният бокс. Това е Бизнес с главно Б. И този бизнес в тази категория се движи от Владимир Кличко. Той продава телевизионните права, той събира публиката в залите, той събира парите, за да има и за Пулев. Българинът не продава нищо. Освен това Кличко е шампионът и не e ненормално, че има известни предимства.


Да обърнем внимание кой с кого иска да се бие. Пулев с Кличко, а не обратното. Даже може да се каже, че за украинеца този мач дойде под известен натиск от международната федерация (IBF). Българинът е безинтересен от всякаква бизнес гледна точка. Затова е нормално щабът на Кличко да определя правилата. Избира датата на мача, избира мястото, определя съдиите. Определя и ръкавиците. Последното се оказа смешен плач в навечерието на мача, защото в петък един от шефовете на мениджърската агенция на Пулев "Зауерланд" - Кале Зауерланд, призна в интервю за ARD, че го е имало в договора. "Имаше някакво неразбирателство за размера на ръкавиците. Това беше изчистено. Кубрат Пулев ще се боксира с ръкавиците, които избра Кличко. Има го в договора и ние се съобразяваме", каза той.


Да се говори за мафия понякога е приемливо във футбола, когато съдията не зачете гол, даде несъществуваща дузпа. Но когато единият отбор победи със 7:1, тогава всичко е ясно. Горе-долу подобно беше положението и на ринга в Хамбург. На страничните съдии дори не им се наложи да решават нещо, защото не се стигна до тях. Дори нямаше гласуващи от Сан Марино или Армения, както на конкурса "Евровизия".


Да, вероятно е имало проблем с акредитациите на щаба и с други детайли. Но когато Пулев стане шампион, ще може да определя правилата.


Съдията Тони Уийкс отброява на Кубрат Пулев след последния удар в този мач

© Reuters

Съдията Тони Уийкс отброява на Кубрат Пулев след последния удар в този мач


5. Рискът Пулев да е похабен твърде рано


Този мач вероятно ще се окаже ключът към кариерата на Кубрат Пулев на професионалния ринг. Ако се върнем към репликата, че не е имал достатъчно опит, ще се разбере защо се стигна до този край. Все пак Пулев имаше едва 20 мача с правилно подбрани съперници, както обичат да казват в тези среди. Според боксовия анализатор Палми Ранчев трябваше да направи поне три защити на европейската си титла и поне три на интерконтиненталната срещу по-сериозни съперници, за да има опита и самочувствието (с покритие) да излезе срещу най-реномирания боксьор в категорията. 


В един момент Пулев стигна до патова ситуация. От една страна, нямаше интерес да защитава титлите си, за да не загуби статута си на първи претендент. От друга, не беше достатъчно готов за мача с Кличко. За всички е ясно, че единствените добри пари може да спечели именно от такъв двубой, а да го изпусне като възможност беше немислимо. Ранчев дори отива по-далеч, като смята, че българинът не е бил добре трениран и че не му е избрана правилната тактика. Един вид беше хвърлен на лъвовете, и то за жълти стотинки, според него.


Сега за Пулев предстои тежко възстановяване както психически, така и физически. Но по-големият въпрос е дали някога ще стигне отново до това ниво. Дори треньорът му Ото Рамин признава, че сега ще са му нужни поне три-четири мача и то пак с правилно подбрани съперници, за да се опита да бъде отново фактор. Това означава поне две години възстановяване на статута му.


За да сме реалисти (а не защото не сме патриоти, както ще ни обвинят), е много вероятно Пулев никога повече да не може да стигне до такъв мач. Ако така се развият нещата, ще се окаже, че наистина е  прибързано похабен за сблъсък с Кличко.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (264)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 665 Неутрално

  Що-годе балансирана статия ... май е първата такава по темата.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 2. 2 Профил на z.123.c.976.9
  z.123.c.976.9
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Като човек, неследящ отблизо бокса, бях подведен от българските медии за потенциала на Пулев, и останах неприятно сюрпризиран в онази нощ.

  Който не разбира сам, няма да разбере и с обяснение
 3. 3 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 726 Весело

  6. Енергия не може да се предава през телевизора.

 4. 4 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2566 Неутрално

  Кобрата трябва да се откаже час по скоро от "Зауерланд" и да отиде в САЩ,където се учи Кличко.

 5. 5 Профил на zico2
  zico2
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Когато противника те праща в нокдаун три пъти и те нокаутира ефектно още в петия рунд, падайки и лежейки по гръб пред много милионна аудитория, и след това да кажеш , че не уважваш противника си - това не само означава, че си простак с малък умствен багаж, това означава и че не уважаваш и себе си. Моите уважения към Пулев, има голямо сърце и се видя на ринга, но трябва да си кажем и истините

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3571 Неутрално

  Нищо не сме научили и няма да научим.

  klimentm
 8. 8 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 667 Любопитно

  Аз научих, че преди да кажа "мога" и да се изрепча пред света, трябва да се усъмня в себе си и да премисля всичко отново.

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 9. 9 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3036 Весело

  Еми кво да научим - оказа се , че Укринският ппехливан е много по корав , мутация някаква - Чернобилска !!!

 10. 10 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2045 Неутрално

  Добра статия. И още много въпроси. И въпреки всичко много ми се искаше Кобрата поне да не загуби така. О още повече - да спечели.

 11. 11 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 613 Неутрално

  Напълно споделям - отличен аналитичен анализ, написан аргументирано, спокойно и разумно, без изхвърляния.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 12. 12 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 434 Неутрално

  научихме да не казваме хоп преди да сме скочили)

 13. 13 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 872 Любопитно

  Да, реалностите са такива.
  От друга страна едва ли в обозримо бъдеще, български боксьор изобщо ще стигне до мач със световния шампион...

 14. 14 Профил на conTXT
  conTXT
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Статията е интересна и балансирана, макар с и някои ненужни препратки. По-важното е, че ако Пулев беше бил, колкото и сега да съм му ядосан на глупостите, тогава щях да бъда безкритичен към него и не за играта му, а за селските му номера. Да си извадим поука от това.

  generator
 15. 15 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3571 Неутрално

  До коментар [#5] от "zico2":

  Ами да го обича ли дето го е нокаутирал?!
  Да стане и да го целуне и да му каже "спасибо"?

  klimentm
 16. 16 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Хубава статия, но преди мача с подходящ език да се публикува е по-велико!
  Аз съм един от тия дето си го казахме преди мача...

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 17. 17 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  Това са първите трезви мисли след опиянението в този спорт !

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 18. 18 Профил на drake
  drake
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Според мен вече темата се изтърка. Медиите надуха някакъв балон, после сами си го спукаха и предизвикват народни вопли на отчаяние. Всъщност, няма никакво значение, от това че някой е набит нито се оправя икономиката, нито правосъдието, нито здравеопазването. Ако от някой трябва да се учим то е от мениджърите , които правят пари без да си рискуват здравето. И от Кличко за мениджърската организация , която е създал и която му пази титлата също толкова добре колкото и юмруците.

 19. 19 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7562 Неутрално

  Ние научихме много неща,не знам Пулев колко е научил.

 20. 20 Профил на Соросоиден Соросоидофоб
  Соросоиден Соросоидофоб
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Ами спорт е - има победени, има и победители. Има надежди, има и реалност. Кубрат го подкрепяхме защото е българин (отдавна нацията ни не се беше обединявала в подкрепа на някого) и това е нормално.
  Е, загуби, но не е загубил всичко, както се твърди в статията (да не са го застреляли случайно).
  Кубрат не е и толкова слаб, както се твърди в статията, тъй като наби няколко доста добри удари на Кличко.
  Така че, ако обичате, стига сме се упражнавали в словоблудство на негов гръб. Сега трябва да го окуражим и да му вдъхнем вяра, че в следващите си мачове пак ще започне да ги бие.

  Цензурата в "Дневник" е по-зловеща от комунистическата и фашистката цензури взети заедно!
 21. 21 Профил на ice_man
  ice_man
  Рейтинг: 434 Разстроено

  Чудесен анализ, казващ абсолютно всичко!

  И айде вече да спрем с коментарите - Пулев си беше по-слабия съперник и заслужено загуби. Също така, хич не му правят чест неадекватните коментари след мача.

  Жалко е, че повечето хора го удрят на показен патриотизъм, който в случая не си е на мястото...

 22. 22 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2878 Неутрално

  Много добра статия.Трябва да се замислим въобще за културата на българина.Срамно е да се освирка химна на противника.

 23. 23 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 722 Неутрално

  Много точна статия.
  Почти със същите аргументи спорих след мача с приятели, отчаяни фенове на Кобрата.

 24. 24 Профил на wery59
  wery59
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Браво,Жоро!Мисля,че си повече от точен и изчерпателен.....и както винаги след аналитичен и интелигентно написан текст,форумци мълчат...

 25. 25 Профил на julesta
  julesta
  Рейтинг: 537 Неутрално
 26. 26 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 603 Неутрално

  Смятам, че Пулев трябва да направи като Гришо - да вземе парите и да си намери по-добър екип за да се развива. Не съ сигурен само дли ще се получи. Смятам, че се издъни с приказките си, от друга страна в този спорт точно това се цени

  Моралът не е порок!
 27. 27 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 872 Любопитно

  И на Кличко са го били като магаре:

  https://www.youtube.com/watch?v=SWfYrJaVCkw

  Ето какво му се случва още във втория рунд...

 28. 28 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  Къде има "вина мафията"...еми успя... да убеди Кубрат Пулев че може да е претендент на Кличко за шампионската титла.

 29. 29 Профил на spgrrim
  spgrrim
  Рейтинг: 381 Неутрално

  НАУЧИХМЕ, ЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА НАРИЧАШ НЯКОЙ"МОМИЧЕ" ЗАЩОТО МОЖЕ НА РИНГА ДА ТЕ ПРОСТИРА КАТО МОКЪР ПЕШКИР НА КАМИК, ЧЕ ТРЯБВА ДА ПОЗДРАВИШ ПОБЕДИТЕЛЯ,КОЙТО ТИ Е СПУКАЛ ТАРАМБУКАТА ОТ БОЙ И ,ЧЕ НА РИНГА СЕ ИГРАЕ БОКС, А НЕ ЧЕЛО СРЕЩУ КРОШЕТА

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 30. 30 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Пулев е олицетворение на идеала за български мъж - прост, як, готов да се сбие с всеки. Все пак, това се проповядва на широките маси - Ивана:
  Води ме в някоя квартална кръчма
  и поръчвай, пий за мене
  и се сбий заради мене.

  Също така в негово лице се въплащават и нереалистичните очаквания, породени от бруталното невежество на българина, подплатено със солидна доза празен патриотизъм.

  Набиха го, както и се очакваше, и сега има разочаровани, които се опитват да скрият този факт, след като бяха подведени от гръмки заглавия в медиите.
  Никой не му отрича усилията, но тук е края на темата "Кобрата".

 31. 31 Профил на Соросоиден Соросоидофоб
  Соросоиден Соросоидофоб
  Рейтинг: 488 Гневно

  Окей, дайте ся, понеже сме слабички, да се откажем от къде-що има спортове, за да не ставаме за резил пред световните величини.
  Ако не друго, то поне олимпийския принцип уважавайте. Пък и ако можете се сетете, че в никой спорт никой не може постоянно да побеждава.

  п.п.
  И стига с тоя нихилизъм!
  Пулев е загубил - голяма работа. Паднал е, но ще стане и следващия (ако не по-следващия) път ще спечели.
  Мен повече ме боли лошото представяне на футболните национали от мача на Кличко и Пулев междувпрочем.

  Цензурата в "Дневник" е по-зловеща от комунистическата и фашистката цензури взети заедно!
 32. 32 Профил на melchett
  melchett
  Рейтинг: 594 Любопитно

  за интелектуалното ниво в бокса не съм съгласен. гледали сме стари мачове на Мохамед Али и знаем, че нивото на разменяните реплики може да е в пъти по-високо от това, което видяхме миналата седмица. да не говорим за римите, които Али реди по пресконференциите и журналистите отиват на тях едва ли не само заради това удоволствие. освен всичко друго съвременният бокс е джентълменски спорт. Кличко се държа като такъв, Пулев - за наше огромно съжаление - не. ако има за какво да ни е яд, то не е това, че беше победен, а заради това, че след мача мрънка и хвърля обвинения като средностатистически нехранимайко. останалото си е казано в статията много добре.

  надявам се ползата и поуките от това събитие да е достигнала до колкото се може повече хора у нас.

 33. 33 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 439 Неутрално

  Да, изводът е, че Кличко май си спечели още фенове у нас, а Пулев загуби такива.

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 34. 34 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 665 Весело

  До коментар [#5] от "zico2":

  Или си просто боксьор, който се държи като ... боксьор?

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 35. 35 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Когато каруцата се обърне, пътища много! Къде бяха всички тия "анализатори" и журналисти през последните две години? Откакто Пулев през 2012, след едва 18 срещи, стана шамшпион в някаква мижава интерконринентална версия, той бе превъзнасян непрекъснато из медиите, а същите спортни журналисти го направиха и спортист на годината. Когато няколко човека из форумите на "Дневник" изтъквахме реалните факти около Пулев и колко далече са претенциите му от собствените възможности, в същите тези форуми се сипеше смрад от обвинения в хейтърство, безродничество и т.н. Архивите на "Дневник" пазят всички тия неща! Тогава не се намери един нормален журналист да напише и другата гледна точка за Пулев. Сега, по стар български обичай, всички се оказаха познавачи и пророци и едва ли не няма изненадани от излагацията на Пулев.

 36. 36 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Добра и точна статия на Георги Филипов!

  Между другото, прехвалената победа на Пулев срещу Томи Томсън /или както там се казваше/ сама по себе си беше достатъчно показателна за качествата на нашия херой.
  Не беше никак убедителен.

  Дано си е извлякъл поуката и наистина да продължи напред, както сам обеща на свирчовците в залата.

 37. 37 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 665 Неутрално

  До коментар [#32] от "melchett":

  Хубаво сравянваш с Клей, но той си смени религията, за да не отиде във Виетнам.

  Ако Кубрат стане мюсюлманин, каква ще ви е реакцията? По същите мерки, като Клей ли ще го съдите?

  Пулев си имаше шансовете, но ги пропусна заради липса на опит и увереност.

  Има нещо, което се пропуска - Кличко ще оваканти титлите след 3-4-6 години, когато Пулев ще е основен оретендент с достатъчно опит. Може да имаме световен шампион някой ден.

  А иначе и Тайсън го биха лошо, какво толкова?

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 38. 38 Профил на blaserr93lrs2
  blaserr93lrs2
  Рейтинг: 455 Гневно

  С онази си стойка след нокдаун номер едно Пулев заслужаваше наистина много повече бой отколкото отнесе.С думите си пък тотално ми разби представата за себе си.Мислех си че е по-умен отколкото изглежда а се оказа пълен некадърник,простак и слаб боксьор!

 39. 39 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#2] от "shinjuku":

  "Като човек, неследящ отблизо бокса, бях подведен от българските медии за потенциала на Пулев, и останах неприятно сюрпризиран в онази нощ. "


  Ами като "човек, неследящ отблизо бокса", защо пишеше минуси и бълваше всякакви простотии по адрес на тези, които с факти излизахме за истинското състояние на нещата? Като тебе бяха 95% писачите във форума. Сега били подведени, моля ти се.....

 40. 40 Профил на z.123.c.976.9
  z.123.c.976.9
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#39] от "kirsner":

  Няма такова нещо, недей да правиш от мен някакъв събирателен образ. Разбирам, че искаш да бъдеш оценен, но никойне е пророк в собствения си форум, свиквай.

  Който не разбира сам, няма да разбере и с обяснение
 41. 41 Профил на ice_man
  ice_man
  Рейтинг: 434 Весело

  До коментар [#27] от "palav_nik":

  Благодаря за линка!

  В този мач Кличко изглеждаше както Пулев в събота.

 42. 42 Профил на just
  just
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Кличко превъзхождаше Пулев и то значително, Зауерланд всъщност имат голяма роля за поражението му- слаби тренори,
  грешен стил и подход,
  съгласие със всичко само и само да се направят пари от такъв мач. Попитайте професионалист в бокса има ли по-важен атрибут от ръкавиците, ако не са удобни и ги дадат в навечерието на мача това е огромна грешка за Зауерланд и с тежки последствия за Пулев. Не казвам че това е решило мача, но е важен фактор за достойно представяне. Темата за стимулиращите субстанции също е важна и там Кличко и компанията му дължат много отговори и най-вече тестове.
  А Пулев да се поучи от грешките си и да отдава уважение на победителя.

 43. 43 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1736 Неутрално

  "По-страшен от СПИН-а, по-опасен от рака - сега за сега си остава простака." (Радой Ралин)

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 44. 44 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Какво научихме от мача Пулев - Кличко

  Научихме как се става и как не се става световен шампион.

 45. 45 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 560 Неутрално

  От този двубой и в друго се уверихме, Авторе,
  Че за да постига цена на своята Слава, единството ни между Тяло и Дух трябва да мине през силна болка и срамно неудобство ...

 46. 46 Профил на melchett
  melchett
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#37] от "galio":

  не сравнявам религията, сравнявам нивото. все ми е тая каква му е религията, стига да не се държи, като фанат от улицата. иначе нека става световен шампион, но това няма да означава кой знае колко, ако продължава да се държи по същия начин.

 47. 47 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  Мисля, че авторът не е научил най-важното: да не говори глупости на чужд гръб.

  А сред истините му има и много глупости.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 48. 48 Профил на prioriter
  prioriter
  Рейтинг: 221 Неутрално

  http://news.sportbox.ru/Vidy_sporta/Boks/Professionalnyj/spbvideo_NI496785_Vladimir_Klichko_Nash_boj_s_Pulevym_poluchilsa_ochen_graznym?ref=_46_

  Оскар Уайлд "Я слышал столько клеветы в Ваш адрес, что у меня нет сомнений: Вы — прекрасный человек!"
 49. 49 Профил на Kimi
  Kimi
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Най-после нещо смислено по темата Пулев.

 50. 50 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#16] от "Galata":

  да, ма кой да слуша, реалистите знаехме,че Пулев ще изяде боя.КЛИЧКО НЕ Е СЛУЧАЙНО ШАМПИОН.
  Пулев показа липса на самооценка и лош ПР - трябваше да се налага истината - че има шанс да се бие с най-добрия от най-добрите, че има дързост, воля, че са възможни изненади

  в деня на мача очаквах ,че ще загуби достойно, но и това не стана - имаше дързост, но нямаше доблест.

 51. 51 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 856 Неутрално

  Темата от типа - мафията, е водеща и в коментарите на Франкфуртер Алгемайне, които говорят за клана Кличко, който гази всеки, който се осмели да хмъкне, в техния случай конкретно техния си журналист, но всъщност става дума за борбата с допинга основно - Кличко бил рекламно лице на борбата с допинга, а самият той се крие зад правилата на Германското боксово дружество за професионалисти, което не предвиждало постоянни допинг-контроли, на които се подлагат бойците на Зауерланд, под натиска Германската обществена телевизия, техен бивш медиен партньор.
  Като цяло темата, от която Пулев може да извлече полза е, ето какво е разликата между тези, които зобат и тези, които са чисти. Но технически и тактически доколкото разбирам, той не е издържал, че да може да мине от една такава постановка. Но ако има следващи победи има и почва за градене на образ.
  Темата за чистотата срещу мафията си я има и в Германия, без там Пулев да е герой.
  Като цяло намирам за изключително грозно как цялата нация скочи да рита нокаутирания Пулев.

 52. 52 Профил на ymm36381299
  ymm36381299
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Глупости на търкалета. Ако беше победил, друга песен щяхте да пеете.

  И Кличко е бил бит и пак ще бъде бит.
  https://www.youtube.com/watch?v=SWfYrJaVCkw

 53. 53 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 665 Неутрално

  До коментар [#46] от "melchett":

  Съгласен съм, да.

  Но за да има ниво, трябват треньори, трябват пиари, трябват много неща, които на Пулев му липсват.

  Дали ще се захване както трябва за работа, предстои да видим.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 54. 54 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 427 Неутрално

  А дали излезе допинг-теста на Кличко? Да не стане така, че при положителна проба да обявят Пулев за шампион....

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 55. 55 Профил на prioriter
  prioriter
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Самият Кличко каза, чe e доказал, чe e добър нe го e нарeкъл, "простак", а "нeвeжа". Колкото и да ви сe иска нe e възможно Кличко да го e нарeкъл простак., мафия има, защото са сложeни пари на масата. Няма какво да сe правим на наивни. http://nsn.fm/hots/shtab-klichko-nazval-puleva-samym-opasnym-sopernikom.php

  Оскар Уайлд "Я слышал столько клеветы в Ваш адрес, что у меня нет сомнений: Вы — прекрасный человек!"
 56. 56 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1583 Неутрално

  Хората са бесни! Бесни, не защото падна, а защото ябха излъгани най-нагло, че нашия уж се готвел, уж имал треньори, такстика, стратегия, разучавал бил противника си, не знам си какво!
  Всички очаквахме относително равностоен мач, а се получи слаб театър. Някои даже дадоха пари за тая слаба постановка...

  В Русия съм! В Русия съм!
 57. 57 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1014 Весело

  До коментар [#29] от "spgrrim":

  Браво ! Много точно казано ! Чак ме заболе коремо от смех !

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 58. 58 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#40] от "shinjuku":

  Хайде, хайде - и теб те беше обхванала патриотарската вълна. Не ми се рови задълбочено из архивите, ама от няколкото седмици преди мача с Кличко виж и ти какви ги бълваше по негов адрес:


  Ако напиша "Кобра, размажи го", ще ми изтрият коментара заради призоваване към насилие спрямо конкретно лице.)

  http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/14/2419596_fotogaleriia_pulev_i_klichko_lice_v_lice/?ref=id


  Кличко не желае да рискува.
  Спортът се изроди дотам, че не е важно да си най-добрият, а да си любимец на спонсори и шефове.

  http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/27/2369440_machut_pulev_-_klichko_shte_e_na_15_noemvri_video/#comment-4

 59. 59 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2043 Неутрално

  Кличко е по-добър боксьор от Пулев, това е неоспорим факт. Това обаче, което аз не разбирам е защо толкова много хора се нахвърлят срещу Кубрат Пулев в момента. Може би имаше малко пресилени изказвания от него преди мача, но си има обясними причини за това. Първо в боска това като че ли си е стандарт. Също така може би беше изнервен от факта, че щаба на Кличко определяше всичките правила - така е след като той е шампиона. Но все пак никъде не чух Пулев да твърди че Кличко е по-слабия боксьор. Имаше желание и може би увереност, че има шанс и го показа преди мача, нищо лошо в това. Ако беше излязъл страхливо и само с мисълта да не загуби с нокаут нямаше да е по-добре и пак всички щяха да го плюят. Факта че все пак стигна до такъв мач говори сам по себе си. И все пак бокса (особено тежката категория) е и малко късмет. Понякога един удар е достатъчен да реши нещата в твоя полза. Бокс почти не гледам, но преди мача между Кубрат и Кличко гледах този на Кличко с Поветкин. Това което ми направи впечатление е че за 12 рунда Поветкин вкара доста по малко удари на Кличко отколкото Кубрат за 5. Вярно не падна с нокаут но беше на светлинни години от победата и от тези два мача ми се вижда, че Кубрат все пак имаше по-голям шанс от Поветкин да победи Кличко, макар и този шанс да бе много малък. След мача макар и не съвсем директно, но Кубрат си призна че е по слабия боксьор, не знам какво искат всички от него сега всякаш им е длъжен нещо.
  А това, че медиите ни залъгваха, че нещата са едва ли не на кантар си е проблем на медиите. Те все пак имат интерес от това да се създава масова еуфория и хората понеже са податливи това се използва.

 60. 60 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1465 Неутрално

  Добре написано, с трезва оценка на мача и случилото се около него.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 61. 61 Профил на kashpirovska
  kashpirovska
  Рейтинг: 488 Неутрално

  За мен грозната изненада не беше Кубрат Пулев,а злобата,която се изля по него след мача! Винаги съм се чудела откъде идва толкова омраза и отрицание на всичко по-амбициозно и напористо между нас-българите. Преди мача месеци наред го възхвалявахме и обожествявахме,направихме от него един направо свръхчовек! И светкавично след загубата му започнахме да го подритваме и да го обиждаме....Това ме обижда лично мен! Подкрепата ми за Кубрат Пулев не е защото той е най-силният,най-умният,най-красивият....Не ме интересува с коя певачка живеел,какво бил приказвал ...Единствено ме интересува това,че е българин! И толкоз!

  Дневник-токсичният сайт
 62. 62 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1583 Неутрално

  [quote#35:"kirsner"] Къде бяха всички тия "анализатори" и журналисти през последните две години?[/quote]
  Момче, на война не може да пишеш колко са слаби твоите и какви слабости имат! Ти май не си служил?

  В Русия съм! В Русия съм!
 63. 63 Профил на BarBQ
  BarBQ
  Рейтинг: 861 Весело

  Че Кличко е далеч по-силен предполагам?

 64. 64 Профил на mdaaaa
  mdaaaa
  Рейтинг: 434 Неутрално

  най-после някой да напише нещо смислено, вместо да изкарва този селяк национален герой. евала, че е стигнал до това ниво, но с това всичко се изчерпва. просташко поведение, дори в лицето на някаква несправедливост, която едва ли е неочаквана. аз лично се срамувам, не от това, че загуби, а от поведението му

 65. 65 Профил на kashpirovska
  kashpirovska
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#20] от "Amenhotep":

  +++++++++Дотук не видях някой да мисли така!

  Дневник-токсичният сайт
 66. 66 Профил на mahjongg
  mahjongg
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Във века на технологиите е тъпо да си правиш изводи само от наште пишман медии и пишман спортни анализатори.

 67. 67 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#62] от "Веселин Дечев":

  Момче, аз съм от тия, дето са служили, и то където бе най-тежко - бях в полка в Харманли преди 30 години.....

 68. 68 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 436 Неутрално

  1. Кличко разруши тренировъчната програма на Пулев и имаше достатъчно време да се изчисти от всякакъв допинг, за разлика от Пулев които го проверяваха през седмица
  2. Обиждаш някого на "простак" и ставаш елегантен джентълмен, а обидения го изкарват ... простак
  3. Може да правиш всякакви мръсни номера, може да се биеш с лакти, щом си наше момче всичко ти е простено.
  4. Мафията никога не е виновна когато е на страната на нашенто момче а всички обвинения са конспирация. Обратно - когато нашето момче че бори срещу мафията на Майдана е национален герой.
  5. Кличко е стар и е в края на кариерата си, а Пулев е в зенита си

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 69. 69 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1583 Неутрално

  [quote#61:"kashpirovska"]За мен грозната изненада не беше Кубрат Пулев,а злобата,която се изля по него след мача! Винаги съм се чудела откъде идва толкова омраза и отрицание [/quote]
  Идва от това, че нас, неразбиращите от бокс, ни бяха измамили грандиозно, ама грандиозно!

  В Русия съм! В Русия съм!
 70. 70 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Някой може ли да си представи Гришо да каже, че джокович или мъри са с мафията след като го опукат на някой мач... ми все го гледам поздравяват се, умихват се, стискат си ръцете... абе вселени разлика..

 71. 71 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2204 Неутрално

  До коментар [#52] от "ymm36381299":

  Цъ.
  Кличко е лисан и няма да бъде бит, защото ще продължат да му водят слабаци, с които той ще си бетонира титлите още някоя друга година, след което ще се пенсионира с почести.

 72. 72 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1336 Весело

  До коментар [#69] от "Веселин Дечев":

  Неразбиращите са осъдени винаги да бъдат лъгани.

  Представи си колко излъган се е почувствал Кобрата само и го сравни със собственото си сигурно излъгване за някакви си 20-на минути пред телевизор.

  Него го бяха излъгали много по-сериозно и той яде истинския пердах, а не вие, горките.

  Така че най-малкото недейте да мрънкате.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 73. 73 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2204 Неутрално

  До коментар [#70] от "lol":

  Да, ама публиката на тениса са англ. лордове, принцове, престолонаследници с ветрилца, с шапки, с прически и няма билети за по €59 на задните редове за хора викащи "българи-юнаци" , което дойчо да разбира като "you nazi"

 74. 74 Профил на prioriter
  prioriter
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#54] от "di Maria":
  Кличко допинг нe дава и няма да дадe. Пулeв дава , защото агeнцията му го иска, а на Кличко агeнцията му нe му иска. Обвиняват го , чe взeма хормонe на растeжа, затова и нe сe биe в Амeрика, къдeто това e забранeно. Можe да ломоти само обeзврeдeни българи.

  Оскар Уайлд "Я слышал столько клеветы в Ваш адрес, что у меня нет сомнений: Вы — прекрасный человек!"
 75. 75 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 717 Неутрално

  [quote#15:"klimentm"]Ами да го обича ли дето го е нокаутирал?!
  Да стане и да го целуне и да му каже "спасибо"? [/quote]
  Не, да се държи достойно!

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 76. 76 Профил на kashpirovska
  kashpirovska
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#69] от "Веселин Дечев":
  Аз най-малко от всички ви тук във форума разбирам от бокс!!! За пръв път в живота си седнах да гледам боксов мач ,не защото обичам тоя спорт,а защото по този начин изразявам подкрепата си за един български спортист! Схващаш ли разликата? Аз изгледах мача не заради спорта,а заради човека. Мен никой не ме е излъгал.

  Дневник-токсичният сайт
 77. 77 Профил на Соросоиден Соросоидофоб
  Соросоиден Соросоидофоб
  Рейтинг: 488 Разстроено

  Когато някой е с перспектива да стане голям - всички му се мазнят. Когато обаче, въпросният някой падне - всички в купом отиват да ритат падналия... И в този случай се получава това - масово, радостно, нахъсано ритане на падналия.
  Това не ви прави чест, господа и дами. Това не ви прави чест.

  Цензурата в "Дневник" е по-зловеща от комунистическата и фашистката цензури взети заедно!
 78. 78 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#69] от "Веселин Дечев":

  "Идва от това, че нас, неразбиращите от бокс, ни бяха измамили грандиозно, ама грандиозно! "

  То същото май се случи и когато дОде Царя.
  Всичко се вайкаха, че били измамени грандиозно, след като през 2001 му повЕрваха. След това повЕрваха и на неговия пазвантин.
  Човек го лъжат, когато е невеж. Образованият и знаещият трудно може да бъде излъган.

 79. 79 Профил на Реформатор Пръмов
  Реформатор Пръмов
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Нищо ново не сме научили. Само си припомнихме старите неща:
  1. За българина, ако друг българин се е класирал на второ място - счита го за провален. Ако той самият е предпоследен в своята област, счита себе си за успешен. /справка - авторът на тази статия/.
  2. В България броят на възхваляващите преди мача е равен на броя на критиците след него.
  3. Българинът винаги познава, какъв ще бъде резултата или изходът от даден двубой...., но само след като той е завършил.
  .
  Филипов, ако беше написал тази статия преди мача - щеше да е съвсем различно. Сега - критици много.
  Надявай се да постигнеш в своята област някога поне една стохилядна част от това, което е постигнал простака Кубрат в своята.

 80. 80 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Има няколко кофти неща, сред които загубата изобщо не е важна:
  1/ Не някой друг, а Пулев разправяше близо две години наляво и надясно, че Кличко се страхува от него, че се крие и т.н., тоест, през това време МАФИЯТА пазеше Кличко от Пулев /според собственото му малоумно и неадекватно мислене/;
  2/ Не някой друг, а Пулев обвини Кличко, че лъже за контузията си, щото го е страх;
  3/ Не някой друг, а Пулев нарече Кличко :момиче";
  4/ Не някой друг, а Пулев твърдеше, че е провел великолепна подготовка, и че е в суперформа за мача;
  5/ Не някой друг, а Пулев беше буквално пребит, и унизен !!!
  И не някого друг, а /даже руснаците/ познават Пулев като посредствен боксьор, но най-голям ПРОСТАК !!!
  И не някой друг, а Пулев се държи вече няколко дни като такъв !!!
  Келешите в сайта, които си мислят, че става дума за бокс и малоумен псевдонационализъм, представа си нямат за какво много по-сериозно нещо /неща/ става дума !!!
  А става дума за това - какви сме, защо сме такива, и защо сме на това дередже !!!

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 81. 81 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 736 Неутрално

  Много добра статия, но се питам защо подобни анализи не се появяваха преди мача? Защо целокупната пишеща и не пишеща за спорт гилдия величаеше Пулев и омаловажаваше качествата на Кличко? Н е помогнали това за трагедията на ринга в Хамбург, когато напомпания с фалшиво самочувствие българин се озова сам и безпомощен пред украинеца?

 82. 82 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Аз съм лаик и не разбирам от бокс,но от двубоя разбрах,че Кличко е с класи по-добър от Кубрат,но все се надявах,че Кубрат може и да победи!Сега,като чета анализите разбирам,че Кубрат има още какво да научи от Кличко - и като игра,и като джентълменско поведение!

  Tony
 83. 83 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 436 Неутрално

  До коментар [#61] от "kashpirovska":

  Сама си отговаряш. За мен отказа му на милиони евро да играе за Германия, струва много повече от няколко необмислени реплики, но изглежда че много хода ги дразни точно това.

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 84. 84 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 436 Неутрално

  До коментар [#82] от "Free person":

  Хайде отговори ми ти, джентълменско ли да на наричаш противника си "простак"?

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 86. 86 Профил на stinkfoot
  stinkfoot
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Е ако сте гледали Rocky I ще разберете Кубрат! LET'S GO CHAMP! LET'S GO CHAMP!

  Общото мнение на специалисти е, че Кубрат е един аматьор, който има много хляб да яде и циментира тезата, че Кличко избягва силни противници. Даже си мисля, че плаща на клоуни като Бригс да търчат подир него и да създават измамна представа за съперничество. Витали не беше такъв, Ленъкс Люис не беше такъв, нито Холифийлд... та чак стигаме до Майк Тайсън, който имаше няколко смехотворни мача с нокаут в 89-та секунда.

 87. 87 Профил на nabliudavasht
  nabliudavasht
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Съгласен съм с номер 78. Това, че някой не е информиран или дезинформиран е негов проблем. Преди мача не съм написал никъде, нито един коментар, защото щяха да ме оплюят. Беше предрешен пердах. Но аз викам, нека го забравим. Да помним само уроците.

 88. 88 Профил на pornpig
  pornpig
  Рейтинг: 221 Неутрално

  като цяло българското общество е твърде инфантилно и му липсва всякаква обективна самооценка

 89. 89 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  До коментар [#88] от "pornpig":

  Повечето общества са такива

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 90. 90 Профил на jony
  jony
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Подкрепям мнението на автора, но искам да знам дали е вярно, че Кличко не е давал допинг проби? Ако е вярно, нещата замирисват здраво и в такъв случай Пулев може и да е прав?

 91. 91 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2072 Неутрално

  Каквото и да се дъвче, фактите са, че Пулев получи шанс, но го пропусна. Пролича че е по-слабия боксьор...а че е по невъзпитания не ни изненадва.
  За мен лично неприятното е, че вече няма да гледам НОВА заради рекламите в почивките, които скриваха от нас повторенията на ситуациите и ударите от различни гледни точки, забавени...поради подобна нагла рекламна кампания не пия и бира Каменица.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 92. 92 Профил на maradona
  maradona
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Влезте в страницата на Кличко във фейсбук!! Вижте коментарите на великите Българи... Нямам думи за това!!

 93. 93 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#49] от "kimika":

  "Най-после нещо смислено по темата Пулев. "

  То смислени неща в тоя форум се появяваха много пъти през последните две години, ама нямаше кой да ги чете....

 94. 95 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  Получихме един много добър урок/тия,които го разбраха/.
  Явно Пулев и заблудените му привърженици не се възползваха.
  По-лошото е,че вече не само Пулев,но и друг българин в близките десетилетия няма да получи възможност да боксира като претендент за световна професионална титла .

 95. 96 Профил на Соколов
  Соколов
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#86] от "stinkfoot":

  Кличко няма нищо общо с това, че парите вече се въртят в други спортове. Бокса няма нужния блясък вече, няма ги парите, няма ги и бойците.

  При положение, че в един американски футбол можеш да припкаш целия брониран и с шлем, да ти плащат десетки милиони на година и от реклами да правиш още толкова, за чий ще ходиш да ти млатят главата?

 96. 97 Профил на seeyan
  seeyan
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Браво на автора за анализа, чаках да намеря такъв балансиран коментар. Мога да чета такива анализи "по цял ден", приятно е да видя, че не всеки сядащ да пише статии е с промит мозък по един или друг начин.
  Браво Георги, браво Дневник!

 97. 98 Профил на tmax500
  tmax500
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Българи сме! Няма да спра да уважавам Кубрат! Защото е много лесно да нападаш падналия. И дори да е вярно, че Кубрат "не е толкова силен играч"(както пише авторът), тогава медиите защо мълчахте? Защо г-н Георги, авторе, не написа нещо подобно преди мача? Защото типично по български е по-лесно хиените да скачат на жертвата ли?

 98. 99 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#98] от "tmax500":

  "Българи сме! Няма да спра да уважавам Кубрат!"


  И я обясни за какво точно ще продължаваш да уважаваш Кубрат? Защото намираш простотията, сербезлъка и наглярството за висши добродетели?

 99. 100 Профил на valerivutev
  valerivutev
  Рейтинг: 381 Неутрално

  За загубата Пулев няма никаква вина, направи каквото можа. Но лежачите около него са изцяло виновни за този резил, и най вероятно те ще приберат по голямата част от парите заради които беше този цирк. Непремерените приказки преди мача също са част от играта. Но за глупостите които сътвори след мача вината си е изцяло негова и вместо да се дуе като пуяк трябва да се засрами, че за пари излезе неподготвен и се търкаля из ринга. Не е късно да се извини и да запази достойнството си.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK