Играчи на ЦСКА, "Левски" и "Лудогорец" ще възраждат футбола в Пазарджик

Йордан Минев, брат му Веселин и Александър Тунчев учредиха нов "Хебър" с местни бизнесмени

© LAP.bg

Йордан Минев, брат му Веселин и Александър Тунчев учредиха нов "Хебър" с местни бизнесмениАлександър Тунчев, Веселин Минев и Йордан Минев представиха днес проект за възраждането на футбола в родния им град Пазарджик.


Защитниците на ЦСКА, "Левски" и "Лудогорец" заедно с местните предприемачи Найден Шопов, Роман Цветков, Костадин Тошев и Младен Младенов са учредили дружество с нестопанска цел "Хебър 1918".


Те обявиха, че първата им задача е да поискат от общината да предостави тренировъчни терени и материална база. като за целта ще търсят среща с кмета Тодор Попов. Ако обаче не получат положителен отговор, ще се търсят други възможности и идеята няма да умре в зародиш.
Първата цел на новото дружество е да започне развитието на детско-юношеската школа. А чрез нея впоследствие да се гради мъжки отбор.


"Намерението ни е младите играчи да се развиват, а мъжкият отбор да им помогне да вървят нагоре. И не след определена възраст да ги губим, а да бъдат трансферирани в други клубове", каза защитникът на "Левски" Веселин Минев.


По думите на Найден Шопов има идея и за създаване на представителен мъжки отбор, но това е въпрос на време и средства.


"Плановете за мъжки отбор зависят и от това каква материална база ще получим, защото ако не ни предоставят стадиона, няма как да се играе", допълни председателят на управителния съвет на новото дружество.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK