Състезател с увреждания взе почти пълна премия за спортен талант

Кристина Ташева (вдясно) най-голямата премия по програмата

© Еврофутбол

Кристина Ташева (вдясно) най-голямата премия по програматаСъстезателят по тенис на маса с увреждания Денислав Коджабашев получи втората по размер премия по програмата "Спортни таланти", финансирана от букмейкъра "Еврофутбол". 


22-годишният варненец ще получи 4535 лева от максимално възможните 5000 лева. С по-голяма стипендия от него е само 20-годишната състезателка по художествена гимнастика Кристина Ташева - 4546 лева.


Тази година 25-те призьори са представители на 16 спорта. Те бяха избрани измежду 180 състезатели в индивидуалните спортове, които бяха допуснати до оценяване. Кандидатурите бяха общо 213, което е рекорд в четирите години на инициативата. 
Най-млада е 14-годишната състезателка в спортната гимнастика Грета Банишка от София. 


Всеки един от избраните спортисти получи символичен чек със сумата на финансирането. Сумите могат да бъдат използвани за по-качествена подготовка, по-добра екипировка или провеждането на лагери и участие в състезания.


Близо 70 хиляди лева е тазгодишното директно финансиране. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK