Кралев: Очаквам далеч по-добри финансови резултати от НСБ за 2015 г.

Министърът на младежта и спорта заяви, че счетоводната загуба не влияе на капиталовата адекватност на дружеството

© LAP.bg

Министърът на младежта и спорта заяви, че счетоводната загуба не влияе на капиталовата адекватност на дружествотоМинистърът на младежта и спорта Красен Кралев каза, че очаква много по-добри финансови резултати от "Национална спортна база" ЕАД за 2015 година. Държавната фирма, която стопанисва най-големите спортни бази в България, има близо 5.5 млн. лева загуба за 2014 г.


"Факт е, че "Националната спортна база" има задължения от над 22 милиона лева, които са натрупани за седем години, като една трета от тази сума е от 2014 година, когато управител беше Марио Примджанов. Деветдесет процента е счетоводна загуба, свързана с амортизационни отчисления. Само за "Арена Армеец" те са 2.5 милиона лева на година. Счетоводната загуба не влияе на капиталовата адекватност на дружеството, което има капитал от 211 милиона лева", обясни Кралев.


Той е получил две препоръки от Сметната палата след одита на дружеството. Пет препоръки са насочени към съвета на директорите и още две към изпълнителния директор на НСБ.
Преди година изпълнителен директор на дружеството стана Пламен Манолов, който зае мястото на Примджанов.


"Сегашното ръководство се съобразява изцяло с препоръките на Сметната палата. Очаквам далеч по-добри финансови резултати за 2015 година. Все пак основната цел на "Национална спортна база" не е печалбата, а да инвестира и да поддържа спортните съоръжения в страната", заяви Кралев.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK