NBA.com: Везенков има качества за НБА, но му трябват мускули

Александър Везенков (№41) има нужда от още мускули

© LAP.bg

Александър Везенков (№41) има нужда от още мускулиАлександър Везенков има потенциал да играе в Националната баскетболна асоциация, но му трябват повече атлетизъм и мускули, се казва в представянето му от сайта на лигата.


Крилото на "Арис" беше включен в драфта за нови играчи, като според повечето симулатори има шанс да бъде избран на втори кръг. Сайтът на НБА потвърждава и очевидните качества, които 19-годишното крило може да развие с още един или два сезона в Европа.


"Има голяма интрига около Везенков, защото той е продукт на едно от най-добрите професионални първенства и е едва на 19 години. Ще му бъде много трудно да бъде продуктивен в НБА, без да стане много експлозивен играч. Има усещането, че може да се оттегли от драфта и да подпише с топотбор в Европа през лятото", се казва в анализа.
Като силни качества се подчертава, че работи здраво да играе като четворка, има нисък център на тежестта, добре стреля с отскок, работи много в защита, отлично чете играта и винаги е много всеотдаен за отборната тактика.


Везенков направи още един силен сезон в "Арис", като завърши със средно 17.7 точки и 7.4 борби на мач при средно 32 минути игра на мач в гръцкото първенство. 


"Везенков блести в Гърция за един солиден отбор, който се бори за първите четири места в класирането. Оставаме с широко отворени очи от показателите му от почти 18 точки и осем борби на мач, което го прави най-добрия играч от всички европейски таланти, които са потенциални участници в драфта", коментира Давиде Бортолуци от nbadraft.net.


"Той е версия 2.0 на (Мирза) Телетович, той може да бъде разглеждан като типичния избор, който след това трябва да бъде изпратен да играе в силно европейско първенство, преди да се върне в САЩ", добавя той.


"Стрелбата е първото и най-важно умение на Везенков и това ще му помогне много в НБА. Той е много добър стрелец  (40.2 процента от 132 опита в гръцкото първенство), изпълнява стрелбата с правилния баланс и самочувствие. Добре борави с топката и винаги е готов за стрелба", коментира Костас Псимулис от NetScoutsBasketball.


"Като се имат предвид неговата механика, характер и етика на работа, може да се приеме, че този 19-годишен талант може да стане отличен избор. Неговите качества в атака не приключват само със стрелбата. Той знае къде и кога да подаде топката дори преди да я получи", добавя той.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK