Красен Кралев отрече, че ще се кандидатира за кмет на Варна

Министърът на младежта и спорта заяви, че е много важно тотализаторът да се управлява правилно, защото от това зависи и успехът на българския спорт

© Георги Кожухаров

Министърът на младежта и спорта заяви, че е много важно тотализаторът да се управлява правилно, защото от това зависи и успехът на българския спортМинистърът на младежта и спорта Красен Кралев отхвърли твърденията, че има намерение да се кандидатира за кмет на Варна. Той определи слуховете по темата за "много интересни".


"Не знам защо се пускат сега. Може би за да разстроят стройната организация, която имаме в града. Варна има изключително успешен кмет в лицето на г-н Иван Портних, който се старае много и аз категорично го подкрепям. Виждате и в момента какви мащабни реконструкции се правят в града", каза Кралев пред Би Ти Ви.


Той добави, че усилията на него и екипа му са насочени към реформата в спортната политика. "Нямам амбиции да сменям позицията си."
Кралев изтъкна важността от правилното управление на Българския спортен тотализатор. "Сто процента от бюджета на българския спорт зависи от успеха и начина, по който се развива Българският спортен тотализатор. Държавното финансиране от бюджета е изцяло функция от постъпленията от данъци и държавни такси, които тотализаторът плаща. Единственият източник на финанси за българския спорт е спортният тотализатор. Трябва да се отнасяме към развитието на тотото с много голямо внимание."


Той защити въведените промени в игрите на тотото. "Мениджърският екип трябваше бързо да се ориентира към новите предизвикателства, да измисли подобрения на сегашните игри. Първата промяна вече е факт. Ако досега Българският спортен тотализатор е произвеждал 10 печеливши от тотото, този път гарантираме, че 10 милионери ще бъдат щастливците през 2015 г.", каза министърът.


Една от промените е, че печалбите от тотализатора вече ще изплащат разсрочено. В "6 от 49" спечелилите джакпота получават 500 000 лева до 45 дни,а остатъкът се изплаща в срок до седем години при минимална месечна вноска от 30 000 лева. В "Зодиак" също се изплаща първоначална вноска от 500 000 лева, а остатъкът – в рамките на до 14 години на месечни вноски, всяка в размер на минимум 30 000 лева.


Кралев посъветва печелившите да инвестират разумно – например в образованието на децата.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK