Предозиране: Волейболната федерация изрази "дълбока благодарност" към Борисов

Президентът на волейболната федерация Данчо Лазаров и колегите му са доволни от отпуснатите средства за домакинството на световното през 2018 г.

© Георги Кожухаров

Президентът на волейболната федерация Данчо Лазаров и колегите му са доволни от отпуснатите средства за домакинството на световното през 2018 г.Въображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува посланията на управляващите, партиите и държавните институции или техните пиари. Рубриката на "Дневник" "Предозиране" започна със събиране на абсурдите на предизборната кампания без претенции за изчерпателност, но продължава и след това.


Волейболната федерация (БФВ) отправи "дълбока благодарност" към министър-председателя Бойко Борисов. От организацията написаха писмо в знак на признателност, скоро след като правителството отпусна първите 2.6 млн. лева за домакинството на световното за мъже през 2018 г.


"Ръководството на Българска федерация по волейбол изразява своята дълбока благодарност към министър-председателя г-н Бойко Борисов и правителството на Република България за това решение. Това финансиране ще помогне по категоричен начин за провеждането на едно от най-престижните състезания в света", се казва в благодарственото писмо.
"Без тази подкрепа, реализирана с активното съдействие на министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев, не би било възможно да се постигне необходимото ниво за форум от такъв ранг. С нея ще се гарантира утвърждаването на престижа на България като страна, отделяща особено внимание на спорта и способна да организира състезания от най-високо ниво", добавят от федерацията.


Според ръководството ѝ "подкрепата на правителството за световното първенство през 2018 ще подпомогне решително утвърждаването на имиджа на България като страна с развит волейбол".


В сайта на федерацията новината е илюстрирана с две снимки. На едната са Борисов и президентът на БФВ Данчо Лазаров, а на другата Лазаров е с Кралев и президента на международната федерация Ари Граса.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK