Лечков: Пенев получаваше 29 хил. лева през испанска агенция

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков твърди, че капитанът Ивелин Попов умишлено е изпуснал дузпата срещу Малта

© LAP.bg

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков твърди, че капитанът Ивелин Попов умишлено е изпуснал дузпата срещу МалтаБившият селекционер Любослав Пенев е получавал голяма част от заплатата си в испанска мениджърска агенция, която го е представлявала, обяви вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков. Той обаче не обясни защо и как от футболния съюз са одобрили.


Заплатата на Пенев е била 35 хил. лева, като само 6000 от тях са превеждани по негова лична сметка, заяви Лечков в сутрешния блок на БНТ.


Той вече каза, че всичко е въпрос на пари. По думите му Пенев по-скоро няма да получи неустойка след уволнението му. Бившият селекционер пък обяви, че би трябвало да получи обезщетение от три месечни заплати и няма намерение да се отказва.
На въпрос къде вижда своята вина, Лечков отговори: "Защо се концентрирате върху мен? Ей това не мога да разбера - защото продължаваме да търсим проблема там, където не е?"


"Имаме ситуация, в която няма резултати. Очакват се добри резултати от треньорския екип, а такива няма. В същото време всичко им е осигурено. Дадено им беше достатъчно време и възможности. Ако нямаше действия за уволнение, пак щяхте да кажете: той е от тяхното поколение и затова не го пипате. Треньорите имаха пълна свобода", заяви Лечков.


Той вярва, че капитанът Ивелин Попов умишлено е пропуснал дузпата срещу Малта.


Ръководството на БФС обсъжда бившите треньори на "Лудогорец" Ивайло Петев и Стойчо Стоев като варианти за селекционер. Самият Стоев каза, че се съмнява, че ще бъде поканен, но не изтъкна причините.


Острият конфликт започна след критиките и личните нападки на Пенев срещу ръководството на БФС.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK