Кризата на "Герена" разрушава ореола на Георги Иванов пред привържениците

Част от привържениците са недоволни от това, че Иванов не поема отговорността си

© Lap.bg

Част от привържениците са недоволни от това, че Иванов не поема отговорността сиЧаст от привържениците на "Левски" се настройват отрицателно към спортния директор и досегашен треньор Георги Иванов-Гонзо. Заради кризата на "Георги Аспарухов" някои запалянковци свалят доверието си към него.


Дълги години Иванов беше сред любимците на привържениците. Той влезе в клубната история най-вече заради успешните си мачове и многото голове срещу големия съперник ЦСКА.


След отказа на Димитър Димитров-Херо да стане треньор и обяснението му, че в основата са различията с Иванов, феновете вече показват разочарование.
"Херо беше последният вариант, който можеше бързо да вдигне "Левски" на крака. Явно на Батков и Гонзо им е по-лесно да назначават удобни за тях хора, които лесно да манипулират и изгонят впоследствие, отколкото да отговорят на елементарните изисквания на Херо", написа един от привържениците във фен страница на сините във Facebook.


Някои призовават Иванов да си тръгне. "Ако ви боли като мен: Херо - като си мъж - да не беше обещавал пред всички без условията ти! Гонзо - ако си мъж, напусни веднага и остави сам агента на ДС, почти няма кой да му се върже вече - той е тръгнал по пътя на Христолов и навярно дотам ще ни завлече! "Левски" ще се прочисти от мършата, ако ще и тръгвайки от нулата и ще пребъде!!!", пише друг.


"Браво на Херо, дано се върне някой ден в "Левски". А мишокът (мъжкарят) Гонзо къде е? Защо не излезе да каже и той нещо по въпроса? Ще се учи на треньорство за сметка на "Левски". Обича повече себе си, отколкото "Левски". Жалко за нас феновете", споделя запалянко.

Мнозина са недоволни от това, че Иванов не поема отговорността си. "Гонзо мъжкар ли е? След като иска цялата власт да ръководи, нека има доблестта да не лъже хората и да се оправдава. Като ръководител е кръгла нула, ако беше някой друг, досега да го бяха изгонили."


Има упреци и към Димитров, за когото някои смятат, че прекалено се оплаква. Според тях той е трябвало да дойде в "Левски", щом твърди, че обича клуба.

Коментари (33)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Това явно са хрантутниците на Батков, който им плаща за да го поддържат и да тушират всякакво напрежение срещу него....

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 2. 2 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1289 Неутрално

  Гонзо,Гонзо в други отбори ти беше къде по удобно,но това тук ще ти изяде главата...

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 3. 3 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  Дали Гонзо е виновен за 6-тото място? Да виновен е. Той прави селекция, той е треньор.
  Мълчнието сега не му помага.
  За Батков каквото и да се каже все е малко.

 4. 4 Профил на Tom Sawyer
  Tom Sawyer
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Гонзо и Батков! Хвани единият - удари другият.

  Реформаторски миражи. Оставка! If you don`t want to Democracy, Democracy will come to you.
 5. 5 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 904 Весело
 6. 6 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Проблемът на Гонзо е, че иска да е вся и всьо в Левски, и не може да търпи някой да го засенчва. Херо, добър или лош, никога няма да се остави да му се качат на главата. Затова докато Гонзо е в Левски, треньори като Херо и Мъри никога няма да се върнат.

 7. 7 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 655 Неутрално

  най-бърз и удачен вариант, за мен: фалит, баткофф пие студени води, гонзи - по морето, Левски почва чисто от В група, клуб, собственост на фенове.
  не мога да повярвам, че преди години пишех същото за цска.
  това е начинът. и за двата клуба.

 8. 8 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 594 Весело
 9. 9 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1346 Любопитно

  Херо проговори и нападна индиректно Гонзо: За Мурсия можеше, а за мен - не

  Моята селекция щеше да струва нула лева, усетих, че не съм желан в този клуб


  София, България | Публикувано: 18 дек. 2014, 10:18
  Димитър Димитров дава пресконференция, на която обяснява защо не се стигна до назначаването му в "Левски".

  "Аз няколко месеца мълчах поради една единствена причина, да не създавам излишно напрежение, както в отбора, така и извън него. Знаех, че думите ми ще се интерпретират по всякакъв начин. Беше ми изключително болно дали ще ставам или няма да ставам треньор.

  През август бях поканен от Георги Иванов да стана треньор на "Левски". Помислих няколко дни и му казах, че като всеки един треньор моето желание е да имам възможност да направя нужната селекция и подготовка, за да може да нося отговорността пред всички. Съобразявах се да бъдат свободни агенти, да са с нужните заплати и започнах да работя по тези неща. Ако селекцията на "Левски" през лятото е струвала 2 лева, моята щеше да е струвала нула лева, образно го казвам това. С футболисти, които при всички положения, доста по-млади като години, с футболисти, които по мое мнение с по-добри качества и показатели, със заплати, повечето от които, щяха да са по-ниски от повечето нестоящи чужденци", започна Димитър Димитров в актуално студио "Дерби" с водещ Георги Симеонов.

  "Ходих до Холандия, до Франция не можах да стигна. След връщането ми от Холандия усетих определена промяна, че няма как това да се случи. Аз водих разговори с мениджърите на бъдещите нови попълнения и бях готов със селекцията. Аз бях договорил с всички мениджъри, че "Левски" няма възможност да плати нито една стотинка. Усетих обаче, че нещата няма да се получат и поисках нов разговор с Гонзо. Отидох на мача с "Ботев" в Пловдив. Казах му, че мина месец и половина и мениджърите чакат. Той ми каза, че нещата са изключително тежки и договореностите, които сме имали, няма как да се получат. И засега нищо не може да каже, трябва да изчакам до 14-15 декември. В този период вече имах две предложения от чужбина", добави още Херо.

  "След като видях през лятото, че за Мурсия можеше да се освободят 10 или 15 човека и да се привлекат още, а на мен не ми се даде възможност, усетих, че явно не съм желан в този клуб. На тази база прецених и взех своето решение. Когато няма единомислие и подкрепа, когато не му се дава възможност да извърши своите действия и виждания, смятам, че моето присъствие в този момент е безпредметно и няма да помогна на клуба.

  Имаше няколко факта, които мен ме притесниха - усещах посланията, нямаше комуникацията и връзката. И накрая прецених, че като не мога да погледна хората в очите утре, въпреки че знаех, че ще обидя милиони левскари, не можех да взема това решение.
  ПЛАМЕН СЛАВОВ

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 10. 10 Профил на eyewitness
  eyewitness
  Рейтинг: 434 Неутрално
 11. 11 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1346 Любопитно

  Предаден ли е Херо и Гонзо ли е причината да не е в "Левски"?

  Остана горчилка и обида в мен, каза треньорът


  София, България | Публикувано: 18 дек. 2014, 11:08
  Димитър Димитров даде пресконференция, на която обясни защо не стана треньор на "Левски". Както е известно, в сряда окончателно бе изяснено, че двете страни няма да стигнат до договорка.

  "На вчерашната среща беше само господин Батков, искаше да води лична среща с мен. Казах му доста неща, ако трябва да бъда честен, доста детайли и подробности. Разбра ме, попита ме дали е окончателно решението ми, казах му - да. Да, видях желание от страна на господин Батков да стана треньор. Самият факте, че ме попита няколко пътии - това ли е последното ти решение, показва, че имаше желание от негова страна."

  "И аз съм озадачен защо моята селекция беше бламирана. Добре - тежко финансово състояние, но пак ви казвам, ако лятото селекцията струваше два лева, то сега щеше да струва нула лева. До този момент никой не беше водил разговори с мен за играчите, които ще бъдат освобождавани. Това е меко казано некоректно и наля масло в огъня. И след факта, че аз не мога да направя нужната селекция разбрах, че явно съм ненужен на някой или преча. Тогава реших да ги улесня тези хора", добави бургазлията в актуално студио "Дерби" с водещ Георги Симеонов.

  По думите ви оставаме с впечатление, че Георги Иванов не ви е искал на "Герена": "Не съм говорил с други хора (б.р. - има предвид Иво Тонев). Комуникацията ми с Георги бе изключително малка. Не исках да досаждам. Няколко пъти съм го търсил, не ми е вдигал телефона. От там нататък не съм го търсил, все пак човек си има достойнство. Ако аз съм спортно-технически директор, ще комуникирам с треньора по 40 пъти, ако ще и денонощно, но при мен нямаше такива работи. Вижте, не искам да обвинявам никого на този етап, най-малкото Батков."

  На въпрос, дали фактът, че Георги Иванов е спортен директор, причина ли е да не пристигне на "Герена", Херо отговори: "Вижте, аз съм работил с него като треньор и футболист. Имал съм чисто човешки добри отношения. В мен остана обаче нотка съмнение - споменах два факта - случая Амари, селекцията, за освобождаването на хора. Комуникацията беше изключително трудна. Няма нищо лошо, може да иска да бъде треньор (б.р. - има предвид Георги Иванов). Но бяхме като че ли хора, които дърпат в различни посоки. Не усещах тази подкрепа."

  "Доколкото разбрах "Левски" иска да прави селекция от 4-5 човека, а тези, които освобождават са 7-8. По какъв начин се балансира, освобождаваш седем-осем и взимаш четирима? Аз много пъти съм казвал, че дори и никой да не се освобождава трябва да се вземат минимум четирима-петима футболисти. Дълбочината в състава на "Левски" е изключително малка. Много пъти съм съжалявал Георги, като съм виждал как при контузии на някои е нямал вариативност. Той нямаше по никакъв начин как да промени ситуацията. Аз исках на определени зони нужните играчи. Аз смятах, че трябваше да се освободим от част от чужденците, които са по-скъпоплатени и в същото време показваха колебливи игри", каза още наставникът.

  На въпрос, може ли да се каже, че Георги Иванов е причината да не дойде в "Левски", Димитър Димитров каза: "Не мога категорично да го кажа това нещо. Аз ви казах моите неща, върху които съм мислил, но най-добре Георги може да каже. Защо мислите, че дадох дума преди четири месеца, положих някакъв труд и да не искам да съм в "Левски". Няма логика. Аз когато казвах, стига спекулации, реших да не коментирам абсолютно нищо. Не съжалявам за нищо, бил съм максимално честен и коректен и съм искал да дойда и да помогна.

  На въпрос, чувствате ли се излъган и предаден, Херо каза: "Малко силно казано е това. Ако трябва да бъда честен и коректен - да, имам доста съмнения, има проценти горчилка и обида.

  На въпрос, би ли работил с Георги Иванов и иска ли сега да бъде в "Левски", Димитров отговори: "Вижте, личните човешки отношения с Георги Иванов в никакъв случай не са лоши. Мога да работя и с него, но трябва тотално да си променим отношенията и мисленето. Ако комуникацията ни бе по-различна, бях сигурен, че ще се върна по-рано."
  ПЛАМЕН СЛАВОВ

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 12. 12 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1346 Любопитно

  Гонзо към Херо: Чудя се дали да остана в "Левски"

  Това е казал Георги Иванов след мача с "Ботев" (Пловдив)


  София, България | Публикувано: 18 дек. 2014, 12:01
  Любопитно признание направи Димитър Димитров-Херо по време на днешната пресконференция. Бургазлията изтъкна причините, поради които не се разбра да поеме "Левски".

  Самият Херо каза, че е поискал разговор с Георги Иванов-Гонзо след мача с "Ботев" в Пловдив заради продължителното чакане. Ето какво сподели Димитров за разговора: "След мача с "Ботев" Гонзо ми каза, че той самият се чуди дали да остане, както и това, което смятам като селекция, не може да стане факт." "Преди това, след като "Левски" победи Лудогорец, като чух думите му, че ако е бил взел отбора от първия кръг, е щял да е лидер, аз се чувствам излишен", завърши Херо

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 13. 13 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1346 Любопитно

  Ти гласуваш: Гонзо или Херо?

  Участвай в анкетата на БЛИЦ за събитието на седмицата


  София, България | Публикувано: 18 дек. 2014, 13:01
  В "Левски" продължава да ври и да кипи. Безспорно събитието на седмицата е разминаването между Георги Иванов и Димитър Димитров.

  Херо даде пресконференция днес, на която обясни защо се е провалило завръщането му на "Герена".

  Участвай в анкетата на БЛИЦ, за да направиш своя избор.

  Анкета

  Кого подкрепяте след случващото се в "Левски"?

  Херо | Гласове: 599

  Гонзо | Гласове: 210

  Не се интересувам от "Левски" | Гласове: 173

  Никой от тях няма вина | Гласове: 65

  И двамата са виновни | Гласове: 55

  Общо гласове: 1102

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 14. 14 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1650 Неутрално

  [quote#7:"zidane"] Левски почва чисто от В група, клуб, собственост на фенове[/quote]
  собственост на фенове .. а качулките? тия могат само да взимат пари и да изкарват глоби за клуба. А и това удоволствие преминава през редица други неприятни моменти. Строителството на сектор а на герена? Договорите за концесия (сключени са с едно юридическо лице, а ако то изчезне какво става?)? Титли и купи официално остават в историята - да ще се признават от феновете но би следвало ако се случи това в бъдеще този новосъздаден клуб да има в историята си 0 купи, 0 титли и няма да е вековен ... Името Професионален футболен клуб Левски ще трябва малко да се промени.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 15. 15 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 655 Неутрално

  До коментар [#14] от "bludniq_sin":

  аз съм съгласен с теб, освен за името. има юридически начини да стане. другият вариант е още 3 нулеви години, та да ги закръглим съвсем!

 16. 16 Профил на Реформатор Пръмов
  Реформатор Пръмов
  Рейтинг: 488 Неутрално

  На Герена са пленници на собствената си митология.

  Дават си сметка, осъзнават напълно, че Иванов е некадърник и ги проваля, но не смеят да го атакуват, защото са го митологизирали
  в "легенда" и отстраняването му ще навреди на имиджа му и на клуба като цяло.

 17. 17 Профил на Реформатор Пръмов
  Реформатор Пръмов
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Иванов се е вкопчил в оперативната власт и не иска да отсъпи на друг.
  Провалът му, следван от следващ провал не го кара да се замисли или откаже. Напротив.
  Амбицира го още повече.
  И губи отново.
  Също като дете, което колкото повече губи в играта, толкова повече иска да играе отново.
  Въпросът е, дали клубът може да си позволи години наред да се позори, докато траят безуспешните опити на Инженера да постигне успеха?

 18. 18 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Ако този некадърник остане още една година, Б група ви зове.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 19. 19 Профил на conTXT
  conTXT
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Успех на Левски с Гонзо. Дано още дълги години им спортен директор или поне треньор.

  generator
 20. 20 Профил на Александър Йорданов
  Александър Йорданов
  Рейтинг: 1179 Любопитно

  Да се смея ли, да плача ли?!

  Often plays a very angry brute character, who swears a lot at people he dislikes
 21. 21 Профил на Питър Паркър
  Питър Паркър
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Левски ще лакатуши и пролетта. Ще пада,после ще бие,после пак ще пада.. Накрая ще се отчете с полуфинал за купата и с 5-то място в А група.. Ако беше дошъл Херо,нямаше Левски да стане Барса,но положението определено щеше да е по-добро!

 22. 22 Профил на nikitovanch
  nikitovanch
  Рейтинг: 737 Неутрално

  Пълен цирк... Друг коментар нямам!

  „Чрез правилното и стратегическо използване на пропагандата можете да направите така, че хората да виждат Раят като Ад и Адът като Рай.“
 23. 23 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  Когато няма атмосфера и резултати,няма и доверие.

 24. 24 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1915 Неутрално

  Не ми харесва размотаването на Херо. Гонзо отдавна подсказва, че Херо няма да е треньор. Не приемам и нападките срещу Гонзо. Интересно дали и как ще отговори Гонзо.

 25. 25 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3814 Неутрално

  Така стоят нещата!Гонзо все повече ни разочарова и особено ,ако е вярно това ,което Херо каза днес!

 26. 26 Профил на Йосиф
  Йосиф
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Простете за невежеството, но каква специалност в Спортанта академия е завършил Гонзо!?!?

  rakas
 27. 27 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3814 Неутрално

  До коментар [#21] от "mr.Stoianov":
  ++++++++++++++++++++
  Споделям твоето мнение!

 28. 28 Профил на evolutionary
  evolutionary
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Парата не е в Гонзо, няма кво да се настройват. Той е най-мъжкото момче от цялата структура на управлението на Левски.

 29. 29 Профил на evolutionary
  evolutionary
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Да не говорим, че с Черно море съвсем ясно доказа, какво може.

 30. 30 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2439 Любопитно

  "Той влезе в клубната история най-вече заради успешните си мачове и многото голове срещу големия съперник ЦСКА." - величини и измерения! За употреба всичко от полза, само да има КОЙ да се излъже.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 31. 31 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 921 Неутрално

  Като стар и непоправим левскар си мисля, че справедливия гняв на сините привърженици не бива да се насочва към Гонзо. Той прави това което може. Истинският виновник за трагедията е Батков. От него идват всички беди. Там трябва да се целим, и да намерим начин да изгоним юдата.

 32. 32 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  В последните 7 години, Левски смени 10 директора и 20 треньора. При нито един от тях нямаше успех. Да твърдим, че личността, съвместяваща 10тия директор и 20тия треньор е виновна за всичко, някак е нелепо. През това време през Левски минаха над 300 футболиста.
  Има само едно нещо, което си остава на мястото и то е Батков. Проблемът е единствено там.

  Ако Гонзо греши в нещо, то е, че със стоенето си на този пост действа като бушон на Батков и като поредното му оправдание.

  Колкото до Гонзо - престоят му в Черно Море доказа, че съвсем не е толкова зле като треньор. Престоят му като директор преди в Левски докара Гара Дембеле, вкара отбора в групите на ЛЕ, докара Найк като спонсор и доставчик на екипи, и същевременно две години подред отбора печелеше от селекцията по 2.5млн евро. Трябва да си крайно изкривен, за да намериш тук некадърност.


  ПП Дневник продължава с типичната за Георги Филипов изкривеност, при поднасянето на материали за Левски. Всеки може да намери два цитата и да ги плясне като свидетелство за крайна инстанция. Истината обаче сред мнението на Левскарите е по-различна.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 33. 33 Профил на Kalin
  Kalin
  Рейтинг: 488 Неутрално

  ей, подуенци, няма да барате инжиньеро, ей!

  it comes from inside, just listen ...
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK