Кирил Николов-Дизела тръгва в 4 часа за рекорд на Ком - Емине

Кирил Николов-Дизела отново ще се опита да премине Ком - Емине за по-малко от пет дни

© Кирил Николов/XCoSports

Кирил Николов-Дизела отново ще се опита да премине Ком - Емине за по-малко от пет дниЕкстремният бегач Кирил Николов-Дизела започва нова атака на рекорда за най-бързо изминаване на разстоянието между връх Ком и нос Емине. 


След като миналата година се отказа 11 км преди финала заради лошите метеорологични условия, сега Дизела ще направи втори опит. Стартът от връх Ком е в 4 часа.


Тази година предизвикателството е двойно, защото наскоро Божидар Антонов обяви, че е изминал разстоянието за пет дни, 10 часа и 10 минути, което е с 3.50 часа по-добро време от историческото постижение на Любомир Палакарчев отпреди близо 30 години. 
"Всичко е шест. Чувствам се много добре, но никога не се знае какво може да се случи на четвъртия или петия ден, а даже и на втория. Все пак това не е състезание, което е в един ден", заяви Николов за "Дневник" часове преди старта.


За разлика от миналата година този път той реши да не фиксира предварително дати, за да може максимално добре да прецени кога ще има добри метеорологични условия. 


След дъждовете от миналата седмица, прогнозите за тази са за слънчево време. Николов отново ще се опита да премине прехода от 600 км за по-малко от пет дни.


"Със сигурност тактически съм много по-добре подготвен от миналата година", коментира Дизела.


Движението на Николов ще се следи на живо в сайта му. "Ако точката спре да се движи или изчезне, значи на мястото няма сигнал, а не че аз съм спрял", уточни той.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK