Милко Георгиев: ЦСКА ще вземе лиценз, вървим по верния път

Георгиев (вляво) обяви, че ЦСКА върви по правилен път и ще намери начин да излезе от настоящата ситуация

© LAP.bg

Георгиев (вляво) обяви, че ЦСКА върви по правилен път и ще намери начин да излезе от настоящата ситуацияЦСКА ще обжалва решението на Лицензионната комисия към БФС и ще вземе лиценз за следващия сезон, обяви единият от собствениците Милко Георгиев. По думите му клубът ще успее да се справи в едноседмичния срок, който изтича следващия четвъртък. 


"Клубът би трябвало да се е подготвил доста по-рано, а не в края на март. Сега ще обжалваме в срок и смятам, че ще вземем лиценз", заяви Георгиев пред "Гонг". Той допълни, че не трябва да бъде разграничаван лицензът за българското първенство и европейските клубни турнири. "Лицензът е един. Няма за Европа, за България, за Албания..."


В събота от 12.00 часа на останалия без електричество стадион "Българска армия" ще се проведе среща с привържениците, на която ръководството ще предложи вариант за излизане от настоящата ситуация. 
"Аз, Ивайло Манджуков и целият екип ще излезем да покажем как според нас ще може нещата да се случват. Мерките, които смятаме да предприемем, могат да изведат клуба, да го вдигнат от сегашното му състояние. Смятам, че сме на вярната пътека. Със строга финансова дисциплина в следващите години можем да излезем от тежката ситуация."


Георгиев обвини предишното управление в лицето на Александър Томов за ситуацията, в която се озова ЦСКА. В опит да се защити бившият главен акционер се включи в ефир и двамата оформиха спор за това кой е виновен, че клубът е без лиценз. 


Георгиев заяви, че Томов не е изпълнил поетия ангажимент да обезпечи задълженията към НАП до 31 март. По думите му бившият главен акционер е опитал да направи това със "закупуване на няколко ниви". 


"Законът позволява даден актив да послужи като обезпечение пред НАП. Клубът иска да заложи тези ниви, а с парите, събрани от феновете - 70-80 хиляди лева, са платени таксите. Но пише, че ако не бъдат платени парите за закупуването на тези ниви, клубът ще задлъжнее с повече от 1 милион лева. В нотариалния акт на нивите пише, че парите трябва да бъдат платени до 31 август 2015 г.. Човекът си е продал нивите, но не е взел парите. Той на 31 август ще извади изпълнителен лист и ще се нареди на големия списък", обясни Георгиев. 


"Г-н Томов на тайна среща ми казва: "Няма да ни стигне оценката. Оценителят няма да може да я направи както трябва, ще трябва да се дадат едни 10 000 евро. Ние с Манджуков му се изсмяхме, защото всяко едно такова обезпечение не може да бъде за поведе от една година.  Какво се случва след тая една година? Клубът си е купил ниви, които няма на кого да продаде. А след една година ти дължиш хем милион на продавача, хем на държавата."


Томов отговори, че твърдението за закупуване на ниви "не отговаря на истината". Попитан повторно от Георгиев обаче каза: "Това е съвсем законна сделка." 


По думите на Георгиев Томов е измамил настоящото ръководство за дължимите заплати на Ивайло Чочев, който през лятото премина в "Палермо". Заради това Петър Манджуков е "побеснял от лъжите на Томов" и е излязъл от клуба.


Георгиев обясни, че старото ръководство е трябвало да даде IBAN, за да бъдат преведени парите на мениджъра на футболиста Петьо Костадинов. "Вместо това е подадена сметката на "Лира Инвестмънт". Парите от "Лира" обаче няма как да се върнат, тъй като "Лира" е съдлъжник по кредит, а банката вече си е прибрала въпросните пари."


На което Томов даде нелепо обяснение: "С Чочев грешката е изключително техническа, направена някъде при вас. Някой трябва да понесе отговорност, нямам нищо против. Това е техническа грешка и можеше десет пъти да се оправи досега, ако имаше по-голяма активност." След това той изпрати Георгиев да си иска парите обратно от банката.


Томов от своя страна обвини настоящото управление, че не е изпълнило ангажимента си да плати задълженията, свързани с лиценза. Той обяви, че тези задължения не са "десетки милиони, а само 660 хиляди лева". "Имаше публично обещание да се платят всички задължения от новите собственици. Очевидно е сменена стратегията", каза бившият председател на Надзорния съвет. 

Коментари (22)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на BarBQ
  BarBQ
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Ти пък кой си, че да определяш какъв трябва да бъде лиценза? Кажи го на Бобчо и компания.

 2. 2 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2280 Неутрално

  Ами,а да видим как ще стане с този дълг към НАП.

 3. 3 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1141 Весело

  Да е*а тази крива нива и тези куци волове...

 4. 4 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Превеждам:
  - Поехме уверено към "пътя на фалита"-

 5. 5 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2160 Весело

  Тъ-ъъй, Сашето купил еНи ниви, дето да ги заложи пред НАП. За един милион, пък оценителят срещу 10 хиляди ще ги оцени на 10 милиона. Обаче:
  а.Този един милион Сашето го няма и не го е платил.
  б. Работата с оценката се размирисва и обезпечението не е прието. Едновременно собственикът си чака милиона, 31.08. е срокът, в който ще си извади изпълнителен лист. Не, не срещу Сашето, а срещу ЦСКА.
  в. Мангизите от Чочев "погрешка" са приведени на Сашето/Лира и са покрили негов дълг към банката.
  ..................................
  Дами и господа, мистър Александър Томов, Сашо Апашо, Лупи.
  Спасителят на ЦСКА.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 6. 6 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  Лупи е огромен!!!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 7. 7 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  Забавно, Сашо Апашо заложил едни ниви, които не били негови и не стрували 10 милиона.

 8. 8 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Ае стига бе! Вече ми писнА от тая чорба.
  Дайте нещо за русата Златка.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 9. 9 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2756 Неутрално

  Лошото е, че се знаеше не само за задълженията, а и за лъжите и се изгуби толкова време и енергия да се оправдават всички. Твърдо трябва да се каже какво е истинското положение, да се реши не само пътя, по който да се тръгне, че и посоката вече изгубихме. Остава с ЦСКА да случи непостижимото до сега, та да се прочуем и с това!?

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 10. 10 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  [quote#5:"Николай Колев"]в. Мангизите от Чочев "погрешка" са приведени на Сашето/Лира и са покрили негов дълг към банката.[/quote]
  Още в началото на управлението на Лупи имаше един голям скандал за подобен превод, направен от Лех (Познан). Апашо и боклукчиите се караха чия офшорка трябвало да получи апетитната сума. Тогава така наречените "привърженици" не се заинтересуваха много-много, Сашетата ги лъжеха, те им вярваха... Сега виновни ще са НАП, Енергото, държавата...

 11. 11 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1629 Неутрално

  Абсолютно селташка история. Този клуб трябва да бъде не затрит, а буквално изтрит. За втори път си изтърпяха лупи+тройчо. Такива овце няма и в провинцията. Абсолютни селтаци.... Чеи акции бяха тръгнали да купуват....
  Всъщност ЦСКА е една мъничка БГ...

 12. 12 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1826 Неутрално

  Тези нови собственици да оправят положението а не да се оправдават с предишните. Той така и Александър Томов се оправдаваше с Титаните, те пък с друг и край няма.

  Манджукови се натискаха толкова много да вземат ЦСКА, сега да го оправят. Сами са си виновни, като е толкова голяма кашата защо се натискаха да го вземат? Да бяха го оставили Александър Томов да го фалира и всичко щеше да е ясно. Мен ми е все едно при тях ли ще фалира ЦСКА или при Александър Томов но във вторият случай поне щеше да се знае кой е виновен. А сега каша и взаимни обвинения.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 13. 13 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1826 Неутрално

  И още от сега знам какво ще стане. Лиценз няма да има и този Милко Георгиев ще забрави за обещанията си и ще почне да се оправдава с Александър Томов и другите. Като обещаваш нещо го направи а не да се оправдаваш. Прецени внимателно всички обстоятелства и чак тогава обещавай. Ако не можеш да го направиш не го обещавай, не да се измъкваш като мокра връв. Аман от боклуци, затова ЦСКА е на това положение, все боклуци се въртят около него.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 14. 14 Профил на Реформатор Пръмов
  Реформатор Пръмов
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#11] от "Хи-хи":
  В Подуяне мръсотията е още по-голяма, но там всичко става прикрито.
  На "Армията" не плащат данъци, в Подуяне даже не ги декларират.
  На "Армията" скандалите са шумни, но скоро ще приключат.
  В Подуяне са подмолни, но ще продължат с години.

 15. 15 Профил на Реформатор Пръмов
  Реформатор Пръмов
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#12:"Fred"]Манджукови се натискаха толкова много да вземат ЦСКА, сега да го оправят. Сами са си виновни, като е толкова голяма кашата защо се натискаха да го вземат?[/quote]
  Глупости. Изобщо не са се натискали.
  Бяха сглупили да дадат на Лупи голям заем и пред угрозата да фалират и да загубят всичко е логично да се опитат да направят нещо.

 16. 16 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1629 Неутрално

  До коментар [#14] от "Реформатор Пръмов":

  Е, сф само славия ли ще гледа? Или витоша бистрица.

 17. 17 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1826 Неутрално

  [quote#15:"Реформатор Пръмов"]Глупости. Изобщо не са се натискали.[/quote]
  Хайде, хайде. А неизпълнимите искания за шампионска титла, исканията да се прехвърлят акциите на някакви измислени "пълномощници", всичко това беше натиск с всички възможни средства да се вземе властта. Ето, имате я властта, действайте.

  "Ама то било много по-трудно отколкото мислехме" сега се оплакват. Това означава едно от двете, или са пълни глупаци и са си нямали никакви понятия с какво се заемат или обратно, много добре са знаели, че вероятността ЦСКА да не може да изплати дълговете и да не вземе лиценз е ОГРОМНА но въпреки това са лъжели всички за да вземат властта. Залагам на второто, не ми изглеждат глупаци поне старият Манджуков.

  Как точно смятат да я употребят не ми е ясно но подозирам, че ще се опитат нещо да отмъкнат в кашата, друг мотив не виждам. Е, остава и варианта "Скандално ще е да ни закрият, няма да посмеят" но вече не знам дали ще се зарадвам на него, тази безкрайна агония почва да ме нервира.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 18. 18 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  [quote#17:"Fred"]Хайде, хайде. А неизпълнимите искания за шампионска титла[/quote]
  Неизпълними? ЦСКА водеха с пет точки!

 19. 19 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1416 Гневно

  Нагъл. ПО-нагъл. НАЙ-нагъл. Лупи.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 20. 20 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8403 Неутрално

  Писна ни да слушаме само кой ще вземе и кой няма да вземе лиценз.Не са това проблемите на обществото.Има по-важни неща от футбола.

 21. 21 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 686 Весело

  Ами платете си (или обезпечете) в едноседмичен срок задълженията си към НАП, футболисти, мениджъри, треньори и т.н и може да вземете лиценз.

  Професор доктор Томов е комбинатор, който може да прави схемите си само в България. Обаче Милко и Манджуко също май са решили да се пробват и да извъртят държавата и частните кредитори с едни много милиони. Специално към НАП се коментират 11 000 000.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 22. 22 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Добре де, само вие ли не разбрахте какво представлява Лупи.
  Та и пак му дадохте да се върне в клуба.
  След него остават само дългове, не го ли знаехте...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK