Григор Димитров загуби от Анди Мъри и отпадна от Australian Open

Григор Димитров се ядосва на грешка в мача срещу Мъри

© Reuters

Григор Димитров се ядосва на грешка в мача срещу МъриНай-добрият български тенисист Григор Димитров загуби с 4:6, 7:6(5), 3:6, 5:7 от трикратния финалист Анди Мъри в осминафиналите на Australian Open. 


Тази година хасковлията отпада кръг по-рано от първия турнир от Големия шлем, след като беше напълно равностоен на поставения под номер 6 шотландец.


Десетият в схемата Димитров имаше отлична възможност да прати мача в пети сет, тъй като в четвъртия водеше с 5:2 и държеше инициативата в своите ръце. Той обаче се срина в заключителната част на сета, нервите му също не издържаха и в крайна сметка регистрира нова загуба от Мъри.
Шотландецът разчиташе на точния си, а понякога и мощен сервис, за да се справи с отличната игра на Димитров в разиграванията. Той направи десет аса срещу само четири на Григор. Спечели и 77% от разиграванията на първи сервис.


​Българинът имаше своите силни моменти, но дребните детайли предопределиха съдбата му. Той направи малко повече непредизвикани грешки - 51 срещу 35, а освен това все допускаше пробиви в последните геймове на сетовете. 


​Мъри ще играе в следващия кръг срещу австралиеца Ник Кириос, който се справи в пет сета срещу Андреас Сепи - 5:7, 4:6, 6:3, 7:6, 8:6.


Хронологията на мача:


5:7 ГЕЙМ, СЕТ и МАЧ за Мъри! Нервите на Димитров го държаха в целия гейм. Той реши да бъде агресивен и сбърка първите две точки. След това обаче беше мощен и дори неочаквано за Мъри прецизен. Шотландецът обаче получи мачбол благодарение на ново решение при изпълнение на начален удар. А последната точка беше и въпрос на късмет - топката се закачи във филето и тупна в полето на българина.


5:6 ПРОБИВ! Григор Димитров побесня и счупи ракетата, след като загуби своето подаване, без да спечели точка. Значение имаше и неуместната намеса на съдията, който помогна на Мъри при 0:15 заради неправилно извикан аут. Вместо резултатът да стане 15:15, той остана непроменен, а при следващия си сервис българинът изпрати форхенда си зад крайната линия. После и Мъри направи необходимото, за да спечели гейма.


5:5 Шотландецът започна много увереност, вече чувства възможност да бъде агресивен и принуди българина да се защитава в първото разиграване. След това направи непредизвикана грешка от форхенд, но бързо компенсира с точно изпълнение на сечен сервис. Последва недобър опит на Димитров за къса топка, който не затрудни много съперника - 40:15. Григор имаше нужда от следващата точка с мощен форхенд, най-вече за самочувствие. Но въпреки това Мъри спечели и изравни резултата. 

5:4 ПРОБИВ! Много неприятно развитие на гейма за Димитров, който изпълняваше добре началния си удар, но пресилваше атакуващите си удари. Това даде две възможности за пробив пред Мъри. Първата българинът я спаси с отлична комбинация. Но поредната непредизвикана грешка подари гейма на шотландеца, който върна пробива и вече може да се чувства по-спокоен.

5:3 Григор даде отново отпор при сервис гейма на Мъри, който отново залагаше на сечените сервиси. Но в разиграванията българинът стоеше много добре и тормозеше шотландеца. При 30:40 прати страхотен удар от форхенд, а след това принуди Мъри да сбърка негов форхенд и да получи точка за пробив. Шотландецът се защити с агресивна игра и застави българина да сервира за сета.


5:2 Труден сервис гейм за Димитров, който контролираше играта, но при 30:15 Мъри по чудо успя да върне топката в полето - много дълбоко и високо. Григор не очакваше подобно нещо, върна се, но ударът му не беше подготвен и той изпрати топката в мрежата. При 40:30 отново имаше колебливо решение в ситуация, в която той водеше играта. Мъри обаче не се предаде и се възползва с перфектен лоб. Последваха два мълниеносни сервиса на българина, вторият от които се превърна в ас, за да вземе подаването си.


4:2 Анди Мъри взе сервирането си на нула. Григор не успя да влезе в гейма, сбърка повечето си удари.


4:1 Григор поведе с 30:0, но позволи резултатът да бъде изравнен, въпреки че при 30:15 имаше инициативата. Късата му топка обаче не беше много къса и това беше добро дошло за шотландеца. Но при следващото разиграване Димитров заложи на агресията от бекхенд, за да регистрира печеливш удар. Мина през леки притеснения, но все пак спечели гейма след непредизвиканата грешка от бекхенд на Мъри.

3:1 Мъри имаше труден сервис гейм, в който трябваше отново да намира началния си удар, за да печели. Беше по-агресивен от всички геймове до момента в сета. Малко вдигна нивото на игра и с това успя да измъкне гейма.


3:0 Пробивът е затвърден с гейм, в който Григор не даде нито една точка. Много прецизен на сервис, концентриран в разиграванията и максимално възползващ се от неточностите в играта на съперника си. До тук пет срещу два печеливши удара, а освен това Мъри има три непредизвикани грешки. Дано не се повтори историята от първия сет, когато българинът отново водеше така в резултата.

​2:0 ПРОБИВ! Отлично изигран гейм от Димитров, в който той атакуваше още от ретур и поемаше инициативата в разиграванията. Те не бяха дълги, Мъри се опитваше да бъде агресивен, но бъркаше в ударите си и това доведе до обрата в резултата. 

1:0 Труден първи сервис гейм за Димитров, в който той поведе с 30:0, но Мъри някак успя да обърне резултата и да получи точка за пробив. Българинът обаче спечели три брилянтни откъм тактика и техника точки, за да спаси гейма и да поведе в началото на четвъртия сет.

Григор Димитров - Анди Мъри 4:6, 7:6(5), 3:6


3:6 СЕТ за Мъри! Много мощна игра на шотландеца при свой начален удар. Инициативата беше на негова страна през цялото време, той се чувстваше уверен и това му помогна да се наложи в гейма, а с това да вземе и третия сет.


3:5 ПРОБИВ! Първи пробив в третия сет, но в много ключов момент. Димитров започна по-плахо този гейм при изпълнението на свой начален удар. Затова и даде възможност на Мъри да бъде по-агресивен и да поведе с 30:0. Агресията на шотландеца даде резултат, натискаше топката и той получи две точки за пробив. С два отлични начални удара обаче Димитров се измъкна от затруднението и изравни резултата. Мъри явно вече виждаше как пробива и получава шанс да спечели сета. Но вместо това Димитров беше безупречен в разиграването за предимство. Последва двойна грешка - номер 3 за мача. След едно предпазливо разиграване Григор сбърка късия диагонал от форхенд и даде още една възможност да бъде пробит. След което прати топката в мрежата и пробивът стана факт.


3:4 Най-после затруднения при началния удар на Мъри. Неговият сервис не е толкова убедителен, българинът знае вече къде да очаква изпълнението и да върне топката, за да започне разиграване. Ако не са асовете на Мъри, почти всички точки от по-дълги разигравания са на сметката на хасковлията. Мъри все пак се измъкна, след като Димитров прати топката в мрежата при опит да атакува втория му сервис. 


3:3 Отличен бекхенд остави Мъри препариран при първото разиграване в гейма. Следващото разиграване завърши с печеливш удар от форхенд. Това, което положи Григор като основа в предишните геймове, сега дава резултат. Ударите му влизат и той се чувства комфортно. Мъри сбърка форхенд за 0:40. Григор нямаше проблеми да завърши нещата в своя полза.

2:3 Григор направи поредното си зрелищно разиграване при 15:30, но имаше и претенции на Мъри за това, че топката е тупнала два пъти. Съдията на стола не го видя, но все пак точката отиде при шотландеца. Въпреки че изоставаше в резултата, хасковлията стоеше добре на корта, чувстваше се спокоен и опитваше разнообразни удари. Все пак Мъри си взе подаването, но играта им беше напълно равностойна. 

2:2 Първият по-сложен гейм в сета, който дойде при началния удар на Димитров Мъри имаше точка за пробив, но българинът го неутрализира с мощен сервис. След това прати бекхенд в мрежата и даде втора точка за пробив. Отново я защити с дълбок начален удар и след това с дълбоко бекхенд воле излезе на мрежата, а лобът на шотландеца излезе зад крайната линия. Григор обаче допусна втората си двойна грешка в мача и отново трябваше да спасява брейкпойнт. Направи го с търпелива игра, а Мъри пресили форхенда и изпрати топката в аут. Четвъртият брейкпойнт беше спасен след прибързан опит на шотландеца да атакува от ретур. Все пак Димитров взе гейма, след като Мъри отново прибърза с ретура и го прати в аут.
​​
1:2 Въпреки третата си двойна грешка в мача Мъри не даде много шансове на Димитров да влезе в разигравания. Дотук експресен трети сет.

1:1 Отговорът на Григор дойде също след гейм, спечелен на нула. Хасковлията също беше много прецизен и в сервиса си, и в разиграванията. Дотук двамата записаха бързи геймове.


​0:1 Много концентрирано изпълнение на начален удар от Мъри, който не даде възможност на българина въобще да запише точка. 

Григор Димитров - Анди Мъри 4:6, 7:6(5)


Българинът ликува след зрелищното разиграване в тайбрека

© Reuters

Българинът ликува след зрелищното разиграване в тайбрека


7:6 (7:5) Григор Димитров печели тайбрека и изравнява резултата в мача! Мъри взе първото разиграване след начален удар на българина, но веднага след това Димитров направи великолепно разиграване. Имаше инициативата и завърши с чудесен удар от форхенд. Григор вдигна нивото на игра, принуди отново Мъри да търси лоб след излизане на мрежата и завърши от бекхенд, въпреки че трябваше максимално да се резтегне във височина за смача. За 4:2 Григор направи уникално разиграване, в което българинът направи серия от атрактивни разигравания. На крилата на вдъхновението той поведе с 5:2 след ново блестящо воле с бекхенд, въпреки че топката беше много ниско. След сечен сервис получи три сетбола. Първите два спасени от Мъри с точен начален удар. Григор обаче също вкара прецизен първи начален удар, а ретурът на шотландеца се оказа в мрежата.


6:6 ПРОБИВ! Димитров върна пробива. Григор поведе с 30:0, излезе разумно на мрежата и изненада Мъри за втората точка. След това при ретура топката закачи мрежата, но не му донесе полза, а даде шанс на шотландеца да атакува. Отличният форхенд ретур даде ново предимство на Димитров и той получи две точки за пробив след безпощаден смач. Шотландецът се защити първия път, а при втория Григор изпрати в аут ретура си, при който опита да атакува от форхенд. Григор отново излезе на мрежата и със стоп воле получи нова точка за пробив. А двойната грешка на Мъри прати сета в тайбрек.​


5:6 ПРОБИВ! Този път Мъри беше максимално концентриран, принуди Григор да излиза на мрежата и да бърка там. Шотландецът практически не даде шанс на българина и реализира първата от двете възможности за пробив.


5:5 Анди Мъри отново не беше сериозно затруднен при своя начален удар. Григор не успя отново да влезе в гейма. 


5:4 Гейм, започнал трудно за Димитров, който беше скован и допусна да изостава с 0:30. След това с чудесен бекхенд принуди Мъри да търси лоб, който не затрудни българина. Хасковлията след това реши отново да излезе на мрежата, но този път шотландецът беше по-готов. Волето на Григор беше лесно за достигане и инициативата премина при съперника му - 15:40. Димитров се измъкна с втори сервис, след като Мъри прати ретура в аут. А след това Мъри отново сбърка от бекхенд по правата и резултатът се изравни. Все пак Григор измъкна гейма с търпение и благодарение на неуспешен опит на шотландеца да пусне къса топка. 


4:4 Анди Мъри спечели лесно гейма благодарение на добрия си начален удар. Димитров не успя да влезе в разигравания. 


4:3 Пробивът е затвърден след един маратонски гейм. Един много равностоен гейм, в който Димитров успяваше да вкара първия си сервис, но това не му даде голямо предимство. Двамата направиха дълги разигравания с целия си арсенал от удари, а малките детайли определяха успеха във всяко едно от тях. И двамата бяха много стабилни от дъното на корта, но сякаш в определени моменти Мъри беше по-агресивен. Мъри дори получи точка за пробив, но първият начален удар на хасковлията му помогна да го отрази. 

3:3 ПРОБИВ! Геймът започна с отлична, но пропусната възможност от Григор. Мъри излезе на мрежата, но българинът не можа да намери правилната посока за минаващия удар. Шотландецът усещаше посоката и в крайна сметка спечели важно разиграване. След това обаче Григор излезе от ситуацията и получи две точки за пробив. При първата отново беше изхвърлен от корта, пробяга цялата широчина на корта няколко пъти, но все пак не успя да се спаси. Все пак след едно много дълго разиграване Григор принуди Мъри да сбърка от форхенд и така да върне пробива и да изравни резултата.

2:3 Димитров прекъсна серията от победни геймове на съперника си с един лесен гейм при свой начален удар. Когато първият му сервис работи добре, нещата изглеждат по-безпроблемни. Но в много случаи до момента в мача му се налага да играе на втори сервис, където Мъри е много агресивен и за съжаление успешен.


1:3 Мъри залага на разнообразие в началния си удар - ту е готов да изпълни с над 200 км/ч, ту вкарва сечен сервис, който е с много по-ниска скорост, но максимално затруднява хасковлията. Димитров се задържа в гейма след силно разиграване за 30:30, в което пое инициативата. След което последва нов сечен сервис, който изхвърли Димитров навън. Григор не може да намери решение на този проблем. Пробивът е затвърден.


1:2 ПРОБИВ! ​Григор вкара първия си сервис от първи път и спечели разиграването. Но след това два пъти да играе на втори сервис и Мъри отново показа агресията си. Той поведе с 30:15 след много добър ретур. След 30:30 историята се повтори - отново втори начален удар, отново шотландецът взе предимство в разиграването и Григор прати топката в мрежата. Мъри значително стабилизира играта си от дъното на корта, играе все по-уверено, изчезнаха непредизвиканите грешки.
 


1:1  Димитров взе първата точка, но сеченият сервис на Мъри му помогна да затрудни максимално българина и да обърне резултата в своя полза. След това Димитров реши да излезе на мрежата и го направи с класа. За да се върне отново към неумението да се възползва от втория начален удар на шотландеца - форхенд в мрежата. Ако има добра новина, тя е, че Мъри пропуска да вкара първия си сервис. Но дори и на първи сервис, той предпочита да не е с максимална скорост. Засега.


1:0 Григор Димитров откри втория сет успех при своя начален удар. Българинът отново се върна към спечелените геймове, след като контролираше ситуацията от самото начало.  

Григор Димитров - Анди Мъри 4:6


Българинът ликува след зрелищното разиграване в тайбрека

© Reuters

Българинът ликува след зрелищното разиграване в тайбрека


4:6 СЕТ за Мъри! Димитров имаше рядката възможност да играе два пъти на втори сервис. Възползва се от първата, но при втората изпрати ретура си страшно дълго и това го лиши от шанса да има инициативата в гейма. След това Мъри си върна бързо увереността и както в предишния си сервис гейм завърши с ас с 210 км/ч. Той спечели един сет, който започна кошмарно за него, но в който постепенно вдигна нивото на играта си и успя да обърне резултата в своя полза.

4:5 ПРОБИВ! Първият сервис на Димитров започна да не влиза и това дава възможност на Мъри да бъде много агресивен на втория. Григор трябваше да се измъква от трудна ситуация - 30:40, но удар на Мъри в мрежата изравни резултата. След това обаче шотландецът отново влезе дълбоко в корта и игра агресивно на втория сервис на българина. При втората възможност за пробив Мъри беше много агресивен и успя да си отвори карта за печелившия удар. Сега ще сервира за спечелването на сет.

4:4 Мъри отново играе много убедително на начален удар и води разиграванията. С две поредни отлични комбинации поведе с 30:0, а след това Григор не успа да върне топката в игра. Гейм на нула след четвъртия ас на Мъри.

4:3 Григор се върна към печеленето на геймове. Той трябваше да обръща резултата от 15:30, но се възползва от няколко удара на Мъри в аут и от първия си ас в мача за последната точка в гейма.

3:3 Анди Мъри намери началния си удар. Започна да вкарва по-лесно първия си сервис и това му дава предимство в разиграванията. Той записа три аса, с които на практика не даде шанс на българина да влезе в гейма. 

3:2 ПРОБИВ. Пробивът е върнат. Григор леко отстъпваше в този сервис гейм, въпреки че отново имаше отлични отигравания. Мъри обаче започна да играе по-концентрирано и това се доказа в момента, в който получи първа точка за пробив. Ключовият момент дойде при едно разумно излизане на Григор на мрежата, но Мъри отнякъде извади гениален пасинг шот, който не остави шансове.


3:1 Мъри се записва в резултата, макар и много трудно. Той не може да се концентрира при начален удар, два пъти си подхвърля топката, но не нанесе удар. Започва мача лежерно, докато Димитров изглежда много концентриран и агресивен.


3:0 Пробивът е затвърден. Григор много успешно използва слайс ударите, за да затрудни Мъри. До момента поставеният под номер 6 британски тенисист не успява да намери отговор на тези удари и често след тях топката попада или в мрежата, или в аут. 


2:0. ПРОБИВ. Григор Димитров започва мача на изключително високо ниво и успя да пробие шотландеца още при първото му подаване. Хасковлията получи две точки за пробив и се възползва още от първата възможност, след като Мъри изпрати топката зад крайната линия. До момента Григор има 4 печеливши удара срещу нито един на Мъри.


1:0 Убедителен първи сервис гейм за Димитров, който загуби само една точка в резултата на първата си двойна грешка в мача. Дано да е и последната.


Григор Димитров ще изпълнява първи сервис и печели първото разиграване.


Двамата вече загряват, след като преди малко Симона Халеп отстрани Янина Викмайер с 6:4, 6:2. 


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (151)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Успех на Григор.Знае ли някой в колко часа БГ време започва мача?

  Tony
 2. 2 Профил на DS
  DS
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Още по НА ЖИВО по Евроспорт..

  Както „Дневник” се бори с БСП, така „Работническо дело” не се е борило с капитализма"
 3. 3 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 838 Неутрално

  ХАхахаа!

  Има некви българи викат здраво. А на останалите това съвсем не им харесва.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 4. 4 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 9423 Неутрално

  Давай Гриша, днес е Св. Григорий, успех !!!!!!!!!!!!!!!!

 5. 5 Профил на Magen David
  Magen David
  Рейтинг: 843 Неутрално

  Моята прогноза е че Мъри ще спечели. Пък дано да не съм прав.

  Не казвай не мога. Действай! За да успееш, първо трябва да поискаш.
 6. 6 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  Добре, че ме подсетихте. УСПЕХ!

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 7. 7 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#3] от "Dorian Gray":


  [quote#3:"Dorian Gray"]Има некви българи викат здраво. А на останалите това съвсем не им харесва. [/quote]

  Не им харесва, щото тенисът не е футбол. Ама нашите фенове тва нещо не го знаят. Те си мислят, че колкото повече се дерат, толкова повече помагат и някой ще им каже браво.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 8. 8 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#7] от "stupid_american":

  Направиха им забележка сигурно и млъкнаха.

  Но пък нашия бие здрави шамари на бавния Мъри.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 9. 9 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1283 Неутрално
 10. 10 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  Дневник, що ми променихте пола? Кой е тоя, дето вече ме представлява?

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 11. 11 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3174 Неутрално

  До коментар [#3] от "Dorian Gray":

  Виковете разсейват играчите.Може най-много ръкопляскания в паузите.

 12. 12 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 399 Неутрално

  Мъри започна да се събужда и си върна пробива. Сега ако изравни, ще стане напечено за Григор...

 13. 13 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 399 Неутрално

  Така и стана - от 3:0 на 3:3 - и инициативата вече е у Мъри...

 14. 14 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 399 Неутрално

  5:4 за Мъри, the writing is on the wall - май Селена ще се окаже права...

 15. 15 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Лесно начало, но Мъри овреме се освести. Няма да бъде леко на Григор... никак. Успех!

  Свобода за Надежда Савченко!
 16. 16 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Гришата е много, много голям! Духът на Маша живее в неего и няма начин да не стане шампион, рано или късно!

 17. 17 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#14] от "xhi13317223":
  Песимист.. ти така спря да го гледаш оная нощ, кога фърлих телевизора през балкона Ама се пак Багдатис го бихме. Налеееее. Стегни са, напъни са и нема са даваш)))

 18. 18 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 399 Неутрално

  До коментар [#17] от "Сиянието на Мрака":

  Мани-мани, ще взема да сменя канала на Good Wife - та дано нещо се обърнат работите...

 19. 19 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  Мачка ли Гришо, мачка ли?

 20. 20 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 2071 Неутрално

  Хладнокръвен Мъри...
  Честит имен ден и да има късмет за ГРИГОР!!!

  Коментиране на анализираното, вече...
 21. 21 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#19] от "Митев":
  Еее, МИтев, кажи две хубави думи за нашияшич, ве, мола ти сааа)))) Виж как се бори - кат Кубрат Пулев е як на корта

 22. 22 Профил на gallno
  gallno
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Вива Димитров! Крякат тъпите родни говеда на трибуните.

 23. 23 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  Навремето една от Малеевите, не помня коя точно беше, но каза, че няй-трудно играе пред шумна българска публика. Това усилва напрежението, а постоянните подвиквания - мачкай, удри, ха така или дори забий, заграждай, излез... да не говорим за остави я, аут, директно те объркват в конкретна ситуация. Феновете на футбола и борбата обаче няма как да проумеят, че в тениса важи различен фенски кодекс

 24. 24 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#18] от "xhi13317223":

  Аз зех още два телевизора на секънд хенд и с кеф ше прая "бомбички" след малко))))

 25. 25 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  До коментар [#21] от "Сиянието на Мрака":

  Само две ли, ето:
  Българин
  От Хасково

 26. 26 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 399 Неутрално

  Нещата отиват на чиста победа за Мъри след като проби и във 2 сет. Лошото е че играта на Григор спадна драстично...

 27. 27 Профил на khmer_rouge
  khmer_rouge
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Много му симпатизирам на Гришо,но през последните му 6-7 месеца резултатите му са такива,че ме карат да си мисля,че това е тавана на неговите възможности.Много е добър,но стигне ли се до мач с тенесист от Топ 10 нашето момче все нещо не му достига.Истински се моля,Гришо да ме опровергае.Не,че и сегашните му успехи са малки,но все пак ние българите сме максималисти.

 28. 28 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Дано стане чудо /не виждам засега как/, но Гришо спешно трябва да сменя Рашийд !

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 29. 29 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  [quote#26:"xhi13317223"]Лошото е че играта на Григор спадна драстично... [/quote]
  Всъщност дори е вдигнал нивото в сравнение с мача с Багдатис. Просто тогава имаше опиянение без оглед на това, че там нашия игра с един старчок, който е далеч от високото майсторство и който сам се би... А Мъри който както иска да го разглежда, но е топ 4 вече няколко години наред...

 30. 30 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 2071 Неутрално

  Атрактивен ГРИГОР!

  Коментиране на анализираното, вече...
 31. 31 Профил на gallno
  gallno
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Аре ве, май му дойде момента на нашия!

 32. 32 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 399 Неутрално

  До коментар [#29] от "Митев":

  Падна в сравнение с първите 3 гейма от първия сет...

 33. 33 Профил на mahjongg
  mahjongg
  Рейтинг: 450 Неутрално
 34. 34 Профил на gallno
  gallno
  Рейтинг: 229 Неутрално
 35. 35 Профил на Magen David
  Magen David
  Рейтинг: 843 Весело

  До коментар [#29] от "Митев":

  Ами защо тогава не даде прогноза за мача, а каза че нищо не се знае?

  Не казвай не мога. Действай! За да успееш, първо трябва да поискаш.
 36. 36 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  До коментар [#35] от "Magen David":

  Точно на две места дадох ясна и недвусмислена прогноза за изхода от мача, дори в брой сетове. Може да се провери лесно, защото е от последните два дни. А ти дал ли си прогноза, че да се посмея малко!?...

 37. 37 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  До коментар [#35] от "Magen David":

  И никога не казах, че нищо не се знае, а точно обратното!

 38. 38 Профил на tukbehuk
  tukbehuk
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Когато пораснах и поумнях, разбрах, че не най-умните ни напуснаха страната. И такива да е имало, преобладава утайката.

 39. 39 Профил на Пешо
  Пешо
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Струва ми се, че няма да го бъде и това му е пика или поне с тоз треньор...

  unable to join #real-life (address is banned)
 40. 40 Профил на gallno
  gallno
  Рейтинг: 229 Неутрално
 41. 41 Профил на gallno
  gallno
  Рейтинг: 229 Неутрално
 42. 42 Профил на gallno
  gallno
  Рейтинг: 229 Неутрално
 43. 43 Профил на Magen David
  Magen David
  Рейтинг: 843 Неутрално

  До коментар [#36] от "Митев":

  Не мисля че си дал категорична прогноза за изхода на играта. Аз следя статиите на тема Димитров, а също каквото пишеш в тях, тъй като съм на мнение че разбираш от тенис.
  а прогноза дадох още преди играта да почне . погледни в комента #5

  Не казвай не мога. Действай! За да успееш, първо трябва да поискаш.
 44. 44 Профил на gallno
  gallno
  Рейтинг: 229 Неутрално

  мъри печели подаванията си с лекота

 45. 45 Профил на Пешо
  Пешо
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Няма да го гледам, пускам си филм, баси

  unable to join #real-life (address is banned)
 46. 46 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 654 Неутрално

  Пробив за Мъри, 6:5.

  "Щастие за всички даром, и никой да не бъде пренебрегнат!"
 47. 47 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 654 Неутрално

  "На живо"-то в този сайт е с 2 гейма закъснение.

  "Щастие за всички даром, и никой да не бъде пренебрегнат!"
 48. 48 Профил на gallno
  gallno
  Рейтинг: 229 Неутрално
 49. 49 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 2071 Неутрално

  ШоуМЕН!!!

  Коментиране на анализираното, вече...
 50. 50 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 2071 Неутрално

  ШоуМЕН!!!

  Коментиране на анализираното, вече...
 51. 51 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 2071 Неутрално

  ШоуМЕН!!!

  Коментиране на анализираното, вече...
 52. 52 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 2071 Неутрално

  ШоуМЕН!!! Красиво!!!

  Коментиране на анализираното, вече...
 53. 53 Профил на gallno
  gallno
  Рейтинг: 229 Неутрално
 54. 54 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  До коментар [#43] от "Magen David":

  Ти мисли каквото си мислиш, но ето нещо от мене:


  20
  02:06
  24 яну, 2015  Мисля че Григор точно в този момент няма никакви шансове да надделее с игра над Мъри... Шансовете на Григор са 5%, т.е. само ако Мъри нещо се контузи или е спал на криво

  А сега ще те помоля да ми покажеш къде съм казал, че "нищо не се знае". Дори настоявам да го направиш, иначе ще те смятам за лъжец.

 55. 55 Профил на gallno
  gallno
  Рейтинг: 229 Неутрално
 56. 56 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 654 Неутрално

  До коментар [#54] от "Митев":
  Никъде не виждам броя сетове.

  "Щастие за всички даром, и никой да не бъде пренебрегнат!"
 57. 57 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1180 Любопитно
 58. 58 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 654 Неутрално

  До коментар [#54] от "Митев":

  Настоявам да покажеш "прогноза за изхода от мача, дори в брой сетове"
  "иначе ще те смятам за лъжец."

  "Щастие за всички даром, и никой да не бъде пренебрегнат!"
 59. 59 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 399 Неутрално

  До коментар [#45] от "Пешо":

  Аз вечерях и сега гледам Radio с брилянтния Ед Харис...

 60. 60 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  До коментар [#56] от "Daniboy":

  Потърси си ги сам, архивите са пред тебе! А ти дал ли си прогноза някъде?

 61. 61 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 654 Неутрално

  До коментар [#60] от "Митев":
  Тоест излъга.

  "Щастие за всички даром, и никой да не бъде пренебрегнат!"
 62. 62 Профил на tashko1
  tashko1
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#54] от "Митев":
  Тези шансове, който ги даваш преди мач за Григор, могат ли да се залагат и на пари при теб. 5 % шанс е 20 коефициент, аз бих се възползвал от такава оферта ако ти стиска.

  Не чета отговори на коментарите си :)
 63. 63 Профил на greenhrast
  greenhrast
  Рейтинг: 842 Неутрално

  А бе, Рашийд що се озърта като суек... :D

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 64. 64 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Гришата е нашата ГОРДОСТ!

 65. 65 Профил на gallno
  gallno
  Рейтинг: 229 Неутрално
 66. 66 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1404 Неутрално

  3-ия сет току що го изпусна, но може би ще хване 4-ия, едва ли не.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 67. 67 Профил на encor3
  encor3
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Пробив. Мятай го и да видим кой кой е в 5-я...

 68. 68 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1547 Неутрално

  Ехаааа, супер пробив на Гришата!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 69. 69 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1140 Неутрално
 70. 70 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 906 Неутрално

  До коментар [#68] от "Jessika":

  Той така проби и поведе и в първия сет, ама....

 71. 71 Профил на Magen David
  Magen David
  Рейтинг: 843 Неутрално

  До коментар [#54] от "Митев":

  Този твой коментар явно съм го пропуснал. Наистина изказването че нищо не се знае наистина не е твое, на на друг. Проверих не понеже че ме интересува особенно за какъв ще ме смяташ, а за да видя наистина кой го каза.

  Не казвай не мога. Действай! За да успееш, първо трябва да поискаш.
 72. 72 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#25] от "Митев":
  Колко е резултатът, че пропуснах събитията? Нашият требе е загубил? С колко?

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  До коментар [#71] от "Magen David":

  ОК, поздравявам те! Няма да подмина това и ти казвам, че ще те броя за човек на честта!

 76. 76 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 399 Неутрално

  До коментар [#72] от "Сиянието на Мрака":

  Още не е, но е натам - изпусна сервис-гейма си, и с това - възможността да затвори сета, сега отиват на тай-брек, което е си е несигурна работа... Та така...

 77. 77 Профил на bradshaw
  bradshaw
  Рейтинг: 617 Неутрално

  Анди Мъри да се чете Анидей Мърдай!

  Nobody is perfect. I am Nobody.
 78. 78 Профил на Radko Yordanov
  Radko Yordanov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#74] от "kirsner":

  Ха ха ха

 79. 79 Профил на gallno
  gallno
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Брейк на нула за Мъри

 80. 80 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 399 Неутрално

  Всъщност грешка - изгелжда и до тай-брек няма да се стигне... много жалко...

 81. 81 Профил на khmer_rouge
  khmer_rouge
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Да водиш с 5;2 гейма и да до пуснеш да ти изравнят в решителният 4-ти сет! Сега само трябва да замълч,защото ние българите много лесно осъждаме в такива моменти!

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 2071 Неутрално

  Много по-уравновесен Мъри. Успех на Григор в следващите мачове!

  Коментиране на анализираното, вече...
 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на khmer_rouge
  khmer_rouge
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Е не можеш в два сета да допускаш да ти взимат по 4 или 5 поредни гейма.НЕ МОЖЕЖ!

 86. 86 Профил на gallno
  gallno
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Стига ве, няма такава идиотска последна точка!

 87. 87 Профил на Magen David
  Magen David
  Рейтинг: 843 Неутрално

  Свърши се. За съжаление се оказах прав.

  Не казвай не мога. Действай! За да успееш, първо трябва да поискаш.
 88. 88 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  Е, няма нищо, това е игра - един път печелиш, друг път не. И голяма доза шанс има в тая работа.
  Успех на Гришо в следващите мачове.

  Мачкай климатичния чейндж!
 89. 89 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 399 Неутрално

  Да водиш 5:2 и да загубиш сета и мача - това е диагноза, която показва отлично къде е разликата между топ играчите и Григор в този момент....

 90. 90 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 399 Неутрално

  До коментар [#88] от "Bulgarische Motoren Werke":

  Работата е там, че Григор напоследък основни губи - кога последно е бил някой от топ 10 - 8 месеца или нещо такова.... ?

 91. 91 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 826 Неутрално

  Чзък! Гришо се самопрцака в четвъртия сет.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 92. 92 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Нищо не казваааам.
  Главата ме цепииииии.

 93. 93 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 906 Неутрално

  До коментар [#90] от "xhi13317223":

  В интерес на истината Григор и от Топ 20 през последните 6-7 месеца никого не е бил. За съжаление днешния мач може да маркира нова епоха в развитието на Григор като играч- епохата на свличането! Нормално е след такъв психологически пердах да се получи такова нещо. То не знам дали има и тенисист в Топ 50, който може да загуби решаващ сет, след като води с 5:2 в него.

 94. 94 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1404 Неутрално

  До коментар [#82] от "kirsner":
  Е, имаше моментуми, шпагати, чупки, а и коментаторът го похвали, че наистина можел да танцува прекрасно на дансинга.
  Нашият е Ана Курникова в мъжкия бизнес, тениса искам да кажа - добре стои на сцената, забучва най-красивият сервис и тн., но не с победи блести.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 95. 95 Профил на Magen David
  Magen David
  Рейтинг: 843 Неутрално

  "Той направи малко повече непредизвикани грешки - 51 срещу 35"
  ==============
  51 срещу 35 не е малко повече, драги коментаторе, а много повече. по точно цели 45%!

  Не казвай не мога. Действай! За да успееш, първо трябва да поискаш.
 96. 96 Профил на petepenev
  petepenev
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Каквото и да е станало той си остава Нашето момче.

 97. 97 Профил на petepenev
  petepenev
  Рейтинг: 395 Неутрално

  А по-горните писачи никога не съм ги виждал по ТВ или на стадиона...

 98. 98 Профил на greenhrast
  greenhrast
  Рейтинг: 842 Неутрално

  както всеки път щом си пусна ТВто на такива мачове нашия /нашите/ пада/т/

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 99. 99 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 9423 Неутрално
 100. 100 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3276 Неутрално

  Мдам.
  От четири сета когато два ги докараш от 3:0 до 4:6 и от 4:2 до 5:7 ... е, сорри, Гришо, сорри, бате, ама нЕма как да стане.

  Шринк ли му трябва, баячка от Любимец куршум ли да му лее ... не знам.
  Ама белята е в главата ...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK