Кралев: Европейските игри са част от подготовката за Рио 2016

Министърът на младежта и спорта провери как върви подготовката на националния отбор по класическа борба<br />

© Министерство на младежта и спорта

Министърът на младежта и спорта провери как върви подготовката на националния отбор по класическа борбаМинистърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че европейските олимпийски игри се явяват като част от подготовката на българските спортисти за Рио де Жанейро 2016.


"Игрите в Баку са експериментални и се провеждат за пръв път. За борбата и джудото обаче са с ранг на европейско първенство. Има спортове, в които държавите ще бъдат представени от най-силните си състезатели. Има и такива, в които ще вземат участие младежките формации. И трети спортове, които са неолимпийски. Аз се надявам този експеримент да бъде успешен и игрите да станат традиционни. Защото при този динамичен начин на живот, ще бъде запълнена една празнота в четиригодишния олимпийски цикъл", заяви Кралев.


По думите му турнирът е възможност за българските спортисти да проверят какво е състоянието им преди олимпийските игри в Рио де Жанейро. "Няма нито да отдаваме голямо значение, ако спечелим много медали, нито да правим трагедии, ако не спечелим. Важното е всичките ни спортисти да се върнат здрави."


Кралев посети лагера на националния отбор по класическа борба в "Спортпалас". Той вярва, че Александър Костадинов ще спечели златен медал в категория до 59 кг. "Заедно с премиера (Бойко Борисов) планираме при посещението си в Баку да гледаме схватките в класическата борба.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK