Константин Папазов стана управител на зала "Универсиада"

Константин Папазов е и председател на съвета на директорите на "Универсиада" АД

© LAP.bg

Константин Папазов е и председател на съвета на директорите на "Универсиада" АДБаскетболният деятел Константин Папазов е новият управител на зала "Универсиада", става ясно от съобщение в Търговския регистър.


Бившият треньор на "Левски" и националния отбор и настоящ президент на Националната баскетболна лига е бил избран за изпълнителен директор и член на съвета на директорите на "Универсиада" ЕАД на 4 ноември.


Тогава с решение на едноличния собственик "Велдер билд" се подменя изцяло съставът на съвета на директорите, като в него влизат още Стефан Михайлов и Борислав Хаджирусев. Папазов е избран и за председател на борда.
Хаджирусев и Михайлов участват и в управлението на новия син баскетболен клуб - "Левски 1914", който се появи на мястото на затъналия в дългове бивш "Левски".


Зала "Универсиада" беше приватизирана наполовина по време на управлението на НДСВ в началото на века. Това беше един от първите инвестиционни проекти на Делян Пеевски чрез сделки с държавата. След това, през 2009 г., "Национална спортна база" ЕАД, чийто принципал е спортното министерство, продаде и останалите 50% от акциите на своя партньор в "Универсиада" - "Велдер билд".


Залата се управляваше от близкия до Цветан Василев Иван Джиджев, а "Велдер билд" издържаше баскетболния "Левски" до рухването на КТБ.


Според последното разпределение на фирмите след разпада на тандема Пеевски - Василев "Велдер билд" вероятно е останала в сферата на влияние на банкера.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK