Цитат на деня: Футболът и ислямът не си противоречат

Хайри Шерифов е имам, лицензиран треньор и председател на футболен клуб

© Дневник

Хайри Шерифов е имам, лицензиран треньор и председател на футболен клубФутболът и ислямът не си противоречат. И религията, и спортът учат на колективен дух, търпимост и толерантност.


Това заяви пред БТА имамът в Рудозем Хайри Шерифов, който освен това е и председател на местния футболен клуб "Палас".


Шерифов е единственият имам в България, който има лиценз за футболен треньор, съобщава БТА, като се позовава на информация от Областния съвет на БФС в Смолян.
"Както и спортът, религията също проповядва здравословен начин на живот и възпитават здрав дух и тяло", казва още Шерифов, който през 2013 г. беше избран за Имам на годината от главното мюфтийство на мюсюлманите в България. 


В "Палас" тренират годишно около стотина деца от Рудозем, а част от малките футболисти "следват напътствията на Шерифов и в организираните в джамията курсове по Коран".


През 2014 г. Шерифов беше един от признате за виновни в участие в нерегистрираната организация "Ал Уакаф ал Ислями", която е имала за цел да проповядва антидемократична идеология чрез салафисткото течение в исляма, изразяващо се в противопоставяне на демократичните принципи, разделението на властите и основните човешки права и което отрича либерализма.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK