Спасение ли е за ЦСКА проектът "Божков - Ганчев"

Васил Божков и Гриша Ганчев

© Дневник

Васил Божков и Гриша ГанчевТази седмица ще е съдбоносна за ЦСКА. Така твърдят всички, които искат червения футболен клуб да го има. Но тази седмица няма да е по-съдбоносна нито от предишната, нито от следващата. Тя ще е поредната седмица от агонията, в която дори спасителните сигнали са безкрайно съмнителни.


Тази седмица изпълкомът на БФС ще се събере, за да заседава, защото просто вече не може да отлага. За да се спаси сегашният ЦСКА от най-висшия орган в момента, някой трябва да поиска да бъде спасен. Това означава някой в клуба със собственици Ивайло Манджуков и Милко Георгиев да подаде молба да бъде отменено решението на апелативната комисия за отнемане на лиценза. Но ако никой от ЦСКА не поиска нищо, това не означава, че изпълкомът трябва да ги чака вечно. Друг е въпросът кой е упълномощен да иска каквото и да било, след като в момента няма действащ управителен съвет и изпълнителен директор.


Тази седмица ще бъде изтеглен и жребият за новото първенство, а името ЦСКА няма да бъде сред десетте топки. Това ще бъде фактическото утвърждаване на формата без червените и "Локомотив" (София). Или пък ще бъде без тях, но след това "Литекс" ще се преименува на ЦСКА и ще го има.
Ако се съди по настроенията сред запалянковците на ЦСКА, теченията са две – едното е за преминаване през нормалните процедури, за да могат да припознаят един чист ЦСКА, без сянката на съмнението, че това всъщност е "Литекс", Симитли или Микре с почервенено име. И другата група – на тези, които искат ЦСКА да е в А група на всяка цена и са готови да го припознаят с какъвто и да е лиценз (стига да не е на "Левски").


Предимствата на първия вариант са ясни. Те са морално по-изчистени, а финансово - съвсем. ЦСКА ще започне втория си живот без дългове, вероятно с подобрена и по-оптимизирана структура. Единственият видим проблем е, че формално никой не иска да чака. Но има и невидим. Големият страх е, че феновете не вярват, че някой ще иска да издържа такъв ЦСКА. Историята помни как много отбори на ЦСКА в други спортове са залязвали и никой не е подал ръка. Какво се случи в баскетбола? Някой да не би да създаде и да възроди големия баскетболен ЦСКА от едно време след фалита му? Сегашният е бледо копие. Той носи славното име, но не носи привлекателността за спонсорите.


Историята показва, че всички обичат ЦСКА, когато е силен


Малцина са готови да инвестират в слаб ЦСКА, а този в А окръжна група или В група ще е точно такъв.


Другият вариант е да бъде запазен силен ЦСКА, който не е ЦСКА. Това по теория ще е някакъв хибрид между наличните ресурси на "Литекс" на Гриша Ганчев и финансовите и управленски намерения на Васил Божков. Колкото и да са силни апологетите на този вариант, трябва да се имат предвид няколко неща.


1. Васил Божков никога не участва в бизнес, в който не държи 51%, знаят партньорите му. Това означава, че в случая Гриша Ганчев трябва да се примири с 49%, при положение че дава целия си наличен състав, база, история и т.н. Логичният въпрос е как ще се съгласи на такова разпределение и за какво му е.


Ако се погледнат балансите на българските футболни клубове, става ясно, че "Литекс" е един от малкото отбори, който не са на загуба. От години Ганчев е намерил правилната формула за своя клуб. Според източници, с които сме разговаряли, той отдавна се е примирил, че притежава "отбор от село", който обаче е добре структуриран и не му носи финансови негативи. Той иска да продава по един футболист на година в чужбина, с което да си гарантира бюджета за следващата. Не купува скъпи треньори и скъпи футболисти. Ако се класира за европейските турнири – халал да е. Ако не се класира, това не му пречи. Най-общо казано – разбрал е, че в Ловеч не може да се мъчи да направи голям отбор, а и няма особен смисъл. Тогава за какво му е "Литекс" да става ЦСКА?


2. Васил Божков вече е сърбал тази попара. А който веднъж е бил във футболен клуб, знае какви са плюсовете и минусите. Когато си бил в голям клуб като ЦСКА или "Левски" - още повече. Тогава си в центъра на вниманието, всяка крачка ти се следи под лупа, дори и тези, които никога не си имал намерение да направиш. Божков много добре знае колко може да се загуби и колко не може да се спечели от притежаването на такъв клуб. Само хора, които знаят как да изкарват пари от уредени мачове, може да се натискат отново да управляват български клуб. Или такива, които са притиснати да го направят.


3. От второто следва третото – а именно


Божков по желание ли иска да вземе ЦСКА, или някой го притиска да го направи


Ако не е по желание, това ще е най-лошият вариант за ЦСКА в историята. По-лош дори от фалирането и пречистването. Както е известно от други подобни примери в последните години – финансирането насила е катастрофално. Такъв беше примерът с Веселин Марешки, който насила беше накаран да помага на "Локомотив" (Пловдив). Всичко друго освен купуване на такъв клуб с ясен бизнес план и от любов е половинчато и нестабилно.


Ако пък има сделка – Божков да поеме клуба срещу обещания за бъдещи ползи (например във вид да държавни поръчки, отстъпки за бизнеса му и др.), това пак не е добре за ЦСКА. Пример – присъствието на "Титан", което беше почти пагубно за червения клуб. Това бяха хора, които видимо бяха вкарани насила. Може и да имаха добри намерения в един момент, но нямаха опита да го правят. Освен това Божков не е любител и на показността и не е човекът, който ще влезе във футбола, за да дава интервюта по телевизията след мач.


Тогава логичните въпроси са:


1. Кое е това нещо, което би накарало Божков да се върне на "Българска армия"? Във всички случаи не е свързано с желанието на ЦСКА да се превърне в страшилището на българския футбол, а вероятно нещо друго. Най-малкото защото


знае до болка колко много пари ще му струва и колко е малка вероятността да си ги върне


2. Кое е това нещо, което би накарало Гриша Ганчев да съсипе клуба, в който не се налага да налива пари, за да се захване с ЦСКА? Няма логична причина. В последното десетилетие той имаше няколко възможности да купи клуба. Със сигурност имаше шанс още при първия период на Божков и тогава щеше да е в пъти по-лесно.


Ако се върнем назад във времето, трябва да попитаме и още нещо – морално ли е той да управлява ЦСКА, след като няколко пъти в критични моменти се отказа в последната секунда (пример - по-миналата година, когато Ганчев щеше да взема клуба и Стоичков за треньор)? 


Тъй като отговорите на двата въпроса за мотивацията на Божков и Ганчев са много неясни, темата за тяхното спасителство става все по-голяма мистерия. Да, може би за много фенове това е спасителната сламка, за която да се хванат. Вероятно това е нещото, което ги кара сляпо да припознаят този проект "Нове Литекс"/"Божков - Ганчев" като свой. Готови са да преглътнат всякакви подигравки от страна на левскарите. Но този проект ще е мъртвороден. Той дори може да бъде съкрушителен. Ако въобще се състои. Тази седмица ще разберем.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (126)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2199 Неутрално

  Не! Това е краят на ЦСКА.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 2. 2 Профил на RoberT MUgaBE
  RoberT MUgaBE
  Рейтинг: 237 Весело

  И двамата са от "любимците" на Винету, ще стане

  Какво ли не направихте, за да ме заровите, но забравихте, че бях семе
 3. 3 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2199 Неутрално

  [quote#1:"Николай Колев"]Това е краят на ЦСКА...[/quote]... и началото на един нов клуб.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 4. 4 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1154 Неутрално
 5. 5 Профил на z.123.c.976.9
  z.123.c.976.9
  Рейтинг: 638 Неутрално

  А ако ЦСКА все пак вземе лиценз, чий ще го дири Васко Черепа в клуб със собственици, които може и да не искат да продават.

  Който не разбира сам, няма да разбере и с обяснение
 6. 6 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1154 Любопитно

  "Историята показва, че всички обичат ЦСКА, когато е силен"

  Всички? Дори тези в Подуяне ли?

  TAKE THE RED PILL!
 7. 7 Профил на vekoven1914
  vekoven1914
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Преименува се село Биримирци на Париж...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 8. 8 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3198 Весело

  ЦИТЕКС 2015 МИКРЕ-СОФИЯ !!!

 9. 9 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 868 Неутрално

  за ЦСКА има елементарно решение - НАП взима марката и я продава, който я вземе почва от В група /почване от регионалните ще е голям минус/ и на чисто, това е и най-добрия вариант за ЦСКА и изобщо не е толкова драматичен колкото се изкарва, да не би Ботев да пострада много като му се наложи да мине по тоя път? не, публиката пак си го подкрепяше и получаваше шоуто за което ходи по стадионите

  twitter.com/voxybg
 10. 10 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 721 Неутрално

  с подобна врътка пред очите ни ще лъсне всичко! така че - чакаме!

 11. 11 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1151 Неутрално

  Такава абра-кадабра нема как да мине пред УЕФА...

 12. 12 Профил на Иван Арнаудов
  Иван Арнаудов
  Рейтинг: 576 Неутрално

  За мен подобна операция има смисъл само ако Гриша Ганчев е решил да се пенсионира и иска да продаде "Литекс" изцяло, а не да стои на 51/49 с Божков. Тогава има някакви наченки на финансова логика в сделката...

  Някои хора поддържат линия, а пък аз... поддържам окръжност.
 13. 13 Профил на nikitovanch
  nikitovanch
  Рейтинг: 710 Весело

  ЦСКА, вече не съществува. Просто трябва малко време за да може хората да го осъзнаят...

  „Чрез правилното и стратегическо използване на пропагандата можете да направите така, че хората да виждат Раят като Ад и Адът като Рай.“
 14. 14 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  Днес е годишнина от смърта на Добри Джуров. Сполай ви!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 15. 15 Профил на Вонин
  Вонин
  Рейтинг: 757 Любопитно

  Нека не бързаме. Нека видим как ще се развият нещата.

  Само едно е сигурно: МИНДЖУЦИТЕ са по-лъжливи и неграмотни от Титан на стотна степен.

  Отборът от Ловеч няма да изчезне. По моя информация ще вземе лиценза на друг отбор от 'Б' група.

  Аз не съм лош - просто съм ПРОЗОРЛИВ! ЕВРОПО, събуди се! https://www.youtube.com/watch?v=_rVSwXloXoM https://www.youtube.com/watch?v=Sp_LA2qE4aM
 16. 16 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Всъщност проектът "ЦСКА" е далаверка за Божков и Ганчев..

 17. 17 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Всеки вземащ ЦСКА през последните години пита само едно - ще му се позволи ли да "изгради нов стадион" (е с два-три хотела покрай него). За друго никой не се интересува.

  Аз не видях и един друг въпрос - при кой остават купите и медалите от миналото на ЦСКА и дали няма да се стугне до публичната им продан при обявяване на фалит на ЦСКА АД (това е оригиналното ЦСКА, другите ще са "ментета".

  И още един въпрос - в САЩ и Европа дори и след фалит дружеството може да се преструктурира и да продължи да работи, а тук фалит е равносилно само и единствено на ликвидация.

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 18. 18 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  До коментар [#17] от "brutester":

  Купите и медалите остават в онова дружество ЦСКА, което беше закрито 99та. Това дружество, което закриват сега - Цска има колко бяха - три титли, ако не бъркам, и тва е.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 19. 19 Профил на z.123.c.976.9
  z.123.c.976.9
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Вземането на лиценз от сегашния ЦСКА затваря вратите на Божков/Ганчев, освен ако не купят акциите.
  Невземането на лиценз в четвъртък, при жребий в петък, кой юридически факир ще изпипа цялата схема, за която се говори, за една нощ? При положение, че има забъркани и държавни институции, които нощем не работят.

  Който не разбира сам, няма да разбере и с обяснение
 20. 20 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  ЗАЩО ни занимавате с комбинацийте на двама мафиоти, които НЕ искат да платят на държавата - ДЪЛЖИМОТО ???
  Кои други ИМЕНА , осевн на тези двамата , са ПО- емблематични за понятието - българска мафия ???/

  BIG AL
 21. 21 Профил на manoll
  manoll
  Рейтинг: 695 Неутрално

  Всъщност Божков и Ганчев искат да се намърдат като партньор на министерството и да вземат базите, измествайки Цска. Как ще е новото име на Литекс не е важно, но ако успеят Цска изчезва завинаги по селските групи, а Манджуков и Инджов ще си блъскат главите как Лупи ги е метнал да се набутат със 7 милиона срещу собственост на клуб в А окръжна

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 22. 22 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2199 Неутрално

  [quote#19:"shinjuku"]кой юридически факир [/quote]
  Майната му на правото.
  Юридическите и административни точки и алинеи ще бъдат погазени. Този Франкенщайн е плод на содомия. Публиката му е от "глорихънтъри", за тях са важни победи, купи...Че това не е ЦСКА няма значение. Все едно някой да ти отнеме нещо скъпо, да ти дадат някакъв сурогат и ти да приемеш, че то е "твоето нещо". Защото е по-лъскаво, а твоето е било овехтяло. Че това не е твое, а на някой друг. Абе майната му, майната му и на другия.
  Циганска работа.
  Когато стане дума за Литекс, бил на ГГ. Когато стане дума за ЦСКА-това били феновете. А на Литекс не са феновете. Брей, то бива безсрамие, ама толкоз...

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 23. 23 Профил на Вонин
  Вонин
  Рейтинг: 757 Любопитно

  До коментар [#20] от "BIG AL":

  Говори се че заложената марка към НАП с/у 4 милиона лева ще бъде откупена до края на 2015.

  Освен това, ако е вярно, че са обещани базите (да припомни че има отбори в България които си строят козирка и трибуни с държавни пари) 100% ще има плащане към НАП.

  Too big to fail? Това са НАШИТЕ грандове

  Аз не съм лош - просто съм ПРОЗОРЛИВ! ЕВРОПО, събуди се! https://www.youtube.com/watch?v=_rVSwXloXoM https://www.youtube.com/watch?v=Sp_LA2qE4aM
 24. 24 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 810 Неутрално

  За Ганчев съм сигурен че иска ЦСКА защото обича ЦСКА. Той отдавна иска да го вземе, но все искат да му го набутат със стари задължения. За Божков не знам, но ми се иска двамата с Ганчев да изкарат отбора на поне на минимална печалба. Очевидно е че може (Лудогорец), но трябва някой да го направи. И двамата са бизнесмени от такъв мащаб че няма какво да откраднат от ЦСКА, то и няма нищо за крадене там.

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на matz
  matz
  Рейтинг: 409 Неутрално

  "Предимствата на първия вариант са ясни. Те са морално по-изчистени, а финансово - съвсем. ЦСКА ще започне втория си живот без дългове, вероятно с подобрена и по-оптимизирана структура"

  Няма такъв вариант, при който дълговете се губят. Това е само в лукавите помисли на говедата. варианта на Милко и Морко е А окръжна и погасителен план. Дълговете обаче в голямата си част са меко казано криминални а тези към НАП са натрупани с мечешката благословия на НАП. От огромния дълг към държавата 1/3 са натрупани лихви.

 27. 27 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Зависи, кой как гледа на нещата.
  Ако бързата смърт е спасение от мъките, то да, тия дваната ще спасят озбора.
  За разлика от Лупи, който го разболя.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 28. 28 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2199 Весело

  [quote#25:"Hasta La Vista antifascista OI!"]събрахте се с тези дето ви разместиха чакрите с онова 8:0[/quote]
  Това е като ...самонатаковане Някои ще се срамуват, други ще се гордеят, че са успели да го направят. Зер, не всеки го може.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 29. 29 Профил на snowball
  snowball
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Като се слеят вече и феновете на Левски ще могат да скандират КЗЛ ( Л като Литекс ) на мачовете с ... образуванието.

 30. 30 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Забравяте въпроса с базите, които са доста апетитна хапка. Ако действително държавата има воля да даде на концесия "Армията" и "Панчарево" за 30 години, това би представлявало сериозен интерес за инвеститорите.

 31. 31 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2199 Весело

  До коментар [#29] от "snowball":
  Позовавай се на автора! Виж ми подписа.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 32. 32 Профил на Hasta La Vista antifascista OI!
  Hasta La Vista antifascista OI!
  Рейтинг: 638 Весело


  Джуджето от Микре е подсъдно по две дела.
  Иска да използва трика на Лупи и да избегне правосъдието.
  Май, Винету иска да му вземе бизнеса.
  Та затова са всички тези салтоморталета.
  Хич и не мисли за червените, а иска да отърве кожата.

  1914 / 88
 33. 33 Профил на s0f1a
  s0f1a
  Рейтинг: 237 Неутрално

  За жалост това сигурно е поредната им далавера

 34. 34 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Много мучене се носи от дебрите на форума.Тези,които плюят по ЦСКА нямаха нищо против да се рекламира ВИС-2,нито имаха нещо против парите на руският мафиот Чорни.Така че гледайте си отбора от Подуяне и не се занимавайте с ЦСКА.Обсъждайте си с агент Тара как се гонят американски шпиони по нивите.Или пъкс Васко Ювентуса подайте някой донос-там ви е силата.

 35. 35 Профил на irons
  irons
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Според мен не е спасение, а далавера.

 36. 36 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1619 Неутрално

  [quote#34:"kermit"]Тези,които плюят по ЦСКА нямаха нищо против да се рекламира ВИС-2,нито имаха нещо против парите на руският мафиот Чорни.[/quote]

  Още по-малко имат против МВР да плаща тока на Герена и да са освободени от наем во веки. Сега Боцко ще измисли някоя далавера, така че да си направят И ремонта на гърба на народа! Нали ги водят отборът на народа?!

  I Want To Believe
 37. 37 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2300 Неутрално

  Какво казва НАП по въпроса.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 39. 39 Профил на Вонин
  Вонин
  Рейтинг: 757 Любопитно

  До коментар [#37] от "chicago514":

  НАП ще получи сериозна сума с/у марката. По моя информация - ВБ ще я 'отприщи от запора' до края на 2015.

  Аз не съм лош - просто съм ПРОЗОРЛИВ! ЕВРОПО, събуди се! https://www.youtube.com/watch?v=_rVSwXloXoM https://www.youtube.com/watch?v=Sp_LA2qE4aM
 40. 40 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1713 Неутрално

  „Спасение ли е за ЦСКА проектът "Божков - Ганчев"


  Не е спасение, а ликвидация! Ликвидация на два клуба. Единият фалирал, а другият (Литекс) в добро здравословно състояние! Червените чорбаджии ганчев и божков са обречени на провал! Защото проектът им из начало е заченат в грях - убиват един от най-добрите провинциални футболни клубове с изградена база и добри традиции, за да реанимират един фалирал софийски клуб, живеещ още от създаването си „под наем”... Какво ще каже сега Ловешката общественост, за този мръсен ход...?


  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 41. 41 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2300 Неутрално

  До коментар [#39] от "Вонин":
  Че пък откъде я имаш тази информация като всички мълчат като наакани и се ослушват като глухи петли.Ще видим какво ще стане.Основният играч в тази сделка е НАП,не са нито феновете,нито Ганчев,нито Черепа.

 42. 42 Профил на Ден
  Ден
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Къса памет ?

  "ПСК-Левски"
  "Динамо"
  "Левски-Спартак"
  "Витоша"
  "Левски-1914"

  Юридически погледнато - нито едно от новоучередените дружества не се явява правоприемник на предходното./т.е. не наследява неговите права и задължения/

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 45. 45 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 944 Весело

  колкото бсп и герб са спасение за България ,толкова и тези двамата са спасение за цска

 46. 46 Профил на _1914_
  _1914_
  Рейтинг: 599 Весело

  Феновете на този отбор не се интересуват и от история, а още по-малко ги вълнуват въпроси като принципи и морал. Естествено, че ще застанат зад новия франкенщайн и ще подкрепят преименувания Литекс, защото гледат само успехите на клуба. Друг въпрос е, че те са 4 титли и няколко купи

  Представям си, ако бяхме в тяхното положение и Гришата цъфне например с Пеевски и предложат да преместят Литекс на Герена

  Не във В, в регионалните групи ще идем, но това никога няма го допуснем. А чорбарите плашат, че кръв ще леят ако някой им попречел ахахах

 47. 47 Профил на _1914_
  _1914_
  Рейтинг: 599 Весело

  Имам един въпрос - онова 8:0 в Ловеч как ще се разглежда през призмата на новото "цска"? Излиза, че сами са се били с 8 гола

 48. 48 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Истината е, че нито Божков, нито Ганчев имат желание да спасяват ЦСКА.
  За единият е възможност за бизнес, а за другият изкупление пред властта.
  А дори и да стане такъв проект, как биха работили по нататък заедно двамата...

 49. 49 Профил на shanoo
  shanoo
  Рейтинг: 237 Неутрално

  "след като в момента няма действащ управителен съвет и изпълнителен директор."??

  Какво пише в устава на Офицерски спортен клуб А.С.23

  https://shano.biz/4/ustav.jpg

  Чл.3.
  Срокът за съществуването на клуба е неограничен. Той представа да съществува, ако в продължение на 3 МЕСЕЦА остане с по-малко
  членове от колкото са нужни ... в такъв случай, имотите му стават собственост на Софийската спортна облсаст до възобновяването на Клуба.

 50. 50 Профил на Ден
  Ден
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#46:"_1914_"]Представям си, ако бяхме в тяхното положение и Гришата цъфне например с Пеевски и предложат да преместят Литекс на Герена [/quote]
  Всичко, което ще "местят" на Литекс е лиценза.
  Неестественото беше един бизнесмен, който ПУБЛИЧНО се афишира като цесекар да отиде в друг град и да си направи отбор, който също участва в елита.
  Това би трябвало повече да ги обижда феновете на Ловеч.
  Както и непрекъснатите му опити да вземе ЦСКА.
  А, не факта, че в един момент си събра багажа и се прибира. Нещо, което всички очакваха да се случи,
  както ще се случи и един ден в Разград.

 51. 51 Профил на judas111
  judas111
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#20] от "BIG AL":

  ВИС 2

 52. 52 Профил на debil
  debil
  Рейтинг: 466 Весело

  Божков-Ганчев ли ? Ко...неее!? Те първо ще изперат парите от захарта и хазарта , след това ще лапнат терените на ЦСКА ... и чао. За спомен - Лупи !

 53. 53 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1713 Неутрално

  До коментар [#11] от "palav_nik":
  „Такава абра-кадабра нема как да мине пред УЕФА...”


  Напротив! Ликвидацията на „Литекс” и преименуването му на цска-23 е съвсем законно... Това няма нищо общо с ЦСКА! Това е Литекс с друго име! Съвсем законна бандитска трансформация...
  И точно тази трансформация ще унищожи окончателно клуба!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 54. 54 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2199 Неутрално

  До коментар [#47] от "_1914_":
  http://www.dnevnik.bg/sport/2015/06/17/2554247_spasenie_li_e_za_cska_proektut_bojkov_-_ganchev/?ref=id#comment-28


  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 55. 55 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 996 Неутрално

  Край на ЦСКА и двамата са потенциални клиенти на Бай Ставри южното крило.

 56. 56 Профил на нихилист
  нихилист
  Рейтинг: 355 Неутрално

  Аз мисля, че го взимат користно. Томов Копърфийлд излъга за последно Минджуци и Инжев кат' шарани. Едиствено се надявам жуже от Микре малко да е цесекар. Черепът е предприемач. Помня сина бе голям запалянко, когато Божков собственик на ЦСКА. Мина много време.

  Казана дума, хвърлен бумеранг. От в. Стършел
 57. 57 Профил на Баце
  Баце
  Рейтинг: 237 Неутрално

  [quote#55:"dolna4erti4ka"]Край на ЦСКА и двамата са потенциални клиенти на Бай Ставри южното крило.[/quote]
  ....... Строг, но справедлив. И двамата са млади, ще излязат запазени.

 58. 58 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1151 Весело

  [quote#53:"Rim"]Това няма нищо общо с ЦСКА! Това е Литекс с друго име! Съвсем законна бандитска трансформация... [/quote]
  Лицензионните правила на УЕФА не допущат такива врътки. Ако некой си мисли, че номерата на наште селски пръчки, минават на запад от Драгоман, много се е объркал. Най-много да бъде отнето правото на БФС само да раздава лицензите...

 59. 59 Профил на zlatoronka
  zlatoronka
  Рейтинг: 412 Неутрално

  Петолъчката си откупете, дължимото върнете и в Москва се приберете и феновете ги вземете!

 60. 60 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  Голям клуб като Рейнджърс мина през голготатата на непрофесионалния футбол и още не може да се съвземе. За Юве да не говорим.

  Пита се тогава цска защо да не може или там привържениците са глорихънтъри и са готови на всичко вкл. затриване на други отбори само и само да играят там където не им е мястото според правилата.

 61. 61 Профил на laveol
  laveol
  Рейтинг: 604 Неутрално

  [quote#38:""Левски-Рашев електрик""]Интересно , как при това положение в Подуене честват 100-годишен юбилея, след като през 1944-та закриват дружество "Левски" . Изгонват цялото ръководство , сменят , името , емблемата , цветовете , екипите , минава на издръжка към министерство . [/quote]

  Това феновете ли го правят? Или нормалните българи? Или едни други, които малко по-късно създават един отбор със собствената си емблема на него? За да въври към партията/държавата със същата емблема?

 62. 62 Профил на sokrat41
  sokrat41
  Рейтинг: 314 Неутрално

  Невероятно е, че вестникът печата такива глупости. Ама такъв вариант, ама онакъв вариант, ама една хипотеза, ама някой притиска ли Божков, ама той сам ли иска, ама на Гришата защо му е - пълен запис от приказки на женвския пазар... егати журналистиката...

 63. 63 Профил на shanoo
  shanoo
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Само Якимов и Велинов уважиха 90 години АС 23
  http://www.duma.bg/node/65409

  Якимов знае. Той е познавал един царски офицер.

 64. 64 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 944 Любопитно

  с тях или без тях ,българският футбол е един от бастионите на мафията

 65. 65 Профил на Hasta La Vista antifascista OI!
  Hasta La Vista antifascista OI!
  Рейтинг: 638 Весело

  До коментар [#34] от "kermit":


  До коментар [#36] от "2.5":

  ПЕТОЛЪЧКАТА ЩЕ СИ Я ПРИПОЗНАЕТЕ ЛИ ПРИ ИНЦЕСТА !??

  1914 / 88
 66. 66 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3574 Неутрално

  Винаги съм бил фен на ЦСКА, но не приемам да изгорят читавия Литекс за гнилия софийски отбор.

 67. 67 Профил на Ден
  Ден
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Опитват се да ми внушат, че "Лира инвестмънт" на Лупи е по-цесекарско нещо от съвместна фирма на отявления цесекар Гр. Ганчев и сина на Васил Божков - Антон , който не пропуска мач на червените.

 68. 68 Профил на Hasta La Vista antifascista OI!
  Hasta La Vista antifascista OI!
  Рейтинг: 638 Весело

  До коментар [#34] от "kermit":

  МУЛТИГРУП, ПЕТОЛЪЧКА ... НЕЩО ?!? ЧЕРВЕНА ДЕМАГОГИЯ ...

  1914 / 88
 69. 69 Профил на Ден
  Ден
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#66:"Judjuk"]Винаги съм бил фен на ЦСКА, но не приемам да изгорят читавия Литекс[/quote]
  Никога не си бил.
  И кои са тези, дето ще го "горят",
  щото доколкото е известно "Литекс-Комерс" е частна фирма на един заклет цесекар, който отдавна търси начин да придобие ЦСКА и той е свободен да прави с нея каквото си иска.

 70. 70 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  До коментар [#6] от "Beyond":

  "Дори тези от Подуяне"-7-2, най-сладко е да победиш някой в шампионския му сезон

 71. 71 Профил на silent step
  silent step
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Поредните циркаджийски номера. ЦСКА трябва да си тръгне от В група където му е мястото.

 72. 72 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4561 Неутрално

  Много добра статия и да си призная не бях се замислил въху някои неща като например скритите мотиви на Божков и Ганчев?!Морално е Цска да фалира и да започне от най-ниските стъпала на Бг футбола.

 73. 73 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 543 Неутрално

  До коментар [#34] от "kermit":

  Но поне никога , НИКОГА не сме се отказвали от отбора си , както направихте вие . Не фенове , а жалка пасмина готова да пристане на всеки с пари , това сте вие .

 74. 74 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#73] от "zle_platen_trol":

  Палячо-чий спонсор беше руската държавна банка"ВТБ"?Кой направи пътека спонсор да му стане "Газпром"?Кой харчеше парите на мутрите от ВИС-2?А парите на руският мафиот Чорни?Ама иначе сте много морални.Борехте комунизма под знамето на ДС и начело със зетя на Тодор Живков.

 75. 75 Профил на Бат Димо
  Бат Димо
  Рейтинг: 475 Неутрално

  [quote#14:"Darth Plagueis"]Днес е годишнина от смърта на Добри Джуров. [/quote]

  Скоро и на рожбата му ЦСКА "Чорбарско знаме".

 76. 76 Профил на Hasta La Vista antifascista OI!
  Hasta La Vista antifascista OI!
  Рейтинг: 638 Весело

  До коментар [#74] от "kermit":

  ЧЕРВЕНАТА ШИЗОФРЕНИЯ МАЙ Е ЗАРАЗНА ... ТИ ЛИ ГОВОРИШ ЗА КОМУНИЗЪМ .... Гордееш ли се, че любимият ти отбор е създаден от Червената Съветска Армия и Българските Комунисти на 11 ноември 1944 година?
  Гордееш ли се, че любимият ти отбор е кръстен на Партизанския Отряд Чавдар, на който командир е Добри Джуров, а партиен секретар е Милко Балев?
  Гордееш ли се, че при отпадането на отбора (през 1947 година) в „Б“ група, БКП го спасява, като незаконно го обединява с играещия тогава в „А“ група Септември?
  Гордееш ли се, че при повторното създаване на ЦСКА на 5 май 1948 година, датата съвпада с рождения ден на бащата на Световния Комунизъм - Карл Маркс?
  Гордееш ли се, че ЦСКА е създаден с основна цел пропаганда и популяризиране на управляващата тогава тоталитарна (комунистическа) власт?
  Гордееш ли се, че любимият ти отбора е дубликат по име и структура на Съветския комунистически ЦСКА Москва (Ц(ентральнъiй) С(портклуб) К(расной) А(рмии))?
  Гордееш ли се, че отбора на ЦСКА 21 години след промените все още има за клубна емблема - червената комунистическа петолъчка?
  Гордееш ли се, че по време на комунизма за 45 години отбора на ЦСКА има 25 Шампионски титли, а след 10 ноември 1989 година за 23 години има само 6 Шампионски титли?
  Гордееш ли се, че по време на комунистическите сталинистки години в България отбора на ЦСКА има 9 поредни Шампионски титли, за сметка на всички останали Български НЕкомунистически отбори?
  С М Е Ш Н И С Т Е !!!!!

  1914 / 88
 77. 77 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 543 Гневно

  До коментар [#74] от "kermit":

  Престани да избягваш въпроса дрисльо ! Много хубаво ви беше , когато бяхте собственост на най-големите мутри " Мултигруп " но иначе имате наглостта да четете морал . Освен това не става въпрос , кой на кого е спонсор , а затова , че пишман фенове като теб продадоха отбора си . Аз може и да съм палячо , но поне не съм магистрална труженичка като теб !

 78. 78 Профил на blago3
  blago3
  Рейтинг: 237 Весело

  До коментар [#74] от "kermit":

  Смешко, ти забрави за мултигруп ли??? Бегай да палиш свещ за Добри Джуров, благодарение на него ви направиха да защитавате социалистическите добродетели.

 79. 79 Профил на БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  демек вече ще има отбор Литекс (София), пък ЦСКАту ще си се мърдосва из В група

  ако някой го разбира по други начин си е пълен деби.л с червени очила

  РЕФОРМИРАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ВЕДНАГА
 80. 80 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Ако се съди по настроенията сред запалянковците на ЦСКА, теченията са две – едното е за преминаване през нормалните процедури, за да могат да припознаят един чист ЦСКА

  Имат примера на Ювентус. Ама като си знаем нашенските реалности - ще търсят пак араби с жълти бради.

 81. 81 Профил на mangiafuoco
  mangiafuoco
  Рейтинг: 409 Неутрално

  А УЕФА какво ще каже, особено в момента на подозрителност към футболните ръководители?

 82. 82 Профил на Moonshine
  Moonshine
  Рейтинг: 712 Неутрално

  До коментар [#9] от "voxy":

  Ботев не мина този път, а влезе в Б група с лиценза на друг отбор.

 83. 83 Профил на Чичо Ваньо
  Чичо Ваньо
  Рейтинг: 534 Весело

  [quote#7:"vekoven1914"]Преименува се село Биримирци на Париж...
  [/quote]


  Гледай си работата!!Не си давам село Биримирци за Париж!Всъщност от около 70 години е кв, Бенковски,заедно със село Обрадовци.

  Пък и примера не е съвсем правилен.По-скоро бих го оприличил на брак по сметка.Разорена "графиня",без средства да остане в Париж пристава на богат български овчар и го прави парижанин със "синя" кръв.И си взима богат "парижанин" за любовник.В епилога ще бъде прелъстена и изоставена.И ще търси следващия овчар!

  Ако коментираме сериозно - от това което се опитват да направят ще бъдат доволни за известно време всички.Опаа!!Не всички!Феновете,Божков,Ганчев и Перуката- сигурно.Но някой трябва да плати сметката!Най-много ще го отнесе НАП.Сиреч всички които не сме в играта.Интересно коя точно марка е запорирана от НАП?И какво значение има как ще се казва незаконното отроче? (Има и друга дума,ама модовете ще ми затрият написаното)Нали тарикатите пак ще са заобиколили закона и ще са при голямата "лапачка" в "А" група и Европа.!А иначе циганите са ни виновни!!

  "Проблемът на света е,че глупавите са самоуверени,а умните се колебаят."Бъртранд Ръсел
 84. 84 Профил на Чичо Ваньо
  Чичо Ваньо
  Рейтинг: 534 Неутрално

  [quote#38:""Левски-Рашев електрик""]Интересно , как при това положение в Подуене честват 100-годишен юбилея, след като през 1944-та закриват дружество "Левски"....[/quote]

  А можеш ли да кажеш защо е закрито дружеството?Нещо незаконно ли е извършено?Или пък неморално?Интересно как едно насила закрито дружество днес го обявявате за отбор на комунистическата власт?Някакво елементарно противоречие се вижда!

  Те комунистите закриха освен "Левски" и клубът на царските офицери "АС-23".Пак някакво явно противоречие.Новото ЦСКА щяло да си добави 23 към името.Само че,вие 60 години не давахте и дума да се издума за "АС-23".Чак сега се сетихте да го припознавате.А публиката на "Левски" през цялото време е зад отбора на народа!!

  "Проблемът на света е,че глупавите са самоуверени,а умните се колебаят."Бъртранд Ръсел
 85. 85 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1353 Неутрално

  [quote#15:"Вонин"]Отборът от Ловеч няма да изчезне. По моя информация ще вземе лиценза на друг отбор от 'Б' група. [/quote]
  ха така и с какви пари ще се издържа

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 86. 86 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 626 Неутрално

  Да ударя и аз един пирон произведен от томовци и титани.
  http://gong.bg/bg-football/a-grupa/zadylzheniiata-na-cska-sa-nad-30-miliona-333399

 87. 87 Профил на Иван Арнаудов
  Иван Арнаудов
  Рейтинг: 576 Неутрално

  [quote#17:"brutester"]И още един въпрос - в САЩ и Европа дори и след фалит дружеството може да се преструктурира и да продължи да работи, а тук фалит е равносилно само и единствено на ликвидация.[/quote]
  Не след фалит, човеко. Фалитът е окончателен. Възможно е да се преструктурира дружество при настъпване на неплатежоспособност (insolvency) и то само при положение, че дружеството има активи и приходи, и най-важното - ако убеди съда, че бъдещите му източници на доход ще бъдат достатъчни, за да възстановят платежоспособността и да възстановят задълженията към кредиторите. И не само в САЩ и Европа - абсолютно същото нещо е възможно да се случи и в България според българското търговско законодателство - съдът задейства производство по обявяване в несъстоятелност, синдикът описва активите и задълженията на дружеството, предлага оздравителен план на кредиторите и ако те го приемат, преструктурира. Само дето ЦСКА няма активи, няма приходи и има постоянно растящи разходи с всичките тия гигантски неустойки по договорите на играчите и треньорите, дето гърмят едно след друго. При такава пробита ситуация мисля че дори блестящите умове от търговско отделение на СГС (като съдия Ченалова например) няма как да сътворят екзорсизъм на фалиралата Цеца...

  Някои хора поддържат линия, а пък аз... поддържам окръжност.
 88. 88 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1842 Неутрално

  В хипотезата на автора има един голям недостатък, той автоматично приема 2 неща:
  1. Че Литекс изчезва.
  2. Че са невъзможни бизнес сдруженията.

  Не ме учудва, просто той иска да докаже нещо което иска да докаже, т.е. че за ЦСКА е по-добре да започне от В група. Да, от морална и юридическа гледна точка е напълно прав, съгласен съм, това е най-чистото и морално решение.

  Но тук идва това от което всички привърженици на ЦСКА ги е страх и което и авторът правилно е забелязал, кой е този български бизнесмен воден от любов към футбола и конкретно точно КЪМ ЦСКА ще влага 3 години пари и усилия за да измине Голготата от В група до А група та и шампионска титла там, след това успешна борба в европейските турнири?

  Защото това е единственият начин да си върне вложението и получи удовлетворение за огромните усилия а и обиди които ще е получил.

  Аз такъв не познавам, единствено Домусчиев воден от огромното си его се нави на това. Но той и не беше натоварен с огромните очаквания които има към ЦСКА, спокойно разви проекта си. Докато този който поеме ЦСКА във В група ще бъде разпнат още след първите загуби. Много трудно е да се поддържа високо ниво при слаби съперници, Левски го опита на гърбът си.

  А сега за двете грешни допускания. Не, Литекс няма да бъде закрит. Според мен планът е да бъде нещо като дублиращ отбор на ЦСКА във Б група където да се дават футболистите които не са нужни в момента на ЦСКА, такива седящи повече на скамейката, да се пробват първоначално там новите играчи да се види какви са. Два партниращи си отбора. И естествено юношеската школа която имат и е наистина сериозно постижение. Ако се прибави към това и школата на Бербатов каквито приказки се чуват се получава наистина много силен проект.

  Относно това че е невъзможно бизнес сдружението Божков+Гриша Ганчев, ами че той авторът отрича цялата бизнес практика на съвременната икономика, пълно е с такива партньорства. При правилно разпределяне на правата и задълженията напълно е възможно.

  Още повече че Божков е силен във финансовата част а Гриша Ганчев в спортната, прекрасно се допълват. Защо да не се опитат заедно да направят отбор от европейска класа, видя се че отделно не могат? Което ще и мотивът който търси и не намира авторът. Един ЦСКА на европейско ниво е достатъчен мотив и финансов и морален.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 89. 89 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1386 Весело

  доста тъпо,Ювентус да не стана Комо,примерно,или Глазгоу нещо друго,май се опитват да замажат нещата до изборите като с Пловдивското Локо и после довиждане,много елементарен 'БАЦЕ" фокус...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 90. 90 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2659 Неутрално

  Всички тези думи на автора биха имали наистина тежест, ако го нямаше примерът с Лудогорец. Ако сложим бизнеспроекта на Домусчиев на масата, тогава целият анализ на автора ще се изнесе в стратосферата като надут балон. Сега картината е коренно различна от времето на Титан, да не говорим за времето на Божков в ЦСКА. Съществува печелившото предприятие "Лудогорец" и то обяснява действията и на Божков и на Ганчев.

 91. 91 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2659 Неутрално

  [quote#83:"Чичо Ваньо"]Но някой трябва да плати сметката[/quote]
  Ще платят сметката тези, на които им дължат пари. При обявяване на ЦСКА в несъстоятелност (фалит) именно гореспоменатите ще го духат. Поне така е в белия свят, в България може и да е иначе...

 92. 92 Профил на Maradona
  Maradona
  Рейтинг: 508 Неутрално

  Все повече започвам да си мисля ,че Сашо Апашо разбира от финанси!

 93. 93 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1842 Неутрално

  [quote#81:"mangiafuoco"]А УЕФА какво ще каже, особено в момента на подозрителност към футболните ръководители? [/quote]
  УЕФА вече го каза, "Какво ще правите вътре в БГ първенството си е ваша работа ние там не се месим. Ако Литекс се преименува/обедини с ЦСКА това за нас е нов отбор и губи лиценза за участието в евро турнирите".

  Което означава, че ако БФС/Държавата решат да признаят това преименуване УЕФА няма да се намесят ако такъв отбор играе в А група. Които са се надявали УЕФА да го спре са си направили криво сметката.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 94. 94 Профил на dgerald
  dgerald
  Рейтинг: 839 Неутрално

  Добре го е казал човека и реших да го турна тука : В България няма други две прослойки, които да са така близки и идентични по ценностна система и начин на съществуване, както са циганите и чорбарите. Приличат си по това, че вечно паразитират на гърба на държавата и обществото. Приличат си по това, че са еднакво безчестни и безморални, и биха продали дори майките си за парче желязо - дали ще е купа, дали ще е медна жица, просто уточнение. Приличат си по това, че еднакво обожават сексуалните ласки между роднини - сега кой-кого изчу*а с 8:0?

  Червените цигани са официално първите в света, които са се отрекли от собствения си отбор още преди той дори да е прекратил съществуването си. Отборът с историята им, с трофеите им, с цветовете им, с успехите им вече "не бил техен". Припознали друг!? Циганката Айше си намери нов мъж. Всъщност, единственото, което припознавате, е подадения член от събутия панталон. Утре и Гонзо да извади пари и да ви обещае титли, и на него ще го поемете жадно.

  Червеният франкенщайн официално си спечели ненавистта на цяла България. Дори в такава безбъдещна клоака, в която министърът на спорта официално заявява, че поощрява неплащането към държавата на дълг от над 11 милиона лева, а БФС заявява, че ще измисли някаква "схемичка", безпринципността и безчестието на червения тумор впечатляват с безочието си. Единственият правилен ход е Левски София и всички останали клубове да протестират и дори да напуснат този цирк, наречен български футбол.

  Всеки ден и всеки час ще ви напомняме - ЦЕСЕКА УМРЯ! НЯМА ВЕЧЕ ЦЕСЕКА! И дерби няма да има. Завинаги в историята ще остане статистиката, в която Левски приключва това съперничество с най-много победи и с най-разгромни резултати. Вие сте Литекс, генно-модифицираният паразит на България. Нито повече, нито по-малко. Бързайте до студията да преправяте татуировките, имате да сменяте имена, години, емблеми.

  П.С: И нека на всекиго бъде ясно, че ако един ден и ние се изправим пред този избор, нашият избор ще бъде ясен - смърт преди безчестие! Защото ние имаме чест, традиция и произход, а вие имате само вход и изход...

 95. 95 Профил на БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  [quote#94:"dgerald"]И дерби няма да има. Завинаги в историята ще остане статистиката, в която Левски приключва това съперничество с най-много победи и с най-разгромни резултати. Вие сте Литекс, генно-модифицираният паразит на България. Нито повече, нито по-малко.[/quote]

  абсолютно вярно - оттук нататък мачовете с Литекс са си мачове с Литекс (както ще и да се казва тоя урод), Вечно дебри би имало се срещнем с ЦСКАту на Маджукови (ако това отборче изобщо просъществува)

  РЕФОРМИРАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ВЕДНАГА
 96. 96 Профил на californication
  californication
  Рейтинг: 300 Неутрално

  за много мислено деградирали типове, новината че ЦСКА го няма сигурно предизвиква нощни полюции. За тяхно съжаление сън и реалност са две различни неща. Ако искат да си поздравяват милиционерския отбор с хитлеристки поздрави и да се захранват с амфетките и дрога от кафето на ул. Цар Симеон. Но искрено ги съветвам да не се занимават с ЦСКА. Каквото и да решим, избора си е наш.От злобата и чуждата омраза, остана само пепелта, нашата любов е вечна! Винаги ще има ЦСКА!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Men are born to succeed, not to fail!
 97. 97 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 581 Гневно

  До коментар [#20] от "BIG AL":

  Тази комунистическо-агентурна далавера фактически представлява България в ЕС.Още повече ,че на единия бандит този с едната крава от с.Микре му предстоят няколко дела ,които за дълго могат да го отпратят в панделата или се готви някакъф бутафорен процес ,подобно на ЦВ.физкултуррника за тяхното напълно оневиняване.Типично по комунистически за ДС ДОНОСНИЦИ под егидата на БКП-ГЕРБ.

 98. 98 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1613 Неутрално

  Кво става?
  Преди две години предупредих за бъдещето, ама имаше съмнения...
  Тогава писах така:
  [quote#0:"Graf"]Сашо Апашо пак шъ оправя ЦСКА. Вика на Ицето: "Ице, ние паре нямаме, но идеи - бол." Тази на Апашо обаче ми припомни Илф и Петров и безсмъртния Остап: "БЕНЗИН ВАШ-ИДЕИ НАШИ"
  Сигерен съм, че ще стигнем и до таз картина:
  - Паниковский бежит! -закричал Балаганов.
  - Вторая стадия кражи гуся - холодно заметил Остап.
  Все е тая кой ще го играе Паниковски у театрото.[/quote]
  Паниковски го играха цела сюрия ентусиасти, а сега на сцената са комиците.
  Чакаме скоро и Левски у комедията, а АПФГ да остане с 6 отбора.

  Ecrasez l’infâme
 99. 99 Профил на глупав българин
  глупав българин
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Толкова са спасение, колкото Домусчиев за Лудогорец /като "почтен" бизнесмен, почти химик - прахообразни/ и алкохолика на Левски. Ни повече, ни по-малко. Боклук до боклука. Разликата е в ръста и цвета на очите.

 100. 100 Профил на georgievp
  georgievp
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Да не се заблуждаваме - познатия на всички ЦСКА с титлите, полуфиналите в Европа и пр., вече е мъртъв. Преименуването на Литекс означава само това, че ловешкия клуб ще се подвизава под име, съдържащо и буквите "ЦСКА". Оставада се вярва, че душата на мъртвия "ЦСКА" ще поскита и по някое време ще се засели в тялото на "новия" ЦСКА.

  Възможното е ирландската пастирка да се прероди в президент, но е възможно и обратното.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK