Държавата одобри 5 млн. долара за световното по волейбол

Ако има разходи извън отпуснатите от държавата средства, те трябва да бъдат поети от волейболната федерация

© LAP.bg

Ако има разходи извън отпуснатите от държавата средства, те трябва да бъдат поети от волейболната федерацияМинистерският съвет одобри отпускането на 5 милиона долара за организирането и провеждането на световното първенство по волейбол за мъже в България през 2018 г., съобщиха от правителствената пресслужба. 


България и Италия получиха домакинството в началото на декември. През миналата година двете страни организираха съвместно европейското първенство.


България ще плати такса от 5 млн. евро за домакинството, заяви през декември спортният министър Красен Кралев за "Дневник". Срещу това страната получава телевизионни, маркетингови и медийни права с изключение на правата на FIVB върху международните излъчвания на заставки и реклами, на брандовете на международната федерация. 
Ангажиментът от италианска страна е 10 милиона, тъй като там ще се проведе финалната четворка. Веднага след избора президентът на италианската волейболна федерация обяви, че очаква първенството да струва 20 милиона евро.


Спортният министър Красен Кралв каза, че ако има разходи извън отпуснатите от държавата средства, те трябва да бъдат поети от Българската федерация по волейбол. Президентът на федерацията Данчо Лазаров заяви в интервю за "Дневник", че не знае колко ще струва организацията на шампионата. 


Отпуснатите от държавата средства за световното ще бъдат изплащани на траншове, за да не тежат на бюджета в една определена година. А 2018 г. се очертава тежка, тъй като ще има още световни първенства по художествена гимнастика и по гребане. България ще кандидатства и за световното по бокс за жени през 2018 г. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK