Бившият адвокат на ЦСКА: Никой не знае колко дългове е натрупал клубът за две години

Избори 2022

Бившият адвокат на ЦСКА Радостин Василев заяви, че никой не знае колко точно са задълженията на клуба. По думите му управлението на Александър Томов е рецидив.


"Никой не знае колко е задлъжнял ЦСКА в последните две години. Ако цифрите от одита покажат, че клубът е бил натоварен допълнително за този срок от време, това е умишлен фалит. Не е умишлен фалит "Титан" да остави клуба на Томов с 15 милиона лева дългове и при нито една стотинка за акциите", каза Василев.
"Ако дълговете са увеличени, както се чува по медиите, до 26-27 милиона лева, просто дружеството може да фалира, да бъде ликвидирано. Ако липсват финансови средства, ЦСКА ще изпадне в свръхзадлъжнялост и неплатежоспособност. Дългът не се е променял по никакъв начин. Той (Томов) говореше едни небивалици, че платил 15 милиона и оправил 120 случая, а това са абсолютни неистини. Не е плащано по делата и много от тях си стоят така."


По думите му "Титан" е оставил задължения от 10.025 млн. лева, които Томов трябвало да поеме след изпълняване на сделката, както и ликвидни задължения от 3-4 милиона лева и други. "Всичко възлизаше на 15 милиона лева."


"Когато Томов беше в ЦСКА през 2008 година, аз бях стажант, студент. Просто разнасях документи. Хора, свързани с неговата партия, бяха в управлението на ЦСКА, докато юристът беше един възрастен мъж. Той обаче нямаше отношение към лиценза. С него се занимаваха партийни приятели, които си беше назначил. Тогава беше станало сериозно лицензирането, а те не разбираха от това. Имаше проблеми с футболни клубове и с НАП. Томов обвинява хората за много неща, но всъщност той е виновен за всичко", каза Василев. Според него, ако и сега се стигне до отнемане на лиценза, вината отново ще е на Томов.


"Нищо не се е променило, а през миналата година ЦСКА беше лицензиран с 2 милиона лева от г-н Манджуков. Тогава във футболния съюз работеше г-н Красин Кръстев, който помагаше със съвети. Това е правилно, защото те си имат специалисти и сега нов човек отговаря за тази дейност. Тогава всичко е било платено в срок благодарение на г-н Манджуков. Сега тези задължения няма как да се покрият заради конфликта с Томов", добави адвокатът.

Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK