Александър Тодоров: НАП ще спре търга, ако се плати част от дълга

Според Тодоров е най-добре Ганчев и Божков да обединят усилия в настоящото дружество

© Юлия Лазарова

Според Тодоров е най-добре Ганчев и Божков да обединят усилия в настоящото дружество

Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров очаква НАП да прекрати процедурата по продажба на комбинираните марки на клуба, ако бъдат погасени част от задълженията към агенцията за приходите. 


Вчера започна процедурата по оглед и внасяне на депозит, която ще продължи до 1 юли. Желаещите да участват в търга трябва да внесат 20% от обявената цена, или 736 072 лева. Търгът, който е таен и трябва да се състои на 3 юли от 15.30 часа в сградата на ТД на НАП София на ул. "Гурко" №12, е с начална цена от 3 680 360 лв. 


"Сигурен съм, че ако се погаси някаква част от задълженията към НАП, ще се спре процедурата. За съжаление обаче отвори ли се веднъж вратата, има опасност за три, четири, пет отбора ЦСКА. Всеки може да си прави клуб с име ЦСКА. Затова искахме да оздравим настоящото дружество", каза Тодоров. 




Той очаква до два дни мажоритарният пакет от акциите на ПФК ЦСКА АД да премине в ръцете на Гриша Ганчев и Юлиян Инджов. 


В същото време "Нове холдинг" на Васил Божков регистрира друго дружество - "ЦСКА София", което пък беше подкрепено от организираните привърженици. 


Според Тодоров  най-добрият вариант за ЦСКА би бил, ако Ганчев и Божков обединят усилия в сегашния клуб. "Въпросът е как ще си взаимодействат двама изявени бизнесмени. Надявам се да преодолеят егото си", каза още той.