Палестина поиска от ФИФА да санкционира Израел

Ражуб търси решение на проблема от няколко години насам

© Associated Press

Ражуб търси решение на проблема от няколко години насамПредставители на Палестина ще искат от ФИФА да наложи санкции на Израел, защото възпрепятства провеждането на футболни мероприятия в страната. Това ще се случи конгреса на световната футболна централа в понеделник.


Проблемите на Палестина идват заради затрудненото придвижване на играчи между ивицата Газа и Западния бряг. Палестинските футболни клубове също така не могат да организират домакинските си срещи заради военните действия в района.


Преди две години ФИФА създаде работна група, която включваше президента на организацията Сеп Блатер, както и шефовете на футболните федерации на двете страни. Целта на групата беше да разреши футболните проблеми в региона, но президентът на палестинската централа Джибрил Ражуб заяви, че оттогава нищо не се е променило. 


Ражуб вече няколко пъти се опита да повдигне въпроса, но ръководството на ФИФА досега не е предприело нищо. За да бъде санкциониран Израел, на Палестина са нужни три четвърти от гласовете на 209-те упълномощени членове на ФИФА на конгреса. 

Ключови думи към статията:

Коментари (31)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3613 Неутрално

  Какво е това "Палестина"?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 2. 2 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2221 Неутрално

  Ма ФИФА нали с политика не се занимава.Тя само футбола гледа.Чакаме ФИФА,чакаме.

 3. 3 Профил на today
  today
  Рейтинг: 846 Неутрално

  Сега чакаме Митьо Пайнера да поиска от ФБР да забрани на порноактрисите от Сан Фернандо да имат повече силикон от нашенските фолк-певици, защото може да му попречат на бизнеса.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 4. 5 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1276 Гневно
 5. 6 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2141 Неутрално

  Ами може би Израел се притеснява, че под формата на "спортен обмен" всъщност ще се обменят ракети и бомби, както обикновено правят арабите.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 6. 7 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#1] от "Norman Granz":

  Палестина е държавата подарена на евреите след края на втората световна война. Всъщност не е ясно! Подарена или продадена.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 7. 8 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3613 Неутрално

  До коментар [#4] от "Sabbath":
  До коментар [#5] от "Sabbath":

  Именно.

  Палестина = Израел.

  Базелският конгрес от 1896 г. обявява Палестина за изконна родина на евреите в света и прокламира правото на всеки евреин да се завърне в нея.

  През втората половина на 40-те години на ХХ век българските евреи се качват на корабите и емигрират за Палестина - тогава още под британски мандат.

  Каква е тая "Палестина", дето иска да санкционира Израел?!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 8. 9 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3613 Неутрално

  [quote#7:"tribiri"]Палестина е държавата подарена на евреите [/quote]

  Ти си живото олицетворение на Оруеловия давиз: НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 9. 10 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1276 Любопитно

  До коментар [#1] от "Norman Granz":
  Шейх Ахмад Adwan, мюсюлмански учен, който живее в Йордания, заяви в личната си Facebook страница, че няма такова нещо като "Палестина" в Корана. Аллах е възложил на Светата земя на синовете на Израел до Деня на Страшния съд (Коран, Сура 5 - "The сура на масата", стих 21), и "Направихме синовете на Израил наследниците (на земята)" (Коран, Сура 26 - "сура на поетите", стих 59).
  Аз казвам на тези, които нарушат тяхната книга Господен, Корана: От къде си носят името Палестина, вие, лъжци, сте обречени, когато Аллах вече са го нарекли" Светата земя "и да го завещава на синовете на Израел докато има Ден на Страшния съд. Няма такова нещо като "Палестина" в Корана. Търсенето Ви за земята на Израел е лъжа и представлява атака срещу Корана, на евреите и тяхната земя. Затова няма да успеете, и Аллах ще ви провали и да унижи себе си, защото Аллах е този, който ще ги защити (т.е. евреите). "

  Шейхът добави: "Палестинците са убийците на деца, възрастни хора и жени. Те нападат евреите и след това те използват тези (деца, възрастни хора и жени) като жив щит и да се скрие зад тях, без милост за децата си, както ако те не бяха собствените си деца, за да каже на общественото мнение, че евреите предназначено да ги убие. Това е точно това, което видях със собствените си очи, през 70-те, когато те нападнат йорданската армия, която закътан и да ги защитава. Вместо това (йорданската армия) благодари, доведоха децата си напред, за да (лицето) йорданската армия, за да направим света вярват, че армията убива децата си. Това е техният навик и обичай, тяхната злоба, си имат сърца на камъни към децата им и лъже общественото мнение, за да получи своята подкрепа. "

  Заслужава да се отбележи, че посоченото по-горе Шейхът посети Израел и се срещна с еврейските религиозни учени. Сайтът "Израел на арабски" проведе интервю с него, в която той заяви, че причината за откритостта си към еврейския народ "идва от моето признание за техния суверенитет върху тяхната земя и вярата ми в Корана, който ни каза и подчерта, това на много места, като Му (Аллах) казва: "О Хората (т.е. децата на Израел), въведете в Светите земи, което Аллах е възложил на вас" (Коран, Сура 5 - "The сура на масата", стих 21) и думата му "Направихме синовете на Израил наследниците (на земята)" (Коран, Сура 26 - "сура на поетите", стих 59) и много други стихове.

  Той (Adwan) добавя: "(Евреите) са мирни хора, които обичат мира, които не са враждебно настроени и не са агресори, но ако те са застрашени, те се защитават сами, докато причинява възможно най-малко щети на нападателите, като е възможно. Чест е за тях, че Аллах ги е избрал над световете - което означава над хората и джиновете до деня на Страшния съд. Направих причините за избор на Аллах ясно в моите книги и брошури. Когато Аллах ги избра, той не направи това от учтивост и той не беше несправедливи други народи, тя е само, че те (евреите) заслужават това.

 10. 11 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#9] от "Norman Granz":

  Спорно е кой от двама ни отговаря на дефиницията ти! Палестинците това са коренните евреи, които биват завладени от евреите ционисти или защо пък не социалисти. Ако Ленин беше доживял щеше да е израелец, а не палестинец.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 11. 12 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5524 Неутрално

  До коментар [#11] от "tribiri":


  [quote#11:"tribiri"]Палестинците това са коренните евреи, които биват завладени от евреите [/quote]
  По-голяма глупост отдавна не бях чел. В стария Завет пише и за филистимци, и за евреи, и те непрекъснато са боювали помежду си.

  Gunter glieben glauchen globen
 12. 14 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#13:"Sabbath"]
  До коментар [#11] от "tribiri":`
  https://scontent-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/t31.0-8/s720x720/465158_505533032827464_2060128179_o.jpg[/quote]

  До сега не бях срещал човек, който да вярва на ционистката пропаганда. Жив и здрав да си, не вярвах, че възможно

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 13. 15 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 1219 Неутрално

  [quote#11:"tribiri"]Палестинците това са коренните евреи, които биват завладени от евреите ционисти или защо пък не социалисти. [/quote]
  Не си от най тъпите в този форум, но тук грешиш просто защото не знаеш що е то "ционизъм" Не, не е това което форумните исламо'комундета пропагандират Има куп търсачки, в почти всичките (изключвам арабските/палестинските/комунярските) имаш доста точна дефиниция за ционизма, и аргументирано обяснение за неговото развитие. Звучи като онзи виц за слона (слона у нас преди и след 9/9/44), ама и същността на ционизма се променя от преди май 48 (обявяването на независимостта на Израел) и след тази дата

  П.С. За "социалистите" не грешиш много В Националното събрание (нещо като Великото народно събрание) което е обявило независимостта на Израел е имало хора от почти всички политически убеждения/партии: От крайни националисти, та през типични буржоазни партии, през социалисти, та до крайни комунисти

  Ама...социалистите (т.н. социалистически/работническо'селски/др' партии) са били най добре организирани, и са печелили абсолютно мнозинство в изборите, и са съставяли правителствата, до 1977. И да, тогава Израел си беше един вид соц' държава, ама различна от НРБ, СССР и соц' лагера. След 1977 г (след поредица от корупционни скандали, и отделянето на куп мислещи хора от соц' догматизма) Ликуд (на Бегин) и нова централистка партия (Шинуи/Промяна) съставят правителството. И Израел се обръща от соц'държава в което е днес

  П.П.С. Има го в нета, май и на бългаски
  До коментар [#11] от "tribiri":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 14. 17 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 868 Неутрално

  "Палестинските футболни клубове също така не могат да организират домакинските си срещи заради военните действия в района."

  сигурно щото участват в тия военни действия. тъй де. не може да клечиш едновременно и на терена, и зад минохвъргачка на покрива на цивилна къща.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 15. 18 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4701 Любопитно

  "Представители на Палестина ще искат от ФИФА да наложи санкции на Израел, защото възпрепятства провеждането на футболни мероприятия в страната."

  Ами, би трябвало ФИФА да наложи санкции на Израел за това си провинение..... ще видим какво ще стане.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 16. 19 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 1219 Весело

  [quote#8:"Norman Granz"]През втората половина на 40-те години на ХХ век българските евреи се качват на корабите и емигрират за Палестина - тогава още под британски мандат. [/quote]
  Не е баш така Масата български евреи (45-50,000) са получили разрешение да емигрират в Израел СЛЕД 15/5/48 (обявяването на независимостта на Израел).

  Обаче е имало ЛЕГАЛНА емиграция от България до тогавашната Мандаторна Палестина и преди това. Не малка (няколко хиляди) до почването на ВСВ. От най различни еврейски политически движения в България. От социалистически такива ('А'шомер а'цаир) до "буржуазни" (Бейтар, днес Ликуд)

  Един от най известните български политици, Виктор Шем Тов е бил социалист. А таткото на един от най известните израелски главнокомандващи армията (Моти Ешкенази) е бил..."буржуй", станал бая успешен земеделец в Израел Него го познавах лично, бил съм му два пъти на гости, с бившият му командир от Оасвободителната Война (към двуметров южноафриканец)

  Бях командир на синът му в запаса, и веднъж го отървах от една..."боза". Баща му (полковник ОЗ) като разбра за това му даде заповед: Я докарай този "булгаро", 'дето ти е спестил военен съд, да го видя Та после се дигнахме до "неговият" "булгаро"...беше тръпка

  П.С. "Булгаро" е обобощателно име на израелци (НЕ задължително чистокръвни евреи, по всички правила) от български произход И нещо като "get out of jail" карта в много..."бозави" ситуации в Израел, поне преди години

  Лично аз (като "булгари" съм излизал сух от бая "бози", които си бяха за..."бой"
  До коментар [#8] от "Norman Granz":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 17. 20 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4701 Любопитно

  [quote#1:"Norman Granz"]Какво е това "Палестина"? [/quote]

  Палестина е държава призната от 135 други държави по целия свят:

  http://www.washingtonpost.com/blogs/worldviews/wp/2014/11/07/map-the-countries-that-recognize-palestine-as-a-state/

  България също е една от тези 135 държави, които признават Палестина!

  Палестина е държава призната от ООН като държава със статут на наблюдател в световната организация:

  http://www.reuters.com/article/2012/11/29/us-palestinians-statehood-idUSBRE8AR0EG20121129

  Остава Палестина да бъде и призната официално и като държава с пълноправно членство в ООН, като свободна и суверенна държава.... и това се подкрепя от ЕС, САЩ, Русия и още стотици държави по света!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 18. 21 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1250 Неутрално

  Питайте Милиардера Филантрап, той най добре ще ви изясни проблема.

  Имало едно време ссср...
 19. 22 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4701 Любопитно

  [quote#8:"Norman Granz"]Именно.

  Палестина = Израел. [/quote]

  Друг път! Палестина НЕ е част от Израел, дори днес Западния бряг и Газа НЕ са част от държавата Израел! Има резолюции на ООН според, които Палестина има право на своето съществуване, а както написах по-рано САЩ, ЕС, Русия, Китай и още стотици държави по света (включително България) подкрепят ДВУдържавното решение на конфликта между евреи и палестинци със създаването на ДВЕ държави Израел и Палестина, които да съществуват редом една до друга, ето чети и се образовай:

  http://bg.mondediplo.com/article436.html

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 20. 23 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4701 Любопитно

  До коментар [#16] от "Sabbath":
  До коментар [#13] от "Sabbath":

  http://cdn.timesofisrael.com/uploads/2013/05/F130208MA01.jpg

  http://www.haaretz.com/polopoly_fs/1.504558.1361340267!/image/2249316720.jpg_gen/derivatives/landscape_640/2249316720.jpg

  http://www.timesofisrael.com/two-soccer-fans-convicted-over-racist-arson-attack/

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 21. 25 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 1219 Весело

  До коментар [#23] от "Иво":

  Относно

  http://www.timesofisrael.com/two-soccer-fans-convicted-over-racist-arson-attack/

  И...(ти си знаеш как те наричат тук), като дадеш линк за някой "палестински" (демек в Газа, или в Западният бряг) футболен клуб подписал договор с еврейски футболисти, ще имаш моралното право да кудкудякаш тук, и да разводняваш темите.

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 22. 26 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1276 Разстроено

  До коментар [#14] от "Некъф ужас, некъф ат":Не мога,да се насладя на посланието ти.При опит за отваряне ми дава Invalid Request.

 23. 27 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#26:"Sabbath"]Не мога,да се насладя на посланието ти.При опит за отваряне ми дава Invalid Request. [/quote]

  "Посланието" ми е коментар към твоя линк от пост 13. Коментарът ми е, че не съм вярвал, че има човек, който да вярва на подобна гнусна пропаганда. И ти пожелах, да си жив и здрав, защото ти си опровержение.


  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 24. 28 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  Чакат хората действие от страна на ФИФА ама май няма да дочаката. ФИФА е прекалено политически обвързана за да си позволи да предприеме някакво действие срещу Изрел.
  А относно това какво било Палестина, само като гледам колко агресивни и крайни срещу Палестина са защитниците на Израел тък във форума не ми се мисли какво е отношението към палестинците в района от страна на Изрел. На практика палестинската територия си е като един концлагер, нито нещо може да влиза нито да излиза без одобрението на Изрел. Не мога да си обясня как очакват да има трайно решение на конфликта с такова отношение спрямо палестинския народ.
  И арогантността с която някаква група от хора си решава, че някаква си земя им принадлежи защото така пише в някаква книга и се настаняват там и почват да налагат собствената си идеология е плашеща.

 25. 29 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1276 Весело
 26. 30 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9260 Неутрално

  Те на палестинците само футбол им е кусура.

 27. 31 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 663 Весело

  До коментар [#10] от "Sabbath":

  Човече...

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK