Кралев: Ще продължим да строим и да реконструираме спортни зали

Кралев заяви, че тепърва ще бъдат открити още много спортни обекти

© LAP.bg

Кралев заяви, че тепърва ще бъдат открити още много спортни обектиМинистърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви, че паралелно със строителството на нови спортни зали ще продължи и реконструирането на вече съществуващи съоръжения. По думите му тепърва ще бъдат открити още много спортни обекти.


"Ангажиментът ни е не само да строим нови зали, а и да модернизираме вече съществуващите", заяви Кралев при откриването на обновената зала "София" в столицата.


Ремонтните дейности са възлезли на малко над 1.8 милиона лева. Кралев обяви, че е "изключително горд от това постижение, което Национална спортна база направи със собствен ресурс".
Залата има капацитет между 560 и 600 души, като ще се ползва основно от федерациите по тенис, художествена гимнастика, бокс, бадминтон и фехтовка. Залата е подходяща и за всички бойни спортове.


"Програмата за реконструирането на съществуващите зали ще продължи. До момента сме направили реконструкции на залата по борба в Русе, залата за волейбол в Добрич, една многофункционална зала до стадион "Тича" във Варна. До три-четири месеца ще е готова и реконструкцията на зала "Фестивална" в столицата."


"Тази дейност, която е започната още от първия кабинет, воден от г-н Борисов, продължава и във втория. Да сме живи и здрави и на още много такива обекти да ви каним", завърши Кралев.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK