Кирил Николов-Дизела върви към значим рекорд на Ком - Емине

Дизела премина много уморен през Върбишкия проход в петък, но без контузии

© XCoSports

Дизела премина много уморен през Върбишкия проход в петък, но без контузииКирил Николов-Дизела върви към историческо постижение при преминаването на 600-те километра от връх Ком до нос Емине.


Екстремният бегач има шанс не само да преодолее дистанцията под пет дни, каквато беше целта му миналата година и при настоящия опит, но дори да направи още по-сензационен резултат.


Снощи той стигна до Ришкия проход който свързва Карнобат и Шумен и е изключително близо до крайната точка на своето изпитание. 
При нормално стечение на обстоятелствата Дизела би могъл да преодолее оставащото разстояние до обед или ранния следобед и да завърши за четири дни и 12-14 часа.


Въпреки че той ще навлезе в най-ниските части на Стара планина, основен негов противник може да се окаже липсата на утъпкани пътеки в този район.


Бонус за Николов е, че като ориентировач той би трябвало да помни добре откъде е минал миналата година, когато не успя да завърши и остана на 11 км от целта. Прогнозите за времето за днес са благоприятни.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK