Започва ремонтът на зала "Фестивална"

Зала "Фестивална" ще претърпи мащабно освежаване, която да я върне към спорта

© Министерство на младежта и спорта

Зала "Фестивална" ще претърпи мащабно освежаване, която да я върне към спортаРемонтът на зала "Фестивална" в София може да започне, след като беше подписан договор за изпълнението му с обединението "Фестивална реновейшън", съобщиха от Министерството на младежта и спорта. 


Реконструкцията ще струва 5.1 милиона лева с ДДС, а срокът за изпълнение е 270 дни. Целта е преди края на годината залата отново да стане годна за тренировки и състезания по лека атлетика.


Ремонтът включва доставка и монтаж на писта и съоръжения за лека атлетика в основната зала на спортното съоръжение, както и основен ремонт на трибуните. В рамките на договора ще бъдат ремонтирани и всички останали помещения в зала "Фестивална", както и външната фасада.


"Фестивална реновейшън", в което влизат "Калистратов груп" ООД и "Спортни настилки" ЕООД, спечели обществената поръчка, обявена от собственика на съоръжението "Академика 2011" ЕАД. Другото обединение "Макс Темпо" с участници "Макс Ковъринг" и "Темпо 94" ООД не обжалва резултатите.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK