Антония Григорова ще опита женски рекорд на "Ком - Емине"

Наталия Величкова (вляво) и Антония Григорова обявиха големия си проект за 2017 г.

© www.facebook.com/AntoniyaSvetozarovaGrigorova

Наталия Величкова (вляво) и Антония Григорова обявиха големия си проект за 2017 г.Победителката в тазгодишното издание на утрамаратона "Витоша 100" Антония Григорова ще се опита да стане първата жена, която е пробягала разстоянието между връх Ком и нос Емине.


Целта ѝ е да се вмести в рамките на шест дни, с което да постави стандарт в изминаването на 600-километровото разстояние от жена.


В момента рекордът по старопланинското било е на Кирил Николов-Дизела от 4 дни, 13 часа 5 минути и 30 секунди, поставен през миналата година от втория опит.
Идеолог на проекта е бившата треньорка на Дизела Наталия Величкова, която от известно време работи с двукратната участничка на олимпийски игри в ски бягането Григорова. Резултатът беше първо място в обиколката на Витоша преди седмица.


"Винаги съм търсела отговор на един въпрос : Какъв е смисълът на живота? В различните етапи на съществуването ми един или друг отговор е бил доминантен. Но винаги съм вярвала, че можеш да преодолееш препятствия, мързел, безхаберие или инерцията на ежедневието и да направиш нещо с живота си. Нещо, което да те кара да се чувстваш силен и значим поне в собствените си очи", написа Величкова във фен страницата на спортистката във "Фейсбук".


Антония Григорова ще опита женски рекорд на "Ком - Емине"

© www.facebook.com/AntoniyaSvetozarovaGrigorova


"Другото, което научих за себе си, е, че най-ценното, когато си поставиш "невъзможна" цел, е пътят, който извървяваш към нея или се откажеш, защото тя се е трансформирала в нещо различно. Когато тръгнеш по тоя път, най-големият ти съюзник е вярата. Вярата в най-широкия и безусловен смисъл на понятието. Вярата, че ако наистина го искаш ще се получи. Вярата, че всичко се случва първо в главата ти", добавя тя.


"Следващите 14 месеца ще пътувам отново. С Антония Григорова започваме един нов/стар проект. "Пътят Ком-Емине 600" 2017. Всяка седмица ще споделяме преживяванията си по време на това приключение.
Може да повървите с нас в някои отсечки и да споделим емоциите с вас", казва треньорката.


Проектът ще бъде реализиран през следващата година, като през тази Григорова има за цел да участва и завърши във всички български ултрамаратони.


"По време на цялото изживяване ще реализираме нашите си по-малки проекти, за които тепърва ще разбирате", сподели Григорова за "Дневник".


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK