Стойчев: Жалко, че волейболът достигна нивото на държавата

Според треньора българският волейбол е със затихващи функции

© Архив

Според треньора българският волейбол е със затихващи функцииБившият национален селекционер Радостин Стойчев заяви, че нивото на българския волейбол е паднало до нивото на държавата. Той не вижда изгледи за подобряване на състоянието му и не очаква това да се случи, докато не се стигне до сериозни промени. 


"Болно ми е, че ситуацията е такава. Моята позиция съм я заявил много отдавна. Тя е непроменена и не може да бъде променена по никакъв начин. Посочил съм нещата, които според мен трябва да се променят. Всичко опира до желание. Хората трябва да променят нещо, а не да чакат някой отнякъде да го промени. Съжалявам, че волейболът достигна нивото на държавата ни", заяви Стойчев в интервю за bTV. 


"Представянето на мъжкия национален отбор е възможно да се подобри и аз се надявам това да стане. Ако говорим за състоянието на волейбола ни като цяло - не смятам. Волейболът е със затихващи функции", допълни старши треньорът на "Тренто". 
Той заяви, че когато е застанал начело на националния отбор, е искал да помогне с каквото може на българския волейбол. "Аз това го заявих преди няколко години - когато се върнах в България, за мен въпросът беше за кауза, а не заради амбиции за постове. Направих го, защото се чувствах задължен да направя нещо за волейбола. Все пак аз съм българин и съм излязъл от България, за да работя сега в чужбина."


"Това, което сме планирали, не сме се спирали да го правим и продължаваме да го правим. Просто не смятам, че трябва да го афишираме непрекъснато", завърши Стойчев. 

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK