Министър Кралев: Константинов да си гледа отбора, а не "Арена Армеец"

Кралев твърди, че спортните клубове и федерации плащат много нисък наем за "Арена Армеец"

© LAP.bg

Кралев твърди, че спортните клубове и федерации плащат много нисък наем за "Арена Армеец"Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира изказването на селекционера на националния отбор по волейбол Пламен Константинов, че зала "Арена Армеец" не е достъпна за спорта заради високия наем.


Според министъра тя се дава на спортните клубове и федерации на цена "нула", колкото да се избият парите за ток и за почистването преди и след състезание.


Кралев заяви и, че работата на Константинов е да се занимава с отбора си, а не да коментира финансовите условия, при които се провеждат състезанията в залата.
"Наемът е висок, разбира се, залата е скъпо съоръжение. Ние се опитваме и даваме повече възможност за културна дейност и за концерти, от които да имаме приходи и намаляваме парите за спортните организации. В конкретния случай не искам да коментирам господин Константинов. С него нямам взаимоотношение, тъй като министерството на спорта работи с федерацията и имаме перфектни отношения. Работата на треньорите е да си гледат отбора, а не да коментират финансовите параметри," заяви Кралев.


"Голямата зала в съоръжението не е направена за тренировки, а за състезания. Има малка зала, чийто наем е 500 лева за тренировка, който е абсолютно допустим в рамките на всички възможности. Отделно, на волейбола сме предоставили да ползват голяма зала, така че имат база и те са един от най-поддържаните спортове в България. Надявам се Пламен Константинов да е направил грешка в коментара си," каза още министърът.


По повод предстоящото откриване на "Арена Русе" и какво държавата може да направи, за да има повече спортни събития в нея, министърът обясни, че залата може да се промотира, а календарът на спортните федерации да се направи на географски принцип, за да може във всичките райони, където има добри зали, те да бъдат използвани.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK