Паметна плоча на "Левски" беше открита в метростанция "Васил Левски" (видео)

Паметна плоча в чест на стогодишния юбилей на "Левски" беше открита днес в метростанция "Стадион Васил Левски". Тя се намира на около петдесет метра от мястото, където е бил първият стадион на футболния клуб.


Това е игрище "Левски", което е построено през 1926 г. и обновено изцяло през 1934 г. Съоръжението е било в близост до стадион "Юнак" и се е намирало точно между "Орлов мост" и националния стадион "Васил Левски".
60-килограмовата гранитна плоча, носеща юбилейната емблема "100 години "Левски", беше осветена от свещеник не специална церемония.


На събитието присъстваха фенове, легенди на клуба, настоящи  играчи, представители на ръководството в лицето на Георги Иванов, Константин Баждеков и Даниел Боримиров и депутати, които ще бъдат част от новосформирания фенклуб в парламента.


Поставянето на паметната плоча е една от последните инициативи в юбилейната година на "Левски". Инициаторите на това дело са привържениците от "Източен фронт".


Най-голяма радост по време на събитието предизвика 90-годишният Делчо Бояджиев, който е бил юноша на сините, а освен това е играл и хокей. Той разказа за спомените си как е играл на първото игрище на "Левски".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK