"Негодниците" призоваха Кралев да поведе федерациите "на светло"

От сдружението призоваха Красен Кралев да се вслуша в решението на съда и да предприеме мерки

© LAP.bg

От сдружението призоваха Красен Кралев да се вслуша в решението на съда и да предприеме меркиСдружението "Фенове ЗА българския волейбол" призова Красен Кралев да поведе българските федерации "на светло". Запалянковците, познати като "Негодниците", изпратиха открито писмо до министъра на младежта и спорта с настояване той да се съобрази с решението на съда по делото им за достъп до обществена информация.


Преди месец сдружението спечели ключово дело срещу Българската федерация по волейбол. "Негодниците" се пребориха за правото на достъп до обществена информация, като съдът постанови, че федерацията трябва да я даде, независимо от начина си на финансиране като юридическо лице.


"Смятаме, че трябва да предприемете незабавни мерки, с които да покажете, че мнението на Върховния съд се чува и че сте политик, който се съобразява с демократичните правила и уважава конституционните права на гражданите. За целта ви призоваваме да изготвите и разпространите до всички спортни федерации в Република България писмени детайлни инструкции относно действията, които всяка от тях следва да предприеме, с цел привеждане на дейността си в съответствие със Закона за достъп до информация", пишат те до Кралев.
Те искат министърът да определи и срок, в който федерациите да изпълнят указанията му.


"Много ни се иска да вярваме, че ще демонстрирате воля и ще изпълните една от основните си функции, като прекратите порочните комунистически практики за работа "на тъмно", ще повишите прозрачността в дейността на спортните организации и ще позволите на гражданите да упражняват контрола, който и вие, и предшествениците ви за съжаление не упражнявате ефективно или по-скоро - никак", допълват от сдружението.


Те твърдят, че "многократно да сме ставали свидетели на укриване на информация именно от страна на министерството", но се надяват Кралев да чуе българския съд.


"На фона на скорошните ви медийни изказвания за решимостта ви за категорична реформа във финансирането на спортните федерации намираме за повече от важно да притежавате и ясна визия за неизбежните промени в работата на самите федерации, които са повече от наложителни и които вие следва да изисквате от тях", пише още в писмото, изпратено и до министър-председателя Бойко Борисов.


Членовете на сдружението допълват, че ще чакат реакцията и публичния отговор на Кралев по темата. "Ние, като фенове и данъкоплатци, няма да се откажем да търсим отговорен и разумен политик в България, който ще събере смелост да се опълчи на статуквото и да изкорени дългогодишните порочни практики."

Коментари (4)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на VR|46 ДНЕВНИК с нова визия менте=ЛИТЕКС с тире
  VR|46 ДНЕВНИК с нова визия менте=ЛИТЕКС с тире
  Рейтинг: 1400 Неутрално

  "Негодниците" са наивници и чакат на грешна врата. Стискам им палци, но Кралев се опита да покрие далаверите на шахматната федерация, едва ли ще тръгне срещу гербо-комуноидния стожер във волейбола.

 2. 2 Профил на hamiltonf1
  hamiltonf1
  Рейтинг: 4130 Неутрално

  Браво на Сдружението. Не се разтуриха, и сега настъпват и оказват все пак някакво влияние.

 3. 3 Профил на mitkokitkata
  mitkokitkata
  Рейтинг: 256 Неутрално

  ...то и името му такова... кралЕв

 4. 4 Профил на zheravna
  zheravna
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Днес само федрациите, но и Тотото.
  Спомнете си за абсолютната манипулация, показана преди известно време по Нова ( господари на ефира). Последва оглушително мълчание и паническо бягство на тегленията към Бтв.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах