Русия ще свие с 10% бюджета си за спорт

Руснаците твърдят, че заега няма да има промени във финансирането на изграждането на стадионите за световното през 2018 г.

© Reuters

Руснаците твърдят, че заега няма да има промени във финансирането на изграждането на стадионите за световното през 2018 г.Избори 2022

Русия ще свие с 10% разходите си за спорт за 2015 г., обяви ресорният министър Виталий Мутко. По думите му това е резултат от цялостното намаляване на бюджета на страната.


Организационният комитет на световното по футбол през 2018 г. прецени, че промени във финансирането на строежа на стадионите няма да има. Според Мутко обаче ще се наложи да бъдат орязани други пера от предварителните планове.


Руснаците имали идея как да се справят с проблема, като тя е свързана с привличане на дарения или спонсорства от частни лица, които до момента не са търсени.
"Ще следим колебанията на курса на рублата и ще решаваме в движение", обясни министърът на спорта.


Въпреки кризата в Русия, властите уверяват, че няма да има проблем с организацията на световното по футбол. Същото твърди и президентът на ФИФА Сеп Блатер.


Всичко, което трябва да знаете за:
Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK