Видео: Предизвикателството да сърфираш с мотор

Роби Мадисън направи поредното си лудо изпълнение

© DC Shoes

Роби Мадисън направи поредното си лудо изпълнениеУчастникът в X-Games Роби Мадисън стана звездата на невероятна промоция, която изисква от него да кара мръсен мотор по вълните на океана край Таити. Това, което прави той, е практически сърфиране.


Като част от промоцията на производителя на спортни обувки DC Shoes новото видео на известният като Мадо експериментатор бързо придоби популярност в последните дни, като събра 10 милиона преглеждания. 


В четириминутното видео, снимано от въздуха, експертът в мотокроса прави това това, което на пръв поглед изглежда невъзможно. Той като кросов мотор по водата.
Това изглежда обаче напълно възможно за човека, който обича да поема изключителни рискове. Той е поставял рекорд за най-дълъг скок с мотоциклет, но сегашното му изпълнение е съвсем ново изживяване.


"Чувствах се все едно съм бил на грешното място, в грешното време, а не че правя нещо правилно", заяви 34-годишният Мадисън пред "Сърфър магазин".


Как се справи с това предизвикателство? Гумите на мотора бяха променени така, че да работят като водно колело. Поставена е специален комплект ски на дъното на мотора, за да може да се поддържа някакъв баланс над водата и да може моторът да плава при движение. Ефектът, ако се гледа отдалеч, е все едно естествен мотор се движи по водната повъхрност.


Все пак изпълнението на австралиеца не мина съвсем гладко. В един момент една голяма вълна можеше да го затисне, той почти попадна под мощта й, но все пак успя да се измъкне. 


Видео: Предизвикателството да сърфираш с мотор

© DC Shoes


"Чувството да видиш такава голяма вълна с толкова много мощ да те преследва е невероятно. Хубаво беше да знам, че мога да я надбягам", заяви той.


"Трябваше само търпеливо да изчакам да ме "ритне отзад". Моторът сам тръгна напред, въпреки че в един момент загубих въздух в дробовете", каза той.


Най-тъжният момент от цялата история, е че моторът не издържа морското изпитание. Но след като Мадисън изживя мечтата си веднъж, ще пробва отново.


"Загубихме мотора, той се счупи. Мечтата свърши. Той трябваше да се представя по-добре. Но няма да спра", заяви австралиецът пред медиите в родината си.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK