Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Коментари (20)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на answer_42
  answer_42
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Както и по ниското така и по високото има мошеници.
  Никой не вярва на "изкачванията" на Дойчин Василев на Дхаулагири и Шиша Пангма и това на Петко Тотев на Броуд Пик.
  Това беше и поводът Боян Петров да каже следното:
  "Вече със сигурност Броуд пик е изкачен!"
  Вероятно следващия връх на Боян ще е Шиша Пангма.

  Има и други изкачвания без снимки за доказателство - първото например на Нанга Парбат от Тончо Тончев. Само, че никой не го постави на въпрос, тъй като Тончо е друга личност, който го познава, знае какъв човек е и че никога не би си и помислил да лъже. За Проданов на Лхоце - отново няма снимка, но някой да го е оспорил? Защото всички познаващи Проданов и до днес категорично изключват, че този корав човек някога ще си изкриви душата с лъжи.

 2. 2 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 638 Неутрално
 3. 3 Профил на haralampi
  haralampi
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Много хубава галерия. Благодарности.

  Предполагам, че пик е английската дума за връх (Пик Евгения Корженевска).

  "Покупките от Лафка вредят на вас и другите около вас, тъй като ви отнемат свободата да бъдете информирани от независими медии."
 4. 4 Профил на d11111
  d11111
  Рейтинг: 469 Неутрално

  До коментар [#1] от "answer_42":

  Подобно некомптентно и невярно, затова пък злосто мнение не бях виждала отдавна. Добре е да се знае: изкачванията в алпинизма се доказват по много начини - снимка, описание, свидетели, оставени и впоследствие намерени вещи, и т.н. Най-силното доказателство, разбира се, е снимката. Но не винаги условията позволяват това - лошо време, изгубен или замръзнал фотоапарат, лошо качество и други. Така че не винаги е възможно "пряко" доказателство за изкачването. И да, в голяма степен се разчита на думата и твърдението на алпиниста. И ако някой има нещо против "моралния облик“ на алпинистите, добре е да го направи открито и публично. Затова и подобни подхвърляния в публичното простарнство от някой си мистър-световно-неизвестен-драскач, че някой лъже, е изключително непочтено. Нещо повече - кой сте Вие, да решавате на кого може да се вярва и на кого - не??? Ами има си организации, на които точно това им е работата - федерацията по алпинизъм, например. Ако те не са поставили под съмнение някое изкачване, с какво право Вие го правите? Щото сте много велик и знаещ? Но нека да видим и съвсем конкретно Вашите съмнения. Какво Дойчин Василев печели с "фалшивото" според Вас изкачване през 1999г. на Шиша Пангма? Награда, спонсори за следващо изкачване, какво? За колко следващи негови експедиции сте чули, за да има интерес от такова успешно изкачване? Петко Тотев - ми вижте неговата биография като алпинист! Участник в едно от най-големите постижения в българския алпинизъм - изкачването на вр.Комунизъм по южната стена, 9 пъти участник в Пиера Мента - най-голямото състезание по ски-алпинизъм в света, с 12-то място в него. Само благодарение на некомпетентността на българската журналистика в областта на алпинизма такива постижения остават неотразени! А защо пропускате Станимир Желязков като партньор на Петко Тотев? Първият българин с 6-то място на световна купа по ледено катерене, мислите ли, че той особено много се нуждае в биографията си от изкачване на Броуд Пик, постижение, направено от стотици преди него? С две думи - не прави чест на никого да подхвърля в публичното пространство подобни обвинения, особено анонимен! Има си организация, която се занимава с това, и недейте да изземвате нейната функция - изключително грозно и непочтено е подобно действие! Ако някой има съмнения за нещо, трябва да ги обяви открито и публично, а не да мишкува с някакви изказвания тук-там и във форуми! И последно – вижте „Златния пикел“ и истинските стойности в алпинизма, може би тогава по-адекватно ще оценявате истинските постижения в алпинизма!

 5. 5 Профил на answer_42
  answer_42
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#4] от "d11111":

  Миличка, не съм написал моето мнение в коментара си, защото не съм от тези среди, но чета . Нямам и една моя дума, а само на хора които са вътре в тези неща.
  Написал съм цитати първо от Боян Петров, второ от човек катерил с Боян(копирах мнението му от друг сайт) , а мнението на федерациите и хората катерили с въпросните мошеници, е ясно. Никой не се съмнява, че са излъгали, но нали са възпитани хора го казват само под сурдинка и се надяват че въпросните алпинисти ще имат честа да си признаят..
  И време е да приемеш че няма значение кой е спечелил златен пикел или златен фалос...хората качили се на 8000 метра не се различават от хората които ходят на 200м надморска височина...и сред тях има хора които са готови на всичко , дори и да излъжат само и само да изчеткат егото си.

 6. 6 Профил на d11111
  d11111
  Рейтинг: 469 Неутрално

  До коментар [#5] от "answer_42":

  Поредните пълни глупости и неверни твърдения. Експедицията до Броуд Пик беше национална, с ръководител Николай Петков. И ти, или който и да е там обвиняваш тази експедиция в лъжа, миии... браво. А това изказване за "Златния пикел" даже няма да коментирам. Само за публиката - това е класирането за най-стойностните постижения в алпинизма в света. Когато някой българин намери място там, е това ще е световно постижение.

 7. 7 Профил на answer_42
  answer_42
  Рейтинг: 294 Неутрално

  [quote#6:"d11111"]Експедицията до Броуд Пик беше национална, с ръководител Николай Петков. И ти, или който и да е там обвиняваш тази експедиция в лъжа, миии... браво.[/quote]
  Питай ръководителя на експедицията Николай Петков за мнението му и тогава пиши измислиците си тук!
  Именно той не вярва и на една дума на Петко Тотев който твърди, че е изкачил Броуд Пик, на въпрос има или няма снимки последният отговаря с недомлъвки. Твърди, че може да даде снимки, само че вече 13 години не прави това...Николай, като ръководител на експедицията официално му е поискал доказателство. Отговорът е - идеше лошото време. Това го потвърди и Боян Петров, тъй като във въпросното лошо време и той е кибичел в щурмовия лагер и се е върнал именно заради лошото време. Николай продължил да настоява - "Ами снимайте лошото време! Да го видим как изглежда от 8 000метра..." До ден днешен отговор няма.

 8. 8 Профил на Раковски
  Раковски
  Рейтинг: 925 Неутрално

  [quote#3:"haralampi"]Предполагам, че пик е английската дума за връх (Пик Евгения Корженевска).[/quote]

  Тя думата дори не е пик ами пийк. Ама не е важно да говорим български ами да си кривим езиците е ингилизки думи.

 9. 9 Профил на d11111
  d11111
  Рейтинг: 469 Неутрално

  До коментар [#7] от "answer_42":

  Господине, има една официална информация за тази експедиция и тя е - изкачен е Броуд Пик от Петко Тотев и Станимир Желязков. Всичко останало е догадки, сплетни, интриги и клевети. Ако някой поставя под съмнение това изкачване, има си начин да го направи - официално до организатора и ръководителя на експедицията. А дотогава ще продължавам да повтарям това, което Ви казах и в първия пост - НЕ МИШКУВАЙТЕ!

 10. 10 Профил на answer_42
  answer_42
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#9] от "d11111":
  Мишленце, няма значение какво пише в списание *млад алпинист* от което черпите информация.Има значение единствено това че хората които са били с въпросните алпинисти не вярват, че те казват истината.
  Или наричате Боян Петров който е бил по същото време в лагера и Николай Петков който е ръководил експедицията на Броуд Пик, лъжци??? Така ли е?
  Прочетете тази статия в Дневник :
  http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/07/2623605_vuprosut_bulgarski_li_e_vruh_shisha_pangma_otnovo_e_na/

 11. 11 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  Галерията е историческа, за поколенията.
  Браво на Боян.Горещи поздрави

 12. 12 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  Искам да знам името на българинът, пръв качил се на Елбрус през 1937 г.

 13. 13 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  Бояне! Мога да те наричам така, защото толкова често и с интерес чета отчетите и разказите ти за ежедневието във високите планини.

  Браво, пич! Страхотни неща правиш, личните ти успехи са вече неизброими, а отношението ти към феновете, заслужаващо адмирации!

  Тази галерия е много хубава, а и образователна. Желая ти още напролет да те видя отново някъде близо до Бог!... И пак да разказваш!

 14. 14 Профил на d11111
  d11111
  Рейтинг: 469 Неутрално

  До коментар [#10] от "answer_42":

  Списание "млад алпинист" 1 - http://www.broadpeak.org/en/broad_peak.php ; Списание "млад алпинист" 2 - http://www.8000ers.com/cms/en/broad-peak-general-info-187.html

 15. 15 Профил на answer_42
  answer_42
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#14] от "d11111":
  Не ми давай линкове, а коментирай думите на Боян Петров при изкачването на Броуд Пик, че *върха наистина вече е изкачен от българин* и на ръководителя на експедицията преди 13 години, Николай Петков който и до ден днешен чака доказателствата които са му обещали.
  Аз на тях им вярвам.

  Ако ти вярваш на самозванците които твърдят че имат снимки, но вече 13 години не ги показват, си е твой проблем. Остани си със самозаблудата щом това те прави щастлива.

  За лъжене по осемхилядници са ми известни три случая. "Изкачванията" на Дойчин Василев на Дхаулагири и Шиша Пангма и това на Петко Тотев на Броуд Пик. А причините да се съмняват другите не са една или две.Дойчин носи по няколко фотоапарата, където успее всички апарати работят, където не успее всички като по чудо се развалят. Петко Тотев ако имаше снимки както твърди досега щеше да ги е представил. Никой не им вярва като изключим клакьорки като теб и вероятно близките им или приятелите на по чашка, а защо не им вярват, вероятно защото не са стока въпреки постиженията си.

 16. 16 Профил на d11111
  d11111
  Рейтинг: 469 Неутрално

  Ама четете бре, господине, ЧЕТЕТЕ - не вярвате на световно признатите източници, ми вярвайте на българските, с автор Боян Петров и Николай Петков - http://climbingguidebg.com/~cmstory1/index.php?module=news&type=user&func=display&lang=en&sid=4
  Не съм аз човека, който да коментира какво има предвид Боян Петров, нито Вие. Ако той има нещо различно за казване, вероятно ще го направи. А за обидите и клеветите, които ръсите анонимно в разни форуми - пак повтарям - това е ПОДЛО, НЕЧЕСТНО И НЕПОЧТЕНО!!! Ако Вие или някой друг има претенции към някоя информация, има ЦИВИЛИЗОВАН начин да го направи и докаже. Дотогава - не желая да споря повече с Вас, след като Ви дадох 3 източника на информация и доказателства, а Вие - единствено хули, лъжи и изкривена информация. Доказателство за Вашия омразен тон и всичко е това, че Вие обвинявате само Петко Тотев! Защо забравяте Станимир Желязков, който е неговата свръзка на Броуд Пик? Или всичко негативно е само за Тотев??? Пожелавам Ви да успеете да се отървете от необяснимата си омраза, да погледнете на нещата обективно и разумно, а дотогава - сбогом и благодаря за глупостите!

 17. 17 Профил на Голяма Балига
  Голяма Балига
  Рейтинг: 431 Неутрално

  До коментар [#16] от "d11111":


  До коментар [#15] от "answer_42":

  Не се карайте. Петко Тотев още не е дал доказателства, че са се качили на Броуд Пик. Винаги ще има съмнения за изкачването на Петко и Станимир именно поради тази причина. Ако ги дадат доказателствата, всички съмнения ще отпаднат. Но все още чакаме...

  Евала на Боян. Превъзмогна няколко бариери и разбра, че трябва да катери сам, за да преследва мечтите си. Малко са хората в България, които могат да му смогнат на темпото

  Успех занапред!!!

  Време е да изметем Доган, Дебелото момче, каскета и Барба Ганьос в ЗАТВОРА.
 18. 18 Профил на answer_42
  answer_42
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#16] от "d11111":
  Продължавате да ми давате линкове за магазини за туристическа екипировка и неща които са писани преди 13 години от ръководителя на експедицията, когато още си е мислел че ще получи обещаните снимки. Умишлено игнорирате обаче казаното от Николай Петков и Боян Петров в годините след това.
  И ако обичате не ме обиждайте.Аз казвам ли ви че сте проста патка. Разбира се че не, защото съм възпитан.

 19. 19 Профил на s0f1a
  s0f1a
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Страхотни кадри! Поздравления!

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.