Дните на предизвикателствата ще включват и климатична конференция

Дните на предизвикателствата ще включват и климатична конференция

© Дни на предизвикателстватаПаралелно със срещата на върха на ООН в Париж за световните климатични промени в София ще се проведе еднодневно събитие с фокус върху българския контекст на проблематиката.


На 3 декември от 10 ч. стартира конференцията "Измененията на климата - предизвикателствата пред българската природа и туризъм", който ще бъде част от програмата на фестивала "Дни на предизвикателствата". Фестивалът започва днес в зала 3 на НДК.


Конференцията има за цел да представи важността на темата за изменението на климата и позицията на България на световния форум в Париж пред българската общественост и медии. В обсега на дискусията в НДК ще бъдат три основни направления: туризъм, спорт и защитени територии.
В рамките на дневната програма на "Дни на предизвикателствата" ще бъдат разгледани различни проекти на най-активните родни неправителствени организации, свързани с околната среда, отговорния начин на живот и устойчива природна и градска среда. Ще се проведе и обучение за разделяне на отпадъците и градско компостиране.


Във вечерната програма (старт всеки ден от 18 ч) пък по традиция ще бъдат представени прожекции и презентации на водещи лица от българската и международната авансцена в областта на алпинизма, приключенията, пътешествията.


Специални гости тази година са бегачът от Франция Жулиен Шорие и британската легенда на катеренето Бен Муун, а от българска страна – бегачът рекордьор Кирил Николов-Дизела и Боян Петров, който през последните години е автор на рекордни постижения за българския алпинизъм в най-високите планини на света.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK