Кой казва, че лифтът "Симеоново" е безопасен

Радослав Пеев показва плановете за нова горна станция на кабинковата линия на финала на "Витошко лале" и протокола от една от двете комисия (вдясно), на която липсват каквито и да е опознавателни значи на агенцията по метрология

© Надежда Чипева, Капитал

Радослав Пеев показва плановете за нова горна станция на кабинковата линия на финала на "Витошко лале" и протокола от една от двете комисия (вдясно), на която липсват каквито и да е опознавателни значи на агенцията по метрологияКато начало бих искал да успокоя всички тук присъстващи институции и цялото общество, че накрая държавната проверка на симеоновския лифт приключи и тя констатира, че съоръжението е в пълна техническа изправност", това заяви началникът на сектор "Машинен парк и ски писти" на "Витоша ски" Радослав Пеев на пресконференция в четвъртък.


С това компанията, която притежава лифтовете на Витоша се опита да сложи край на съмненията, че падането в неделя (24 януари) на дете от кабинка номер 111 на лифта "Симеоново" е станало по технически причини. Като доказателство Пеев показа два протокола - единият от 26 януари, а другият от 27 януари, като цитира експерти от различни институции със съответните титли.


Какво казаха от "Витоша ски"
А след края на на пресконференцията на медиите беше раздадено съобщение, в чието първо изречение се казваше: "Проверката на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) на Симеоновски лифт е приключила с категоричното заключение, че съоръжението е в пълна техническа изправност – това съобщават от "Витоша ски" АД". 


Това се случи в присъствието на министъра на спорта Красен Кралев, представител на инспектората на образователното министерство и президента на ски федерацията Цеко Минев.


Какво беше заключението на агенцията за надзор


Последното съобщение на сайта на агенцията от 25 януари гласи следното: "При проверка на кабинка №111 от въжена линия "Симеоново", осъществена на 24 и 25 януари инспекторите от ДАМТН установиха частична възможност за непълно заключване на затварящия се механизъм. Поради конструктивни особености на кабинката, контакт "затворени врати" не е отчел ненапълно затворената врата на съоръжението. Вероятните причини за частичното заключване на механизма ще са ясни, след като бъде предоставена допълнително изисканата техническа документация на съоръжението от завода производител в Австрия и приключване на назначената техническа експертиза на кабинка 111".


Има ли промяна в изводите от проверката 


Логичният въпрос е дали след констатациите от 24 и 25 януари на експертите на ДАМТН за проблем със затварящия се механизъм е настъпила някаква промяна, която да води до обратното заключение.


По-внимателно вглеждане в показаните от Пеев протоколи показва, че те са написани на бял лист, формат А4 без каквито и да е опознавателни знаци нито на ДАМТН, нито на друга държавна институция, нито дори на "Витоша ски". Те не притежават характерни за подобни документи атрибути, които да удостоверяват, че показаните протоколи са от официална институция . По същия начин - без лого на "Витоша ски", например, изглежда и раздаденото на медиите прессъобщение, както и справка за юридическите колизии, които пречат да се подновят лифтовете.


Още по-внимателно вглеждане показва, че двама от четиримата членове на първата комисия на 26 януари  (цитирана в показания протокол) са служители на "Витоша ски", а единият от тях е Радослав Пеев, който съобщи за тази проверка. Другият е Красимир Иванов, началник сектор "Въжени линии" към фирмата. 


За сравнение - така изглеждат раздадените на медиите прессъобщение и справка за юридическите колизии на Витоша

© Дневник

За сравнение - така изглеждат раздадените на медиите прессъобщение и справка за юридическите колизии на Витоша


На следващия ден (27 януари) е проведена инспекция само на кабинка номер 111, от която е видно, че са участвали петима души, от които отново двамата са служителите на "Витоша ски". В текста на другия протокол (за който също не личи да е от официална институция) се казва: "При проверката бяха извършени последователни 10 бр. изпитания в реални условия на затварящия механизъм, при което се установи, че същият заключва нормално. Визуално беше установено, че при всички заключвания палецът на заключващия механизъм заема нормалното си положение"


Агенцията: Проверката не е приключила


От Държавната агенция по метрологичен и технически надзор обаче отрекоха тези протоколи да имат характера на "крайно заключение на държавната проверка".


"Няма нищо такова. Проверката не е приключила", заяви за "Дневник" и.д. главен директор на "Инспекция за държавен технически надзор" към ДАМТН Нели Карипова.


"Вижте протоколите. На тях пише, че е извършен визуален оглед. Точно и ясно обявихме още в началото на седмицата, че чакаме техническа експертиза от завода производител. Тъй като от "Витоша ски" не предоставиха необходимите документи, сме изпратили запитване до производителя "Допелмайер" в Австрия", добави тя.


Карипова се съгласи, че тези протоколи нямат характера на официален документ на агенцията. Нито формата на издадена от държавна институция "експертиза", за каквато се говори с съобщението на ДАМТН. "Нищо по-различно от това, което обявихме на 25 януари не се е случило", завърши тя.


На въпрос на "Дневник" Карипова отговори, че е прието в комисия за оглед да се включат и представители на проверяваната фирма. Тя каза, че въпросните проверки на 26 и 27 януари целят визуално да се установи как реагира механизма при различни температури. Протоколите от тези проверки не влияят върху първото заключение на ДАМТН и не са окончателно заключение.


Радослав Пеев показва и другия протокол за разрешените за ползване кабинки, който визуално изглежда по същия начин - на лист бяла хартия формат А4

© Надежда Чипева, Капитал

Радослав Пеев показва и другия протокол за разрешените за ползване кабинки, който визуално изглежда по същия начин - на лист бяла хартия формат А4


Потърсен от "Дневник" с въпроси за протоколите и какви са те, Радослав Пеев заяви само: "Виждали ли сте протоколи за назначаването на комисията, която направи първата инспекция на 24 и 25 януари. За нас е хубаво, че всеки ден има различни проверяващи, защото така се постига повече обективност при експертизата. За мен протоколите са автентични и са подписани от достатъчно отговорни лица". Той определи съобщението на 25 януари на ДАМТН като "нелепо".


Ако трябва да се ориентираме сред обясненията на държавната агенция за надзор, представителите на "Витоша ски" и показваните документи от четири различни проверки в изминалите дни, е трудно категорично да се каже има ли някакви проблеми с лифта и на какво се дължи отварянето на вратата на кабинка 111, от която падна детето. Предстои финално заключение на ДАМТН, за което те не са се ангажирали със срок.


Симеоновският лифт продължава да работи, като от фирмата няколко пъти заявиха, че няма да пускат кабинка 111 в движение.

Коментари (53)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 488 Неутрално
 2. 2 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 954 Неутрално

  Още щрихи към портрета на Цеко Минев и "Витоша ски". На това му се вика "независими" проверяващи...
  Пародия! Къде е държавата?

 3. 3 Профил на bgmusquetaire
  bgmusquetaire
  Рейтинг: 328 Неутрално

  "Кой казва".... Ами #Кой...

 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Гневно

  да пуснат кабинка 111 само за служители и роднини на минев и Витоша ски. да ни докажат на практика колко е безопасна. и да ги съдят за фалшиви документи ако на прокурорите им стиска !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Разстроено

  До коментар [#2] от "b_d_s":

  На завет и на сянка !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на milenmihailov
  milenmihailov
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Разгледайте плана който държи този хубавец. Предвижда скъсяване на симеоновският лифт, и изцяло ново трасе, като лифта губи значението си за летният туризъм... Плюс бетонен паркинг на три етажа + 2 етажа заведения...

 7. 7 Профил на milenmihailov
  milenmihailov
  Рейтинг: 582 Неутрално

  [quote#4:"КМЕТ В СЯНКА"]на [/quote]

  Абе да го пуснат, ама за съжаление дори а вратата да се отвори, едва ли ще има всмукателна сила навън да изхвърчат...

 8. 8 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  Ето за такива наглед дребни неща,
  още много години ще чакаме ЕС да
  ни похвали.
  [quote#4:"КМЕТ В СЯНКА"] и да ги съдят за фалшиви документи ако на прокурорите им стиска ![/quote]

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА Ако срещу Радев се яви г-н/жа "ФИЛАНКИШИЯТА",аз ще гласувам за втория!
 9. 9 Профил на milenmihailov
  milenmihailov
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Абе това с новото трасе не знам как ще стане. По принцип при приватизацията на лифта, по договор им продадоха само лифта, без земята и сервитута под него - само железата. Така че този лифт ако спре, те само ще имат едни железа, дори в момента няма начин да ги накарат за ги махнат (като Княжевският). За да стане ски курорт трява да се даде концесия, което предполага някъкъв конкурс, и тогаве едва ще могат да строят нов лифт по ново трасе...

 10. 10 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  До коментар [#9] от "milenmihailov":

  точно концесия искат и на Витоша както в Банско. ЛАКОМНИЦИ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 11. 11 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2795 Неутрално

  Дано бащата осъди Цеко! Ама яко!

 12. 12 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  и много ми се иска понеже заявяват, че падането не е било опасно за детето -ТЕ и техните деца да скочат от лифта на същото място пред свидетели !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 13. 13 Профил на enot
  enot
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Значи ако беше открит проблем - лошо.
  Като не е открит проблем - пак лошо.
  Интересни хора сте...

 14. 14 Профил на milenmihailov
  milenmihailov
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Добре, де ако се возиш на седалков лифт, и степенката се вдигне или падне, ти какво ще направиш? Ще скочиш от седалката, или же стъпиш прав на нея?

 15. 15 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  То сичката държава на тоя лифт мяза.

 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  До коментар [#13] от "enot":

  проблемът е, че се лъже и се крие истината за този опасен инцидент !!! какъв човек си ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  До коментар [#14] от "milenmihailov":

  а ти ако се возиш в асансьор и се скъса въжето какво ще направиш - ще скочиш от асансьора или ще се покатериш на тавана ? Други умни въпроси за отклоняване от темата имаш ли ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 18. 18 Профил на enot
  enot
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#16] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Добре де, искаме проверка, ето ни проверка. Проверката показва нещо, ние пак ЦЪ. Нека не взимаме версията на бащата за чиста монета. Поне да признаем, че правилата за возене не са спазени очевадно.
  За примера с асаньора - какво правим като пропадне следствие на това, че сме подскачали вътре, което е забранено. Или ако не сме спазили ограничението за хора и килограми. Същото е.

 19. 19 Профил на Присмехулник
  Присмехулник
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#9] от "milenmihailov":

  Пропускаш обстоятелството, че същия тоя хубостник развива друг курорт на около 150км от София, който се явява пряк конкурент на Витоша и на който по едно стечение на обстоятелствата големия процент скиори са софиянци. Още нещо, ако се обяви конкурс във връзка с предоставяне на дългосрочна концесия за разширение и експлоатация на ски зоната в рамките на парк Витоша дали тоя същия хубостник ще може да даде оферта, която като цена, кноу хау и т.н. ще е конкурентна на оферта на италиански, австрийски, немски и пр. кандидати? Все риторични върпоси...

  Hang on tightly, let go lightly
 20. 20 Профил на Присмехулник
  Присмехулник
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#18] от "enot":

  Абе вие на ударени ли се правите или кво? Дали е имало неспазване на правилата за безопасност е въпрос, който евентуално би бил относим при определяне на обезщетението във връзка с гражданската отговорност на собственика на съоръжението. В случая Витоша ски носят отговорност дори да нямат вина - прочетете си Закона за задълженията и договорите.
  Истината е една - вратата не е трябвало да се отваря при НИКАКВИ обстоятелства, вкл. натиск отвътре.
  Някой много хубаво бе посочил каква би била реакцията на един алпийски курурт,а ко се случи нещо подобно - извинения, компенсации, инициативи за извънсъдебно споразумение, посипване на главата с пепел и т.н., щото такива инциденти удрят по репутацията на един курорт. Което косвено потвърждава написаното по-горе от мен, че вероятно Цеко го боли цековия за Витоша, щото развива най-големия конкурент на Витоша.

  Hang on tightly, let go lightly
 21. 21 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  До коментар [#18] от "enot":

  май не си чел статията и само пригласяш на клакьорите ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 22. 22 Профил на milenmihailov
  milenmihailov
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Отговорността е ясна. Каквито и да е пари няма да могат да компенсират не дай боже трагедия. Въпроса е, че трагедия обикновенно се случва при наличието на много но дребни иигнорирани от хората фактори. Ако тези фактори колкото и дребни да са, са отсранени навереме или недопуснати, трагедията се разминава. Да вратата при никакви обстоятелсва не е трябвало да се отвори, но това не значи, че като се отвори, трябва да се метнеш през нея (тя не е на пода). Много пъти съм виждарл да се отварят врати на трамваи - особено от старите - в движение. Ако някой се облегнал или подпрял в този момент на тях - какво става? Ще се търкаля по платното...

 23. 23 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2795 Любопитно

  До коментар [#13] от "enot":

  Кой каза ,че няма проблем? Цеко?

 24. 24 Профил на Венко
  Венко
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#13] от "enot":

  Лошо е ако проблем не е открит защото е прикрит.

 25. 25 Профил на enot
  enot
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Това е коментар от фейсбук и изрично казвам, че не е мой:
  https://www.facebook.com/toma.belev/posts/10207762268827594?comment_id=10207762895243254&comment_tracking=%7B%22tn%22%3A%22R9%22%7D&pnref=story

  Roumen Damianov В Алпите имаше следният занимателен случай .Трима приятели добре почерпени и един рожденник се качват в една кабинка . По време на пътуването започват да подхвърлят рожденника който заедно със стъклото пада в пропастта. Така загива на рожденият си ден точно на 27 години .... Най добре е да си седиш мирно и кротко . Да би мирно седяло не би чудо видяло...

 26. 26 Профил на Стоил Стоилов
  Стоил Стоилов
  Рейтинг: 392 Неутрално

  На мен от самото начало ми се стори неадкватно държанието на бащата. Не искам да влизам в спорове кой и защо е виновен, само подчертвам, че ако светкавичната му реакция приличаше на бягане от отговорност.

 27. 27 Профил на Присмехулник
  Присмехулник
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#22] от "milenmihailov":

  Е какво означава да се метнеш? Внушенията, че едва ли не има умисъл по отношение на изпадането на детето на видиш ли най-ниската точка, над която преминава лифтът, са безумни както от житейска, така и от юридическа гледна точка. Сигурно детето е било изправено, сигурно не е стояло мирно, но това няма абсолютно никакво значение. Много по-голямо значение има наглостта на Витоша ски и лично Цеко и конфликтът на интереси, който представлява цялостното отношение на Пеевския банкер към развитието на ски зоната на Витоша.

  Hang on tightly, let go lightly
 28. 28 Профил на milenmihailov
  milenmihailov
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Спор в това няма. Но никоя техника не фунционира правилно на 100% . И затова физическият собственик на лифта се измъква при всички положения, а парите ги дава застрахователя. Те обаче няма как да възтановят евентуално погубен човешки живот. Така че, техниците на лифта трябва да са маниакални и перфектни в подръжката, а пътниците да спазват правилата.

 29. 29 Профил на t.rex
  t.rex
  Рейтинг: 386 Неутрално
 30. 30 Профил на milenmihailov
  milenmihailov
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Моята лична теория е, че детето се е облегнало на вратичките, които поради няква причина не са били блокирани. Те са се отворили и то е полетяло без време за реакция на бащата... Нарушени ли са правилата за ползване на техниката - да. Има ли значение това, че вратата е била неизправна - това ще решава съдът срещу застрахователя. Ако бяха спазвани правилата щеше ли да се случи ницидент - не.
  Като ще говориме за асансьори - случая прилича на пропадането в "Майчин дом" - накрая съдът реши, че са виновни пасажерите - в нарушение на правилата за ползване на техниката са се качили повече хора от допустимото... Нищо, че не е имало табелки указващи брой пасажери, нищо че асансьорът е бил неподържана както трябва "гробница" и т.н.т. ... Това е...

 31. 31 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1083 Гневно

  "Кой казва, че лифтът "Симеоново" е безопасен?"

  Цеко!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 32. 32 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 714 Неутрално

  А какво мисли по въпрова Калашников?

 33. 33 Профил на Kalin
  Kalin
  Рейтинг: 488 Весело

  До коментар [#2] от "b_d_s":

  каква държава ... от държавата остана само територията

  it comes from inside, just listen ...
 34. 34 Профил на Flat Mars Society
  Flat Mars Society
  Рейтинг: 510 Неутрално

  [quote#4:"КМЕТ В СЯНКА"]и да ги съдят за фалшиви документи ако на прокурорите им стиска ![/quote]

  Съгласен, но за съжаление както е казало Айшето - ха дано ама надали.

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 35. 35 Профил на Flat Mars Society
  Flat Mars Society
  Рейтинг: 510 Неутрално

  [quote#26:"Стоил Стоилов"]самото начало ми се стори[/quote]

  няма значение какво Ви се е сторило и не измествайте темата.
  Тука става въпрос за техническото състояние на лифта не какво е казал бащата и че проверката не е приключила, а Витоша ски лъжат като дърти цигани.

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 36. 36 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 221 Неутрално

  [quote#1:"buran"]Вън Цеко от Алеко! [/quote]
  А Минев от Витоша?!!!

 37. 37 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 860 Неутрално

  Такива като този Пеев трябва да се издирват по тъмно и да се докарват до състояние на неподвижност за дълъг период от време.

 38. 38 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 957 Неутрално

  Добре че детенцето е живо и здраво ,иначе ... триста лъжи като тази нямаше д аоправят нищо.

 39. 39 Профил на aunt_agatha
  aunt_agatha
  Рейтинг: 221 Весело

  Аз на Цеко лифта не ползвам. Надявам се да остане празен - хем по-малко пари за него, хем повече живи хора.

 40. 40 Профил на Marin Pavlov
  Marin Pavlov
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Не съм наясно ТОЧНО какво се е случило в кабинката.
  Возил съм се на лифта много пъти. Влизаш, сядаш си на мястото и чакаш да стигнеш на Алеко.
  Не разбирам, защо детето е ставало, облягало се е на вратата и т.н.

 41. 41 Профил на aunt_agatha
  aunt_agatha
  Рейтинг: 221 Неутрално

  [quote#37:"herbaltea"]Такива като този Пеев трябва да се издирват по тъмно и да се докарват до състояние на неподвижност за дълъг период от време.[/quote]

  Не. С такива като Пеев трябва да се оправя законът. Ако законът не работи (както в случая), бай Ганьо трябва да се бори да го накара да го работи, а не да се саморазправя.

 42. 42 Профил на aunt_agatha
  aunt_agatha
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#40] от "timtim":

  Проблемът е повече в това, че Витоша ски проверяват Витоша ски, което не ми вдъхва увереност, че добре са ги/се проверили. Не ми се разчита на тяхното добро желание да ме уведомят, когато им е неизправен лифта.

 43. 43 Профил на kukam
  kukam
  Рейтинг: 274 Неутрално

  2 от 4 членове на комисията са от проверяваната фирма. '

  СУПЕР!

  Предлагам нова реформа в правосъдието :
  2 от 3-членен съдебен състав да бъдат престъпници.

  НА МАЙМУНИ НИ НАПРАВИХТЕ !

 44. 44 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4045 Неутрално

  Бащата е искал да оправи зипа на якенцето на детето .За тази цел детето се е изправило и за да бъде по стабилно се е опряло гърбом на вратата. В един момент вратата се отваря и детето полита надолу. Това е станало за миг и бащата не е могъл да реагира. Това е според разказа на бащата , който е напълно правдоподобен. Бащата въобще не е предполагал ,че е възможно по време на движение на лифта вратата да се отвори при най-лек натиск , защото колко е силицата на едно 6 годишно дете. Виновността на бащата в случая е , че е имал доверие в техническата изправност на съоръжението на което се возят. В случая компанията която експлоатира лифта, е невинна , виновен е потърпевшия.
  Спомняте ли си когато беше започнала мутренската война по улиците на София , Бойко като главен секретар на МВР ни предупреди да не ходим на скъпи заведения, защото има потенциална опасност от внезапни престрелки между гангстери. С други думи ако паднем като случайни жертви на тези престрелки , ние ще сме си виновни.
  Така е при мутренските държави. Вместо лифтът да бъде спрян, компанията която го експлоатира с отнет лиценз и солидна глоба , то предупреждаваме пътниците да кротуват в кабинките и да стоят по-далече от вратите. Ако някой падне , той ще си е виновен.
  За съжаление някои от форумците, обожатели на върховната мутра, разсъждават по мутренски.

 45. 45 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4045 Неутрално

  Бащата е искал да оправи зипа на якенцето на детето .За тази цел детето се е изправило и за да бъде по стабилно се е опряло гърбом на вратата. В един момент вратата се отваря и детето полита надолу. Това е станало за миг и бащата не е могъл да реагира. Това е според разказа на бащата , който е напълно правдоподобен. Бащата въобще не е предполагал ,че е възможно по време на движение на лифта вратата да се отвори при най-лек натиск , защото колко е силицата на едно 6 годишно дете. Виновността на бащата в случая е , че е имал доверие в техническата изправност на съоръжението на което се возят. В случая компанията която експлоатира лифта, е невинна , виновен е потърпевшия.
  Спомняте ли си когато беше започнала мутренската война по улиците на София , Бойко като главен секретар на МВР ни предупреди да не ходим на скъпи заведения, защото има потенциална опасност от внезапни престрелки между гангстери. С други думи ако паднем като случайни жертви на тези престрелки , ние ще сме си виновни.
  Така е при мутренските държави. Вместо лифтът да бъде спрян, компанията която го експлоатира с отнет лиценз и солидна глоба , то предупреждаваме пътниците да кротуват в кабинките и да стоят по-далече от вратите. Ако някой падне , той ще си е виновен.
  За съжаление някои от форумците, обожатели на върховната мутра, разсъждават по мутренски.

 46. 46 Профил на 65vesso
  65vesso
  Рейтинг: 480 Разстроено

  До коментар [#44] от "tacheaux":

  Умнико, колко благословии е отнесъл от мен Цеко за простотийте на айти "специалистите"му за банката и касите на Банско и Витоша няма да ти казвам. Но само като видях физиономията на бащата, при това сноубордист, това ми стига. Пълно е с кретени родители. За децата им няма никави правила. Със сина ми съм ползвал доста този лифт и съм се нагледал на какви ли не "геройства". Кажи му на българина, че не трябва да прави нещо и му гледай сейра. Тази врата сама няма как да се отвори. На българина му трябват здраво заварени клетки и пранги. И по двама полицаи. Иначе и от ракета ще намери начин да изпадне.

 47. 47 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1888 Любопитно

  [quote#20:"Присмехулник"]Някой много хубаво бе посочил каква би била реакцията на един алпийски курурт,а ко се случи нещо подобно - извинения, компенсации, инициативи за извънсъдебно споразумение, посипване на главата с пепел и т.н.,[/quote]
  Ми пиши всичко де. Пиши как ще има яко разследване да не би нещо нарочно, заради кинтите или нещо на психологична основа... обикновено застрахователите много държат тези неща да са добре огледани, а там застрахователите имат доста възможности... Пишете всичко де, що само меда гледате, а труда на пчеличките го пропускате? И не, няма как да е "каквото и да става, трябва да удържи" просто реалността е друга и няма такава техника с такива възможности, защото всяка техника си има праг на здравината.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 48. 48 Профил на Калибър
  Калибър
  Рейтинг: 1167 Неутрално

  Възмутителна е констатацията на "Витоша ски"
  Трябва да се отнемат всички лицензи на тази организация и да се закрие.
  Все едно чета оправдания от ППО от преди 30 години.
  Срам.

  Индикирам и калибрирам...за конкурс Мистър Магаре от 240 номинации.
 49. 49 Профил на Nikolai Tsekov
  Nikolai Tsekov
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Този пергиш със синия анцуг само дето не е извадил протокол, че дете изобщо не е падало от лифта, а всичко е измислица на врагове и медии. Точно преди Нова година този лифт 4 часа извозваше с 1 метър на 10 минути стотици замръзнали до смърт в кабинките хора. Сега малко дете падна от 8 метра, а синият анцуг най-нагло обяснява, че ПРОБЛЕМИ с лифта НЯМА! В репортажа няма и дума тестирани ли са АБСОЛЮТНО всички кабинки за вероятност да се случи инцидента с детето?! Със сигурност не са, защото от тях още не са падали деца! Миналата година асансьор уби жена и всички се втурнаха да поправят асансьорите. И сега ли лифтът на Цеко трябва да убие човек, за да вземат лиценза на този кретен да убива?!

 50. 50 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 381 Неутрално

  ГРАМАДА за Цеко!!!

  chavo64
 51. 51 Профил на joro1959
  joro1959
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Тези, които не искат да ходят на Витоша, не ходете. Тези, които не карат ски, не се качвайте на лифт. Но оставете ни нас скиорите да караме ски в България! А на вратите си пише да не се облягаме на тях. Логично е.

 52. 52 Профил на Peter Stoychev
  Peter Stoychev
  Рейтинг: 434 Неутрално

  В опита за доказване на една теза без окончателното заключение на компетентните органи е игра на сляпа баба. За мен като инж. специалист по въпроса е ясно, че вината е изцяло на фирмата експлотираща лифта. Експертизата ще определи вината на конкретни виновници.

 53. 53 Профил на Peter Stoychev
  Peter Stoychev
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Моля, да не давате оценка на становището ми. Не ме вълнуват минусите или плюсовете ви, а само обективната истина.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK