Спортното министерство обяви процедура за избор на изпълнител на проекта за стадион "Тича"

"Черно море" се надява да може да играе на стадиона си възможно най-скоро

© LAP.bg

"Черно море" се надява да може да играе на стадиона си възможно най-скороМинистерството на младежта и спорта получи от областната управа на Варна преработения проект за реконструкция на стадион "Тича" и обяви процедура за избор на изпълнител.


Поръчката e със съкратени срокове за подаване на оферти от страна на желаещите да извършват реконструкцията - 12 дни, заради необходимостта да се осигури домакинското провеждане на мачовете на "Черно море" от Първа лига. Минималният срок за изпълнение е 60 дни.


Така вече стартираха обществените поръчки за реконструкция и на трите стадиона, за които на 15 юни с решение на Министерския съвет на Министерството на младежта и спорта бяха предоставени 3 млн. лв. - градския стадион в Горна Оряховица, градския стадион в Русе и стадион "Тича" във Варна.
За да стартират процедурите по избор на изпълнители на реконструкцията, беше необходимо в ММС да бъдат подадени проекти от страна на двете общини и областната управа на Варна, които да отговарят на условията на решението на Министерския съвет.


Очакванията на ММС бяха, че коригираните проекти ще бъдат подадени в най-кратки срокове, но поради спецификата на различните съоръжения проектите за Русе и Варна бяха забавени от страна на собствениците на стадионите. Поръчката за реконструкция на стадиона в Горна Оряховица беше обявена първа на 14 юли, а тази за съоръжението в Русе стартира на 4 август.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK