"Траурното шествие" на феновете на "Левски" беше определено като "цинично и пошло"

"Поп" Николай Нинов-Тубата водеше шествието на феновете на "Левски"

© LAP.bg

"Поп" Николай Нинов-Тубата водеше шествието на феновете на "Левски"Траурното" шествие на привържениците на "Левски" преди дербито с ЦСКА предизвика недоволството на протосингела на Софийската митрополия. Отец Ангел Ангелов заяви пред "Дневник", че постъпката е цинична и пошла.


Феновете на "Левски" организираха "траурното" шествие с идеята да покажат, че ЦСКА е умрял. То беше водено от запалянко, преоблечен като свещеник. По-късно той беше разпознат като диджей Николай Нинов-Тубата.


"Това е нереален, недействителен свещеник, но с напълно действителен епитрахил. Малко е да се каже, че това шествие е грозно, дебелашко в своята шутовщина и цинично в същността си", заяви Ангелов, помощник на софийския митрополит Неофит, който е патриарх на България.
Според него шествието "е пошло". "Да се гавриш със светостта, с тайнството на собствената си вяра показва или дълбоката ти неграмотност, или наситено маргинално поведение. И двете неща са страшни за нашето общество."


Ангелов допълни: "Моля се Бог да опрости греховната глупост на този млад човек, дръзнал да се преобразява заради низши страсти. Бог да опрости и този, който му е дал истинския епитрахил. Защото епитрахилът е осветена одежда, която принадлежи само на епископа и презвитера, знак на свещенство и да се подиграваш по този начин - още веднъж ще кажа, е цинично."

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK