"Синя България" е сезирал ФИФА, УЕФА и над 50 чужди медии за новата Първа лига

"Синя България" е сезирал ФИФА, УЕФА и над 50 чужди медии за новата Първа лига

© LAP.bgТръстът "Синя България" е изпратил сигнали до ФИФА и УЕФА, свързани с преобразуването на А група в Първа професионална лига. От организацията изтъкват, че са "алармирали" и над 50 водещи чужди медии.


"Феновете и тръст "Синя България" организираха съвместна работна група, която успя в кратък срок да събере множество факти и доказателства за нередности, а те бяха синтезирани и преведени в документ в размер от 26 страници и бяха изпратени не само до двата ръководни органа, но и до редица водещи спортни издания", се казва в информацията на тръста.


От "Синя България" припомнят, че още след обявяването на проекта за Първа лига са изразили "категоричната си позиция срещу неморалните и незаконосъобразни" промени в българското футболно първенство.
"Основателното недоволство сред левскарската общност, включително сред членовете на тръста, затвърди решимостта ни да предприемем всички възможни действия за сезиране на съответните органи на ФИФА и УЕФА, както и футболната общественост", заявяват от работната група, изготвила писмата.


Над 50 водещи чуждестранни медии и журналисти са получили подробна информация за методите около "преструктурирането" на шампионата, добавят членовете на работната група.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK