Боян Петров: Ставам по-силен, планирал съм атака на Еверест

Петров заяви, че травмите няма да попречат на плановете му за атака на Еверест

© LAP.bg

Петров заяви, че травмите няма да попречат на плановете му за атака на ЕверестПострадалият при катастрофа алпинист Боян Петров сподели, че вече е в много по-добро състояние и възстановяването му върви по план.


Петров пострада с природозащитника Андрей Ковачев в Кресненското дефиле, където бяха блъснати от автомобил.


"В момента съм в неочаквано добро състояние. Просто възстановяването върви по план. Грижите за мен в болницата и подкрепата на хората помагат за това. Всичко премина през една черна картина за мен. Вчера узнахме подробности около самата ситуация при катастрофата. Това с всеки може да стане. Това е е място, което става все по-опасно. След като станахме част от този черен списък, съм все по-решителен, че там магистрала не трябва да има", коментира алпинистът пред "Нова".


"Физическите травми няма да ми попречат да продължа да бъда алпинист. Духът е важен. Ставам още по-силен и с по-голямо желание. Догодина през пролетта или малко по-късно съм планирал Еверест. Покорил съм осем върха над 8 хиляди метра и още 12 над 5 хиляди метра. Достатъчно добре познавам организма си. Винаги съм успявал да се оправя. Духът ни изкарва от това отпускане. Това е непрекъсната борба. Върховете са финалният израз на тази борба", каза още Петров.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK