България остана без медал от Евроволей 2015

Българските волейболисти не успяха да спечелят медал, но заслужават само поздравления за страхотната игра през цялото първенство, независимо от непрестанните проблеми с контузии

© LAP.bg

Българските волейболисти не успяха да спечелят медал, но заслужават само поздравления за страхотната игра през цялото първенство, независимо от непрестанните проблеми с контузииБългарският национален отбор по волейбол остана без отличие от европейското първенство, след като загуби битката за третото място срещу Италия с 1:3 (20:25, 14:25, 25:23, 20:25). Тимът, воден от Пламен Константинов допусна второ поредно поражение в турнира и завършва на четвърто място в крайното класиране. 


Българските волейболисти спечелиха четири победи в първите си четири мача, а вчера бяха изключително близо до успех срещу Франция, който щеше да им даде шанс да се борят за европейската титла срещу сензацията Словения. Разочарованието от вчерашния мач очаквано беше обзело "лъвовете" и те не успяха да се вдигнат психически за двубоя с италианците. 


Мачът започна много лошо за домакините, които не успяха да намерят ритъма си в първите два гейма. Константинов предприе доста промени. Николай Учиков замени уморения Владимир Николов, а резервният разпределител Любомир Агонцев се появи вместо Георги Братоев. За съжаление на българите се стигна и до още една смяна, но принудителна - Николай Пенчев се контузи и в игра трябваше да влезе колебливия Мирослав Градинаров. 
Българските волейболисти се съвзеха в третия гейм и заиграха доста по-стабилно, за което помогна подобреното посрещане и силната игра на Учиков на диагонала. Това обаче не беше достатъчно за обрат в този мач. "Лъвовете" започнаха по-добре четвъртия гейм, но сервисът на Италия не позволи да се стигне до тайбрек. 


В този двубой италианците бяха по-добри във всички елементи от играта и закономерно спечелиха бронзовите медали. Българските волейболисти обаче бяха изпратени със заслужени аплодисменти след силното си представяне и сърцата си игра в цялото първенство. 


Учиков беше най-резултатен в българския отбор днес с 15 точки при 50% успеваемост в атака и два аса. Виктор Йосифов добави 10 точки - пет от атака, три аса и две блокади. Тодор Алексиев завърши с девет, а Теодор Тодоров - със седем. 


Зайцев беше над всички в този двубой с 26 точки при страхотните 70% в атака и четири аса. Османи Хуанторена добави 17. 


България остана без медал от Евроволей 2015

© LAP.bg


Хронология на мача:


ГЕЙМ И МАЧ ЗА ИТАЛИЯ! 


При 20:23 Владимир Николов се върна на полето за начален удар. За съжаление топката излезе встрани и Италия стига до четири поредни мачбола - 24:20


18:22 Италия се доближава на три точки от победата след блокаут на Хуанторена. 


Намеса на мрежата остави Агонцев извън разиграването и след това Алексиев беше хванат на блокада, което даде три точки аванс на Италия - 20:17.


16:18 Българските волейболисти върнаха още две точки и треньорът на Италия поиска таймаут. След него Виктор Йосифов направи страхотен сервис, който първоначално беше даден аут, но видео повторението показа, че е добър - 17:18


Зайцев направи още една точка от сервис, преди серията му да бъде спряна за 17:14. След това италианците сбъркаха и направиха четири удара, но сервис на Градинаров в мрежата оставя комфортен аванса им - 18:14. 


12:16 Пламен Константинов взе таймаут, но това не разстрои Зайцев, който първо направо ас, а следващият му сервис също не беше върнат в полето на Италия. Втората техническа пауза идва при четири точки аванс за "скуадра адура". 


12:14 Италия прави обрат и повежда с две точки. Първо Градинаров беше хванат на блок и топката се отби във Владислав Иванов за 12:13. След това и Йосифов беше хванат срещу троен блок след страхотен сервис на Зайцев. 


12:11 Българските волейболисти поддържат разликата. Учиков продължава да е стабилен, а Градинаров направи една от малкото си успешни атаките. 


8:7 България води при първото техническо прекъсване, след като Учиков отново се справи перфектно в завършването на атаката. Диагоналът започна колебливо след влизането си във втория гейм, но след това натрупа самочувствие с поредица добри отигравания.


6:6 Треньорът на Италия поиска таймаут, след който италианците изравниха. Зайцев продължава да тормози сериозно българското посрещане от сервис. 


6:4 Смяната на Николов с Учиков засега се оказва много удачна. Италия поведе с 4:3, но след това Учиков изравни с отлична атака. Добър негов сервис доведе до 5:4, а след това разликата стана две точки с блокада на Градинаров. 


Четвъртата част започна лошо за България. Италия реализира две поредни точки, но след това Тодор Алексиев не позволи да се стигне до ранно откъсване с отлична атака - 1:2. След това Хуанторена сбърка и резултатът е изравнен - 2:2


ГЕЙМ ЗА БЪЛГАРИЯ. Хуанторена отново затрудни българското посрещане, но този път "лъвовете" се справиха добре и Учиков успя да реализира третия геймбол - 25:23.


България остана без медал от Евроволей 2015

© LAP.bg


24:23 Посрещането на българите се подобри, а оттам и Агонцев може да използва много добре нападателите. Тодор Алексиев доближи България на точка от гейма с мощна забивка - 24:21. Италия спаси първия геймбол благодарение на блокаут. Вторият също беше неутрализиран, след като тежък сервис на Хуанторена даде шанс за контраатака. 


21:18 Италия съкрати изоставането си до две точки и Пламен Константинво поиска прекъсване. Това се оказа печелившо, защото след него Зайцев сгреши от сервис. 


19:15 Волейболистите на България взеха инициативата и треньорът на Италия поиска прекъсване. 


16:13 Ентусиазмът в играта на българския отбор определено се върна и това доведе до три точки разлика при втората техническа пауза. 


14:12 Николай Учиков направи два поредни аса и България повежда с две точки. В този момент треньорът на Италия поиска прекъсване, а публиката в залата изглежда се събуди. 


10:11 България изравни веднага след техническата пауза и дори имаше шанс да поведе в резултата, но атаката на Градинаров излезе в аут. 


6:8 Италия се оттегля с две точки аванс при първото техническо прекъсване. Италианците играят много спокойно в атака, за което доста им помага началният удар на българите и ръстът на Любомир Агонцев. 


4:4 Равностойно начало на гейма. За разлика от предишните два, засега българите не допускат ранно изоставане. 


Началото на третия гейм


ГЕЙМ ЗА ИТАЛИЯ. Играта на българския отбор тотално се разстрои и италианците стигнаха до десет поредни геймбола. Още първият беше реализиран след директна точка от сервис - 25:14


България остана без медал от Евроволей 2015

© LAP.bg


Четвъртата смяна на България идва при 13:21. Излезе Тодор Алексиев, а вместо него се появи Станислав Петков. На полето от стартовата шестица останаха само центровете. 


12:18 Българските волейболисти загубиха първите две точки след техническата пауза и Константинов взима таймаут. 


12:16 Италия взима солиден аванс при втората техническа пауза след директна точка от сервис на Османи Хуанторена. 


Още една смяна в българския отбор - Любомир Агонцев вместо Георги Братоев. 


Проблемите с контузиите в състава на България продължават. Николай Пенчев се хвана за крака и седна на пейката. В игра при 11:13 влиза Мирослав Градинаров. При първата си атака Градинаров прати топката в аут - 11:14.


10:11 Виктор Йосифов хвана на блокада Хуанторена и разликата беше намалена. 


5:8 Пенчев беше хванат на единичен блок от Зайцев за 4:7. Последва грешка от сервис на Джанели, а след това блокаут на Хуанторена запази аванса от три точки на Италия при първата техническа пауза. 


2:4 Николай Учиков, който остана на полето вместо Николов, беше хванат на блок и това доведе до първата брейк точка в гейма. 


Начало на втория гейм


ГЕЙМ ЗА ИТАЛИЯ. "Скуадра адзура" стигна до шест геймбола при 24:18. Българите спасиха първите два, но при третия успяха - 25:19. Голямото предимство на италианците идва в атака - 14 срещу 9 успешни. 


България остана без медал от Евроволей 2015

© LAP.bg


17:22 Ас на Джанели и геймът вече изглежда предрешен в полза Италия. 


Пламен Константинов взе таймаут, но след него Владимир Николов беше хваната на блокада - 17:20. Капитанът на българския отбор сяда на пейката и вместо него в игра се появява Николай Учиков. 


17:19 Нов обрат в резултата. Италианците получиха шанс да контраатакуват и се възползваха след блок аут за 18:17. След това "суадра адзура" направи успешна блокади и поведе с две точки. 


16:15 Втората техническа пауза идва при точка аванс за българските волейболити, които започнаха много стъписано мача, но след това се отпуснаха и заиграха много по-стабилно. 


14:14 Българските волейболисти бързо успяха да изравнят, след като Владимир Николов надделя над Ланца в битката на мрежата. 


12:14 Успешно видео обжалване на италианците попречи на България да поведе с 13:11. Вместо две точки аванса за българите се стигна до две поредни брейк точки за "скуадра адзура". 


10:9 Георги Братоев и Йосифов свършиха добра работа край мрежата, за да изравнят резултата, а след това италианците бяха хванати на блок и България поведе.


8:8 След прекъсването Виктор Йосифов направи успешна атака през центъра, а при следващото разиграване Зайцев прати топката в аут. Третата поредна точка в сметката на "лъвовете" доведе до равенство и първи таймаут за треньора на Италия. 


България остана без медал от Евроволей 2015

© LAP.bg


5:8 Първата техническа пауза идва при три точки аванс за Италия. Две поредни успешни атаки на Тодор Алексиев намаляват изоставането на България до 5:7, но след това италианците измъкнаха осмата си точка. 


2:6 Страхотната серия на Зайцев продължи и Пламен Константинов беше принуден да вземе таймаут. Първо нападението на България излезе в аут, а след това се стигна и до ас. 


2:4 Двубоят започна с продължителна точка и няколко спасявания от двата отбора, а в крайна сметка завърши с блокада на България. При 2:2 на сервис за Италия обаче застана Иван Зайцев и два пъти поред българските нападатели бяха хванати на блокада. 


Начало на двубоя


Тъй като началният час на двубоя беше променен с 15 минути заради италианското предаване, доста хора чакат пред залата на опашки, за да заемат местата си. 


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (99)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2266 Неутрално

  Успех !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 2. 2 Профил на angelats
  angelats
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Успех! Сега не е времето да мислят за вчерашния мач. Щом свърши първенството, ще имат време да направят нужните разбори и да извлекат изводи. Надявам се да играят с нужното самочувствие. България е с тях!

 3. 3 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 4988 Неутрално

  Дано да имат късмет и успех.

 4. 4 Профил на _association.r6_
  _association.r6_
  Рейтинг: 312 Неутрално

  Бронзови медали поне да има. Другото вече свърши.

 5. 5 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  Вие в залата, не освирквайте противниковите играчи, те са точно толкова достойни, колкото и нашите!
  Успех на нашите момчета пожелавам от сърце!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 6. 6 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Успех момчета,мачкайте...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 7. 7 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  До коментар [#1] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  Μπράβο ρε Έλληνε! Ευχαριστώ!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 8. 8 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1389 Неутрално

  Нямам сили и днес да гледам, вчера се чувствах като изцедена.
  Но ще следя резултата тук.
  успех!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 9. 9 Профил на angelats
  angelats
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Като гледам с каква скорост нарастват минусите на коментари, пожелаващи успех на нашите момчета, си мисля, че Кирснер и четата му са в акция

  Очаквам по-късно и включване с изключително "компетентни" коментари...

 10. 10 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  На нашите им куца много, още от снощи, прехвърлянето, така че топката да падне зад стената. Константинов, какво може да се направи?

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 11. 11 Профил на zico2
  zico2
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Просто не ги искат тия медали , личи си

 12. 12 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Играем като марди. Никакъв живец и желание.

 13. 13 Профил на vladek
  vladek
  Рейтинг: 470 Неутрално

  “ЛУЗЪРИ” - такаква им е нагласата, такива са и резултатите. Цялата нация излглежда е такава. Доволни с загуба хората?!?!?! Ами като очакваш по -малко от първо мяасто това и получаваш

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 14. 14 Профил на vladek
  vladek
  Рейтинг: 470 Неутрално

  място

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 15. 15 Профил на vladek
  vladek
  Рейтинг: 470 Неутрално

  място

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 16. 16 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 694 Разстроено

  Май по традиция ще си останем на 4 място.

 17. 17 Профил на vladek
  vladek
  Рейтинг: 470 Неутрално

  място

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 18. 18 Профил на vladek
  vladek
  Рейтинг: 470 Неутрално

  като се сменя екрана и неможе да се напише коментар, то грешките са очевидни за което се извинявам

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 19. 19 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  До коментар [#18] от "vladek":

  Горе, над снимката, има опция "Автоматично обновяване на страницата след 90 секунди". Деактивирай я и ще се получи.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 20. 20 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Ето такъв пайп ни трябваше снощи в тайбрека. Могат го и Тошко Алексиев и Ники Пенчев.

 21. 21 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2093 Любопитно

  14:12 за нашите, може ли да стане чудото???

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 22. 22 Профил на desunka
  desunka
  Рейтинг: 371 Неутрално

  Хайде, достойните се борят до последно, няма не искам медал, защото вчера паднахме.

 23. 23 Профил на zul11696397
  zul11696397
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Само хора,които никога не са участвали във каквото и да е състезание могат да искат от нашите мотивирана игра днес след трагедията снощи.

  Мразим Гоце и Любо Гоцев
 24. 24 Профил на futurama
  futurama
  Рейтинг: 257 Неутрално

  А защо вчера Учиков не излезе на мястото на Владо Николов в третия гейм?

 25. 25 Профил на cerro_torre
  cerro_torre
  Рейтинг: 411 Неутрално
 26. 26 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  И вае пак ще бием! Аз вярвам!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 27. 27 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  Не разбирам какво прави Градинаров в отбора. Не направи нито една точка, нито едно посрещане и не вкара нито един сервис като хората.

 28. 28 Профил на futurama
  futurama
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#27] от "galapagas":

  Аз вчера казах, че Константинов издъни мача с французите. Дано днес за всички това е очевидно.

 29. 29 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Жалко! Момчетата не бяха на себе си... Язък!

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 30. 30 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Момчетата надскочиха себе си и постигнаха класиране, което никой преди шампионата не очакваше. ГОЛЯМО БРАВО !!!

 31. 31 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  Честито на италианците третото място. Нашите бяха много добри и можем да очакваме от тях и по-добри резултати.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 32. 32 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 778 Весело

  До коментар [#28] от "futurama":

  Стига глупости! Този треньор е добър ивсички го виждат. На вас защо не ви харесва?

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 33. 33 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1775 Неутрално

  [quote#27:"galapagas"]Не разбирам какво прави Градинаров в отбора. Не направи нито една точка, нито едно посрещане и не вкара нито един сервис като хората. [/quote]
  Аз също. Още като го видя на сервиса и знам че ще го издъни. Защо толкова упорито го пращат там не ми е ясно.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 34. 34 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 3964 Разстроено

  Пак 4-ти, жалко!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 35. 35 Профил на vangelov.v
  vangelov.v
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Помните ли първият коментар от първият мач.
  Беше моят. Докато Сашо Йовков коментира, нищо няма да спечелим. Този просто ни носи нещастие с напълно клишираните си и безчувствени коментари.

 36. 36 Профил на z.123.c.976.9
  z.123.c.976.9
  Рейтинг: 572 Неутрално

  България се представи много добре, какво повече искате. Това е просто игра, аз лично не се разстройвам за неща, които съществуват само доколкото съм си включил телевизора.

  Който не разбира сам, няма да разбере и с обяснение
 37. 37 Профил на angelats
  angelats
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#30] от "zle_platen_trol":

  +++
  Силно се надявам повече българи да мислят като Вас!
  И определно мисля, че Пламен Константинов е един от най-добрите ни треньори. Да не забравяме и че отбора ни има нужда от подмладяване. Надявам се скоро да изгреят нови звезди. Публиката беше невероятна. Точно както я помня от годините на Димо Тонев и Любо Ганев.
  Поздравявам и желая успех на момчетата догодина. Дано успеят да се класират за олимпиадата!

 38. 38 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1775 Неутрално

  [quote#8:"Jessika"]Нямам сили и днес да гледам[/quote]
  И аз го гледах на паузи, да се успокоявам по малко Нямах големи надежди след загубата вчера че ще успеят да си стъпят психически на краката, така и се получи Даааа, тъжна история. На нас ни е криво представям си на тях какво им е.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 39. 39 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 418 Любопитно

  [quote#28:"futurama"]Аз вчера казах, че Константинов издъни мача с французите[/quote]
  Играл си волей?

 40. 40 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2578 Неутрално

  Да... физиката се възстановяват по-бързо от психиката.
  Ако вчера играеха срещу Италия, щяха да ги победят. Италия определено не блести особено, не случайно са ги били словенците.
  Франция според мен ще бие 3:0.

  Любовта ще спаси света!!!
 41. 41 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1466 Неутрално

  Благодаря на момчетата, невероятни резултати, дадоха всичко от себе си. Тъжно за резултата, но показаха характер и изпитахме невероятни емоции. Вчера бях болен след мача, но наистина заслужават само адмирации.

 42. 42 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 849 Неутрално

  След седем полуфинала на световни първенства и купи, на европейски и олимпийски първенства, домакинството дава абсолютната възможност да се надгради. Но не би!... Четвъртото място е провал!...

  И понеже знам каква ще е реакцията във форума, ще приведа като доказателство безутешната тга и самобичуването на треньор, капитан и състезатели от самия отбор. Те са на същото мнение - провал!

 43. 43 Профил на ddemivor
  ddemivor
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Жалко за момчетата, играха сърцато. Получи се горе-долу като на световното по футбол в САЩ - загубата от Италия така смаза прихически отбора, че след това загубиха на малкия финал с 4:0. Големите отбори имат равностойни играчи и на малък финал излиза вторият отбор - силно мотивиран, защото не е имал възможност да се изяви, и също толкова добър. След такъв изтощителен мач срещу Франция и Господ да е, няма да може да се възстанови за 24 часа. На момчетата - отличен, на федерацията - ами, там има едни дебили, но са се окопали. На олимпиадата ще е тежко - не само Германия и Полша ще са в добра кондиция, но и Куба и Бразилия. Момчетата радват с играта си, това е най-важното

 44. 44 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  [quote#40:"hope"]Италия определено не блести особено[/quote]

  Нищо че би Русия 3-0, нали?

 45. 45 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  Обективно нашите са по-слаби и от Франция, и от Италия. Те надминаха себе си в мача с Германия благодарение на публиката. Така че трябва да сме доволни от полуфинала, това е максимумът за момента. Не искам да съм лош пророк, но с тази къса резервна скамейка друг полуфинал едва ли ще играем скоро.

 46. 46 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 822 Весело

  Абе 12 път сме на една крачка от бронза! И на това берекет вересин като гледам нещата в България !!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 47. 47 Профил на angelats
  angelats
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#39] от "nenad":

  Ако не се лъжа е жена и едва ли...

 48. 48 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 487 Неутрално

  От толкова отбори в европа четвърти, би трябвало да е добре. Но като се има предвид, че Испания е триумфирала, Русия също, сега Словения от нищото на финал...дали не сме вечното хаш 2 о.

 49. 49 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1466 Неутрално

  До коментар [#42] от "Митев":

  Какъв провал, дай да видим кои са нашите играчи и колко могат. Хубаво е и европейски по футбол да станем, но уви. Хайде събудете се, наистина вчера имахме шанс, но имахме благодарение на тези момчета и най-вече на треньора, та днес да ги обвиняваме за провал. Не играе Казийски, не играе Цветанов, нямаме никъде равностойна смяна, дори вчера да имаше някой на нивото на Николов да има да го смени като се измори в третия гейм и мача беше 3:0. Тоест само една липса и обръща мача, а ние имаме 5-6 липсващи, погледнете във Франция като не тръгна на единия, може друг да го замени. Днес Зайцев ни разби на сервиз, но има и други.....

 50. 50 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1098 Неутрално

  Силен мач на Учиков. Жалко, че не игра срещу Франция...

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 52. 52 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  На това се казва "Много шум за нищо".

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 53. 53 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 857 Неутрално

  Както винаги, за съжаление.

 54. 54 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 668 Неутрално

  толкова можаха нашите. огромен проблем за мен е чалгаризирането, крясъците и воплите и изобщо целия шум при недобре работеща система. хиляди пъти сме писали - къде са залите, къде са тренерите, къде са скаутите, къде е организацията?
  това, което гледахме, беше състезание от съветски тип. никаква идея! теди джорджо, момичето с хартията на гърба, сашо йовков и политици по ложата.
  кефех се на публиката и на играчите, когато играха! достатъчно и благодаря!

 55. 55 Профил на wolf11
  wolf11
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Моментното състояние на отбора отговаря на класирането. Даже леко го надминава. Всичко друго са само мераци. Толкова можем, и то съвсем не е малко. Без Арена Армеец и тази публика нямаше да сме и четвърти.
  Медиите и федерацията създадоха някаква истерия, за собствена употреба.
  Момчетата играха добре, колкото могат.

 56. 56 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 668 Неутрално

  упс, забравих и ролята на БНТ - неудачна, както винаги! единствено това момче с анализите кефи.
  доколкото разбирам няма да дават и финала по бнт1?
  еми простотията е много много много сериозна!

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на ilinko
  ilinko
  Рейтинг: 690 Неутрално

  До коментар [#57] от "nenad":

  Извинете, но населението на Словения колко е и колко потенциално склонно е да играе волейбол?

 59. 59 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1197 Неутрално
 60. 60 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#58:"ilinko"]Извинете, но населението на Словения колко е и колко потенциално склонно е да играе волейбол?[/quote]
  Само тотален кретен, който никога не е стъпвал в Словения, може да се изкаже толкова снизходително за словенците. Те са около два милиона, ама броят на активно спортуващите там е в пъти по-висок от този у нас! Също както БВП, стандартът на живот, организацията, икономиката.Това, че постигнаха повече от нас в това първенство, никак не е невероятно, страната е малка, но потенциалът е огромен!
  Браво на словенците, стискам им палци срещу гиганта Франция!

 61. 61 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 668 Неутрално

  До коментар [#58] от "ilinko":

  населението на Словения живее в уредена държава, спорт - дал Господ и кой каквото иска - това си играе, близо са до нормални страни и най-важното! не се краде!
  крайно време е да свикнем с идеята, че не някой ни е виновен да не сме най-великата държава в света, просто защото ние и не можем да бъдем. можем да бъдем обаче достатъчно добри, ако не ни се пречи или не си пречим, и ако не се краде толкова! от всичко!

 62. 62 Профил на slavovas
  slavovas
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Отново 4-то място. Това ми напомня за Олимпиадата в Лондон през 2012г. Гледах ги на живо в Ърлз Корт и ми дожаля за младия ни отбор, че загубиха и тогава срещу Италия. Бяха съкрушени на корта след мача. Но това е, за съжаление. Спортът е отражение на всичко останало в една държава - манталитет, култура, политика. Не се учудвайте, че Словения е на финал - уредена, спокойна и работеща държава с достоен народ. На плейоф са и за европейското по футбол.

 63. 63 Профил на sortero
  sortero
  Рейтинг: 234 Неутрално

  "Трябва да вземем медал, за да не отиде по дяволите целият турнир"- думи на волейболен национал.
  (няма страшно! беше истински турнир на европейско "ниво"

 64. 64 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Нашите са мноуу зле,само дето се надъхвахме толкова!!!!Съжалявам но това не е игра на жадуващи хора,Словения на финал това са хора които се борят,даже не знаех че знаят как се държи топката,2мнл жители!!!Срамотаааааа,а успехите си ги задръжте за вас,това вече прилича на чиста демагогия с нашия отбор!

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на general_patton
  general_patton
  Рейтинг: 264 Неутрално
 67. 67 Профил на futurama
  futurama
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#39] от "nenad":

  Не. И кво от това? Градинаров отцелва 1 път от 10 игрището. Колко волей трябва да съм играл за да го разбера? Всеки, който е гледал мачовете на националите го знае. Владо не му вървеше вчера и днес. Учиков днес показа, че е по-удачният избор в случая, но вчера нямаше такава смяна. Към края на третия гейм Константинов взе да прави глупости за да мота играта, което според мен навреди повече на нашите, отколкото на французите.

 68. 68 Профил на Косьо
  Косьо
  Рейтинг: 884 Любопитно

  Добрите средняци ...това сме ние!
  Във високостна , златна година ще ни се даде от съдбата да играем финал и да го загубим достойно ( веднъж на 100 години) ...и толкова! А злато никога няма да видим!

 69. 69 Профил на wolf11
  wolf11
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#65] от "kirsner":

  Това пък е другата крайност, 90% били ТЪПАНАРИ!
  Кой си ти да ги съдиш, да съдиш баба Гинка примерно от долно нанагорнище,
  която не гледа спорт и си копае градинката(но е част от 90-те %), кой си ти да я наричаш тъпанарка, тук в този форум сте 1000 самотника и комплексара, и смятате че всички са като вас?
  Бългрският отбот по волейбол постигна много добро класиране с оглед възможностите си!!!!!!!!!!!!
  Комплексарите нека постигнат повече!

 70. 70 Профил на wolf11
  wolf11
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#65] от "kirsner":

  В този форум сте има няма 1000 човека, кой ти даде право да наричаш 90% от българите тъпанари. Вкл баба Гинка от Горно Надолнище, която си копа градинката и и дреме за волейбола?
  Паднали сме били, е и? И Германия падна, и Полша и ...... там всичко 90% Тъпанари ли са?
  Аман от комплексари и анонимници!

 71. 71 Профил на sospecha
  sospecha
  Рейтинг: 520 Неутрално

  Показахме че имаме сила и воля но психически и физически не издържахме.Пожелавам им в следващите години да се мобилизират и да постигнат това което мечтаем толкова години.Успех и смело напред ,вярвам че ще си вземете поуки и ще постигнете това което все ни избягва накрая.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#65] от "kirsner":

  Приятелю след като любимия лаф на журналистите е МАЛКА Б-я направи еди какво си....,до там се стига и прикючва,когато се възприемаме винаги като малки и винаги с оправдания все някакви,така ще е!Защото ако в сърцето ти е да спечелиш нищо друг освен златния медал,при бронзов ти вече си загубил мечтата си!И веднага за да не бъда голословен или някой да ме нарече хейтър,няма да забравя Станчето Златева ,как рева като дете,когато не взе златния медал,това е истински играч това е истински победител!!!

 74. 74 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Нищо, викаме за Словения !!!

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на futurama
  futurama
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#72] от "nenad":

  Разбирам. Било е някаква тактика за омаломощаване на противника.

 77. 77 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 937 Любопитно

  Бъдещето никак не е радостно

  1. Нашите не са достатъчно силни характери. Ако не са Пламен и Владо Николов да им дават импулс, резултатите ще са доста по-посредствени. Нашите просто не си вярваха, че могат да бият Франция. Страх ги беше да спечелят.
  2. Все още позицията на разпределителя ни е слаба. Не може и дума да става за срамнение между Братоев и Н. Василев например, по времето когато играеше. Въпреки, относителността на такова сравнение.
  2. Вече въобще няма школи. Почти никакви проблясъци в по-новите поколения. Жани Желязков е постигнал някакво развитие, най-вече заради баща си - Ники Желязков. Има една "дупка" в поколенията, която не зная сога ще бъде преодоляна-
  3. Волейболната федерация няма никаква представа какво прави. Данчо Лазаров е Боби Перуката във волейбола
  4. НЯМАМЕ волейболно първенство. Разчитаме само на това, че просто "генът" ни е волейболен
  5. Единствения проблясък на оптимизъм е израстването на Пенчев

  Още много може да се говори

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 880 Любопитно

  До коментар [#65] от "kirsner":


  [quote#65:"kirsner"]Аз пък твърдя друго. Вечно сме четвърти на волейбол и вечно сме последни в ЕС, защото не умните хора управляват спорта и държавата.[/quote]
  kirsner - Президент, kirsner - Президент! Умен човек!

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2578 Неутрално

  Ако, се направи класация за това колко пари се "въртят" във волейбола, ние ще сме държавата с най-малко разходи за волейбол, най-слабо първенство, най-малко население и най-напред в световната ранглиста.

  Любовта ще спаси света!!!
 82. 82 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 937 Любопитно

  [quote#65:"kirsner"]Аз пък твърдя друго. Вечно сме четвърти на волейбол и вечно сме последни в ЕС, защото не умните хора управляват спорта и държавата. В Словения и Сърбия и държавата, и спорта им, се управлява от умни хора. В България е точно обратното. [/quote]
  АБСОЛЮТНО съм съгласен. Абсолютно.

  Просто има едни 1 млн. "мат'рял", който не може да проумее това

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 937 Любопитно

  До коментар [#80] от "nenad":

  "Умнико", колко от волейболистите от разширения състав са окол 30 и над 30 г.?
  Защо викаме един волейболен "дядо" на 39 г. и той е най-силния играч в отбора?
  Защо нямаме нита 1 играч под 20 г. в разширения състав?

  Май само 2 човека са под 25 г. в отбора

 85. 85 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 418 Весело

  [quote#83:"stenli1"]ДЛП, специалист съм.[/quote]
  Е, в това вече няма никакво съмнение, щом ти сам го казваш!

 86. 86 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1657 Неутрално

  Успокойте топката. В кое отношение сме четвърти в Европа? Това, че във волейбола отборът го постигна е успех сам по себе си. Ако се чудите къде е мястото, което "ни се полага" погледнете към футбола.

 87. 87 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 937 Весело

  До коментар [#85] от "nenad":

  И ти "респектираш" много с Парапунчето и Кратунчето.
  Изби рибата

 88. 88 Профил на dobrushko
  dobrushko
  Рейтинг: 213 Неутрално

  [quote#54:"zidane"]кефех се на публиката и на играчите, когато играха! достатъчно и благодаря! [/quote]

  И аз

 89. 89 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2266 Неутрално

  Обективно погледнато четвъртото място е това което в момента заслужава България.
  За следващото стъпало долу главата и.....работа,работа,работа.........!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 90. 90 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 937 Неутрално

  Най-добър разпределител..............19 годишен италианец

 91. 91 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#84:"stenli1"]"Умнико", колко от волейболистите от разширения състав са окол 30 и над 30 г.?
  Защо викаме един волейболен "дядо" на 39 г. и той е най-силния играч в отбора? [/quote]
  Защото с това разполагаме. Това направи и разликата с французите, в нашия отбор лидерът бе един, във френския - поне трима. И въпреки това французите се отърваха на косъм. Което означава, че в колективната игра сме израснали много. Нямаме скамейката на отборите от големите страни, но въпреки това влязохме в полуфиналите и на бъдещите шампиони им се наложи да оцеляват в мача с нашите момчета!
  Фактът, че иронизираш "Парапунчето и...." обаче означава само едно - представа нямаш за какво говоря. Иначе няма как да се обясни селташката ти ирония към Радо. Типично за волейболни специалисти, станали такива с четене на вестници.

 92. 92 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 937 Неутрално

  До коментар [#91] от "nenad":

  "Селташки" ще викаш ва роднините си.

  1. "Специалисте", гледам че си обидил половината участници във форума
  2. ЦСКАар ли си?
  Пламен Шекерджиев и Парапунов

  Е и?

 93. 93 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 937 Неутрално

  До коментар [#91] от "nenad":

  И на кое място се класираха младежите на Европейското миналаат година?
  Май извън първата 8-ца, а?

 94. 94 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Важното е , че играха като мъже .. Истински, достойни българи..

 95. 95 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Абе ние сме големи байГаньовци ! Винаги ни влече да се надценяваме ! Какви европейски шампиони искаме да ставаме когато в Европа има отборите на Полша, Русия, Франция, Италия, Германия, Сърбия, Холандия- все отбори които са доста над нашето ниво макар, че някои от тях можем да ги победим в отделен двубой, ама втори , трети от групата да побеждаваме наред няма как да стане след като нямаме шампионски отбор и допускаме едни и същи слабости от време оно !

 96. 96 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Рецептата за да станем световни шампиони във волейбола е много проста , но трудна за изпълнение от българи в България ! А тя е да се подготвят 20 високи по над 2 метра момчета атлети, които да могат да бият силен и точен сервис с почти 100% успеваемост. Второ, да се научат как се прави троен блок и то така, че топката удряйки се в блока или да се върне в полето на противника или да се омекоти и да е в обсега на играчите от втора линия . Трето, всички да могат да посрещат и обработват всякакви топки и да ги подават удобни към разпределителя, а разпределителя да ги вдига достатъчно високо и близо до мрежата . И да може успешно да работи с къси топки през центъра. Трябва да имаме най-малко петима разпределители на световно ниво . И накрая диагоналите да играят мощно, уверено, разнообразно . Това е ! И ако го направим , тогава няма да викаме "Ха дано " ами нещата ще се получават както при Джокович в тениса !

 97. 97 Профил на Траян
  Траян
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Моето мнение е, че Италия би трябвало да е била много по-съсипана психически. Все пак нас ни бият световните шампиони, а тях - изненадата на първенството Все едно де. Минало. Добър отбор имаме и продължаваме да ги подкрепяме!

 98. 98 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2710 Неутрално

  Това прогнозирах преди началото на първенството.

  Пазете се от доносника vesolr
 99. 99 Профил на s0f1a
  s0f1a
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Престанете с хейта! Вие постигали ли сте някога такива резултати за България? Последният мач бе и въпрос на късмет. все пак на момчетата не им се връзват и 24 ч от края на мача с Франция, който беше 5 гейма, продължи почти до полунощ и на следващия ден в 17 отново...5 от ключовите ни играчи бяха с контузии или преуморени. Просто и физическата и психическата умора си казаха думата. Мисли те ли че тези момчета не искаха медал,? те толкова пъти се разминават с него, пък и очакванията на публиката пада върху тях...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK