Красен Кралев: След 6 до 10 години ще върнем спорта там, където беше преди 20 г.

Кралев обяви смяна в политиката на министерството

© LAP.bg

Кралев обяви смяна в политиката на министерствотоСлед 6 до 10 години ще върнем българския спорт там, където му беше мястото преди 20 години, заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев, цитиран от сайта на ведомството.


Според него това ще бъде постигнато с приемането на нов Закон за спорта, в който ще залегне различна система за финансиране на спортните организации.


"С него ще бъдат регламентирани задълженията на общините да развиват масовия спорт и да отделят по-голяма част от бюджетите си за него. Ангажимент на федерациите пък ще бъде подготовката и участията в състезания на елитните състезатели. Ще спре финансирането на "кухите" клубове без дейност и спортни постижения", допълни Кралев.
Той заяви, че политиката на ММС ще се преориентира от високото спортно майсторство към масовия спорт. В в проектобюджета за 2015 г. обаче заложените суми по двете пера са непроменени в сравнение с тази година.


"Здравето на нацията е по-важно от всичко друго. Масово младежите до 30 г. страдат от тежки, нетипични за възрастта им болести. Затова политиката на Министерството на младежта и спорта ще се преориентира от високото спортно майсторство към масовия спорт", каза Красен Кралев. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK