Променя се движението в района на Самоков заради рали "България"

Тазгодишното издание на рали "България" отново ще е с център Самоков

© LAP.bg

Тазгодишното издание на рали "България" отново ще е с център СамоковВ рамките на три дни ще има редица ограничения движението на моторни средства в района на Самоков, където е центърът на 46-ото издание на рали "България". 


Състезанието, което е част от европейския рали трофей (ERT) и националния шампионат, ще ползва познати от последните години маршрути за отсечки.


Днес от 10.30 до 15.00 часа ще бъде спряно движението от с. Бели Искър в посока Боровец и обратно за провеждане на свободната тренировка на състезателите. Достъпът до планинския курорт ще се осъществява нормално по път клас II-82;
В събота, 18 юли, от 9.38 до 15.10 часа и в неделя от 9.51 до 13.00 часа ще бъде спряно движението на превозни средства по третокласен път III-813 от пътен възел "Мухово" на магистрала "Тракия" през с. Мухово, до с. Церово.


В събота от 10.37 до 16.30 часа и в неделя от 9.08 до 12.00 часа ще бъде спряно движението по общински път, свързващ крепостта "Траянови врата" със селата Горно и Долно Вършило.


В събота от 13.45 до 19.00 часа и в неделя от 8.20 до 11.10 часа ще бъде спряно движението по второкласен път II-82, от изхода на с. Радуил в посока Боровец и обратно.


В събота от 14.08 до 19.30 часа и в неделя от 8.03 до 10.30 часа ще бъде спряно движението в двете посоки по общински път, свързващ село Бели Искър с Боровец.


В Самоков в събота от 17.00 до 21.00 часа за провеждането на специален скоростен етап ще бъдат затворени части от улиците ул. "Генерал Михайлов", бул. "Искър", ул. "Цар Борис III".


Определени са зоните за зрители, паркинги и са оповестени възможните обходни маршрути по време на провеждане на състезанието.


"За нормалното му протичане е важно хората, които имат желание да наблюдават ралито, да се съобразяват с посочените места, съгласно пътната карта на организатора, като заемат предварително местата си, не пресичат трасето и изпълняват указанията на длъжностните лица, ангажирани за тяхната безопасност", припомнят от МВР.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK