Кирил Николов-Дизела ще атакува рекорда на Ком - Емине

Кирил Николов-Дизела иска да завърши за по-малко от пет дни

© XCoSports

Кирил Николов-Дизела иска да завърши за по-малко от пет дниЕкстремният бегач Кирил Николов-Дизела обяви, че ще атакува рекорда за най-бързо изминаване на маршрута от Ком до Емине. Според информацията във фен страницата му във Facebook опитът му ще е между 20 август и 5 септември.


След като близо 30 години най-доброто постижение се държеше от Любомир Палакарчев, във вторник Божидар Антонов го подобри. Той завърши за 5 дни, 10 часа и 10 минути, което е с 3.50 часа по-добро време от това на Палакарчев.


"Същото място, същото време, същият опит - една година по-късно. Отново ще се изправя пред Ком - Емине и предизвикателствата на този преход - 600 километра с 15 000 м положителна денивелация", обяви Николов.
"Готов съм и продължавам да се подготвям. Знам кои са проблемните участъци и пак ще ги видя", каза той за "Дневник". Целта му е да завърши за под пет дни. "Миналата година видях, че всичко се случва и затова няма как да се правят по-точно прогнози за часове или минути. Изпитанието е достатъчно дълго."


Той се впусна в предизвикателството и миналата година. Тогава походът му, озаглавен "Достигни лимита си", се оказа неуспешен, като Николов беше спрян от тежките метеорологични условия.


Планинският бегач и ориентировач поздрави Антонов за рекорда му. "Поздравления, Божо, за новия рекорд на Ком - Емине. Знам колко е трудно", заяви той.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK