Кросово състезание с велосипеди от нов тип ще се състои в Южния парк в неделя

Различните категории състезатели ще направят различни обиколки

© conceptcreative.org

Различните категории състезатели ще направят различни обиколкиПървото по рода си кроскънтри състезание с велосипеди в центъра на София ще се състои в неделя, а участие в него ще могат да вземат както професионалисти, така и деца и любители колоездачи.


Основната цел на "XCO София" е да накара повече различни хора да се качат на колело през уикенда и да прекарат деня на открито с приятели. Подобен старт беше проведен дебютно миналата година в Лондон и концепцията ще се пренесе за пръв път в България.


Стартът е в неделя в Южния парк и в него могат да участват всички желаещи, разделени в няколко отделни категории – деца, юноши, мъже "Хоби", мъже "Про" и жени.
"Искаме да "направим" още спорт в центъра на града, да покажем нови възможности и красоти на Южния парк, за да може всеки да преоткрие за себе си това зелено кътче на столицата", заяви на пресконференцията Ема Паунова, представител на организаторите от "Концепт криейтив". 


Записванията онлайн стават с попълване на формата за регистрации на адреса на организаторите.


"До момента имаме над 80 записали се. Заявките се приемат онлайн, но могат да се направят и на място в деня на старта в Южния парк. Най-малкият записан се досега е на 5 години, има много заявки от семейства с деца", добави Паунова.


Състезанието започва в 12 ч. с демонстрационна обиколка, в която ще се включат и пациенти с болест на Паркинсон. Те ще покажат, че въпреки тежката диагноза животът продължава и те могат да го изживеят пълноценно. Инициативата е част от кампанията "Живот с Паркинсон" (www.parkinson.bg), целяща да помогне на болните и техните близки да бъдат по-информирани, за да могат по-добре да контролират заболяването.


Трасето в Южния парк, което ще мине през някои "потайности"

© conceptcreative.org

Трасето в Южния парк, което ще мине през някои "потайности"


Трасето на състезанието се разпростира от поляната вдясно от входа на Южния парк от страната на бул. "Витоша". След това стига до квартал "Лозенец" и се връща обратно. То минава през някои от "потайностите", които крие Южният парк и не са популярни за много от посетителите му. В зависимост от категорията на състезателите ще трябва да правят по няколко обиколки на маршрута. 


Събитието е част от календара на Столичната община и се провежда в подкрепа на кампанията "София 2018 - Европейска столица на спорта". 


Програма
18 юли, събота

17.00 – 19.00  Оглед на трасето и регистрация


19 юли, неделя
9.00 –11.00  Регистрация
9.00 –12.00  Тренировка
12.00  Откриване на състезанието
12.30 Обиколка в подкрепа и заедно с хората с болест на Паркинсон
13.00 Старт детско състезание
14.00 Старт категория "Хоби"
15.30 Старт категория "Елит"
17.00 Награждаване

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK