Психологът на гимнастичките: Цветелина Стоянова премина редица консултации

Проф. Татяна Янчева консултира националния отбор по художествена гимнастика

© Георги Кожухаров

Проф. Татяна Янчева консултира националния отбор по художествена гимнастикаНационалката от ансамбъла по художествена гимнастика Цветелина Стоянова, която е в тежко състояние след падане от шестия етаж, е преминала редица консултации в последния месец, включително и при клиничен психолог.


Това заяви психологът на националния отбор проф. Татяна Янчева, която е с ансамбъла на европейското първенство в Израел.


"През последния месец Цвети не се чувстваше добре. Имаше различни физически оплаквания и беше консултирана с различни специалисти. Естествено това се отрази на цялостното й състояния", заяви Янчева в официално изявление.
"Чувстваше се много изтощена и искаше да се откаже. Опитахме по всякакъв начин да я подкрепим, да я мотивираме да продължи и да завърши успешно кариерата си, да изпита удовлетворение от труда си. И момичетата, и целият треньорски щаб направихме всичко, което беше по силите ни, за да продължи. Тя категорично отказа", добави Янчева.


"Консултирахме я и с клиничен психолог. В крайна сметка се съобразихме с нейното желание. Крайно неетично е да се спекулира с трагедията на това дете и със състоянието на останалите момичета", завърши Янчева, която е експерт по спортна психология.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK